Pivatic Oy

Pivatic on korkeasti automatisoitujen levyntyöstökoneratkaisujen valmistaja, joka arvostaa tilitoimiston henkilökohtaista palvelua.

Hyvinkääläisyritys tavoittelee merkittävää kasvua kansainvälisiltä markkinoilta

Pivatic Oy on Hyvinkään Sahanmäellä toimiva konepaja, jonka juuret lähtevät jo vuodesta 1975. Yritys valmistaa tuotantoautomaatioratkaisuja ohutlevyteollisuuteen. Yrityksen toiminta on erittäin kansainvälistä ja liikevaihdosta yli 90% perustuu ulkomaanvientiin. Pivaticin päämarkkinat ovat Pohjois-Amerikassa sekä Keski-Euroopassa. Tämän lisäksi laitteita toimitetaan myös Kiinan, Intian, Venäjän ja Brasilian markkinoille.

Pivatic Oy kuuluu Ursviken Group Oy konserniin, jota on hallinnoinut Sentica Partners Oy vuodesta 2007 lähtien. Samaan konserniin kuuluu myös Ursviken Technology AB, joka sijaitsee Ruotsissa Skellefteå-kaupungissa. Ursviken Technology AB valmistaa särmäyspuristimia eri teollisuuden aloille.

– Olemme saavuttaneet merkittävän aseman ja luottamuksen kansainvälisillä markkinoilla teknisesti edistyksellisillä ja luotettavilla tuotteilla. Teemme kauppaa miljardiluokan yhtiöiden kanssa ja koemme heidän arvostusta ja luottamusta, toteaa Mika Virtanen, joka on toiminut yrityksen johdossa yli 10 vuotta ja vastannut Pivatic Oy:n tehtaan toiminnasta keväästä 2017 lähtien.

– Tavoitteenamme on kasvaa markkinoita nopeammin uusien laitteiden ja palvelujen toimittajana. Tänä vuonna liikevaihtomme kasvaa 10-15% ja vastaavanlaiseen kasvuun uskomme myös vuoden 2020 osalta vahvan tilauskannan ansiosta, Virtanen kertoo.

Tämän lisäksi yritys panostaa vahvemmin asiakkaiden elinkaaripalveluihin ja haluaa, että asiakkaat menestyvät entistä paremmin muuttuvassa toimintaympäristössä. Pivatic Oy pyrkii olemaan ketterä kaikin puolin ja sitä he edellyttävät myös kumppaneiltaan.

”Arvostamme erityisesti, että meidän palkanlaskijamme on pysynyt samana kaikki nämä vuodet. Lisäksi lomatuuraukset ovat sujuneet hienosti Rantalaisen Hämeenlinnan palkkatiimin voimin.”

Kansainvälisen yrityksen talouden pyörittäminen on monipuolista

Talous- ja palkkahallinnosta vastaa kahden hengen tiimi. Marjo Pietikäinen toimii yrityksen talous- ja hallintopäällikkönä ja taloushallinnon assistenttina on jo 30 vuoden ajan toiminut Marketta Saari-Lepistö.

Yritys on hyödyntänyt Visman toiminnanohjausohjelmistoja jo 90-luvulta lähtien ja nykyisin käytössä oleva ohjelmisto tunnetaan nimellä Visma L7. Järjestelmässä on laskutus, myynti- ja ostoreskontrat, kirjanpito, palkkahallinto ja toiminnanohjaus.

Kaikessa tekemisessä korostuu työnumeroseuranta, jonka avulla sekä kulut että tulot kohdistetaan oikeille projekteille.

– Ostolaskuja meille tulee kuukausittain noin 500 kappaletta ja käyttöönotamme sähköisen ostolaskujen kierrätyksen vuodenvaihteessa, Saari-Lepistö kertoo.

– Meillä on tällä hetkellä yli 60 työntekijää, joista osa toimii ulkomailla. Työajanseuranta ei ole liitoksissa toiminnanohjaukseen, ja työtunnit kohdistetaan työnumeroille L7-järjestelmän tuotantotapahtumissa, Pietikäinen toteaa.

Apua palkanlaskentaan, lomatuurauksiin ja raportointiin

Pivaticin ja Rantalaisen yhteistyö on jatkunut pitkään. Antti Rantalainen toimi edellisen omistajan aikana yrityksen tilintarkastajana. Pivatic ulkoisti palkanlaskennan Rantalaiselle vuonna 2007. Palkanlaskentaa on tehnyt koko yhteistyön ajan yksi ja sama henkilö Rantalaisella.

– Arvostamme erityisesti, että meille nimetty palkanlaskija on pysynyt samana kaikki nämä vuodet. Lisäksi lomatuuraukset ovat sujuneet hienosti Rantalaisen Hämeenlinnan palkkatiimin avulla, Saari-Lepistö toteaa.

Palkanlaskennan ulkoistamisella tavoiteltiin aikoinaan työkuorman tasausta ja riskienhallintaa. Kaikkea palkkahallinnon tekemistä ei haluttu pitää vain yhdellä henkilöllä, jolla oli jo muutenkin laaja toimenkuva.

Rantalainen on auttanut Pivaticia myös ruuhkahuippuina sekä henkilöstön lomaillessa. Rantalaiselta on käyty hoitamassa mm. ostoreskontraa ja kuukausittaista raportointia Pivaticin tiloissa.

– Raportointipuolen tuurauksessa pitää olla hyvin perehdytetty tekijä, ettei joka kerta tarvitse aloittaa alusta, Pietikäinen kertoo.

Pietikäinen sai apua Rantalaiselta myös tullessaan taloon talous- ja hallintopäällikön tehtäviin.

– Rantalaisen asiantuntijat kävivät perehdyttämässä minut talon raportointiin. He olivat tuuranneet edeltäjääni raportoinnissa ja controller-tehtävissä, minkä myötä pystyivät auttamaan minut alulle tehtävässäni, Pietikäinen muistelee.

Pivatic Oy:n käyttämiä tilitoimistopalveluja ovat:

www.pivatic.com

(Julkaistu 6.11.2019, kuvat: Pivatic Oy)