Kera Group Oy

Ketterä palvelumalli kasvun tukena

Muutos kansainväliseksi konserniksi on ollut yhdeksässä maassa toimivalle orimattilalaiselle Kera Groupille iso muutos. Taloushallinnon kumppanilta tarvitaan joustavuutta, joka vastaa yrityksen muuttuviin tarpeisiin. Rantalainen tuo yritykselle laajan ammattitaidon lisäksi myös tuoreita näkökulmia taloushallinnon prosessien kehittämiseen päätöksenteon tueksi. 

Yritys

Kera Group Oy on vuonna 1971 perustettu rakennustuoteteollisuuden yritys, jonka päätuotteita ovat kattoluukku- ja savunpoistotuotteet. Emoyhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 18M€ ja henkilöstöä on noin 100. 

Palvelu ja ohjelmisto

Rantalainen tuottaa emoyhtiön kirjanpidonkonsernitilinpäätöksen sekä projektiluontoiset erityisasiantuntijapalvelutOhjelmistoina käytössä on Visman Wintime sekä toiminnanohjausjärjestelmänä Powered. 

Haaste

Kova kasvu yrityskauppojen myötä toi haasteita taloushallinnon kokonaisuuden hallintaan. Yrityksellä oli tarve kumppanille, joka pystyy tarjoamaan yksilöllistä palvelua muuttuviin tarpeisiin. 

Ratkaisu

Kumppanuus Rantalaisen kanssa mahdollisti joustavan palvelumallin yrityksen tarpeiden mukaan. Nimettyjen yhteyshenkilöiden lisäksi taustalla on ammattitaitoinen ja laaja asiantuntijoiden kontaktipinta kansainvälisen yrityksen tarpeisiin.  

Kasvu kansainväliseksi konserniksi

Kera Group Oy tarina sai alkunsa vuonna 1971, kun Tapio Nieminen sekä Pertti Könönen perustivat kattokupujen valmistukseen erikoistuneen Keraplastin keravalaiseen autotalliin. Vuoden päästä perustamisestaan yritys siirtyi Orimattilaan, jossa nykyisen konsernin päätoimipiste sijaitsee edelleen. Kattokuvut ovat yritykselle tärkeä tuoteryhmä, mutta jo 80-luvulla rinnalle tuotiin viranomaismääräyksillä lakisääteiseksi määrätyt savunpoistotuotteet. Vuodesta 2004 lähtien Kera Groupin toimitusjohtajana on toiminut yrityksen toisen perustajan Tapio Niemisen poika Seppo Nieminen. Vuonna 2013 nimi muutettiin Kera Groupiksi, joka työllistää nyt yhdeksässä eri maassa noin 260 henkilöä.

Kera Groupin ammattitaito ja osaaminen keskittyy muovin lämpömuovaamiseen. Isoimpana tuoteryhmänä on savunhallinta sisältäen kattovalokuvut, savunpoistoluukut ja -automatiikka, lisäksi muihin tuoteryhmiin kuuluvat terassilasitukset, terassien valokatteet sekä lämpömuovatut muovituotteet, kuten valaisinsuojat, valomainosmuovit ja veneiden tuulilasit.

”Kera Groupin alla on kaksi tuotemerkkiä Keravent ja Keraplast. Meillä on kaksi tehdasta täällä Orimattilassa ja Suomessa noin 100 henkilöä. Vuonna 2005 tuli ensimmäinen tytäryhtiö Venäjälle ja seuraava Ruotsiin 2010. Nyt niitä on lisäksi kaikissa Baltian maissa, Puolassa, Tanskassa ja Norjassa. Asiakaskuntamme koostuu niin yritys-, kuin kuluttajapuolen asiakkaista. Suurin asiakasryhmämme on rakennusliikkeet, joiden kautta tuotteiden loppukäyttäjinä ovat rakennusten omistajat. ” Seppo Nieminen taustoittaa.

Palvelua ketterästi asiakkaan tarpeiden mukaisesti

Rantalaisen ja Kera Groupin yhteistyö on monivuotinen. Kumppanuus tiivistyy osaamisen, luotettavuuden ja ketteryyden ympärille. Yhteistyö on tuonut toimintaan taloushallinnon näkökulmasta laaja-alaista asiantuntemusta tarvittaessa usealle eri osa-alueelle sekä vakauden. Kirjanpidon lisäksi Rantalainen on tuonut palkanlaskennan puolelle tarvittavaa taustatukea sekä järjestänyt erilaisia koulutuksia Kera Groupin omalle talousosastolle. 

Rantalaisen kirjanpitäjämme on kokenut ammattilainen ja hänen kanssaan on todella helppo käydä keskusteluaSaamme kysymyksiimme korkean ammattitason apua ja se luo turvallisuutta toimintaamme. Lisäksi tietysti ajatus siitä, että saatavillamme on aina tarvittaessa myös laajempi asiantuntijoiden kontaktipinta, on helpottavaVaikka tarpeemme saattavat palveluille vaihdella, on meille tärkeää saada tuore ja ajankohtainen osaaminen sekä nykyaikaiset näkökulmat esimerkiksi ohjelmistoratkaisuihin. Näihin tarpeisiin meille on rakennettu Rantalaiselta ammattilaisten tiimi. 

”Jo kumppanuutemme aloituksesta lähtien monet avoimet kysymykset loksahtivat oikeille paikoilleenYhteistyössämme on ollut helppo sopia, mitkä osiot voidaan tehdä itse ja mistä Rantalainen ottaa vastuuta. Työtehtävien roolituksia on vaihdettu tarpeiden mukaan aika ajoin. Tällainen ketteryys on palveluntarjonnassa ollut meille todella tärkeää” Nieminen kertoo. 

Saamme kysymyksiimme korkean ammattitason apua ja se luo turvallisuutta toimintaamme. Lisäksi tietysti ajatus siitä, että saatavillamme on aina tarvittaessa myös laajempi asiantuntijoiden kontaktipinta, on helpottava. 

Seppo Nieminen, toimitusjohtaja, Kera Group Oy 

Yhteistyössä katse on tulevaisuudessa

Rantalaisen ja Kera Groupin yhteistyössä ja vuoropuhelussa on vahvasti läsnä tulevaisuuden suunnittelu. Taloushallinnon prosesseja kehitetään yhdessä jatkuvasti, jotta luvuista saadaan mahdollisimman reaaliaikaista dataa päätöksenteon ja johtamisen tueksi. Tästä konkreettinen esimerkki on varaston seurannan kehittäminen. 

Käymme säännöllisesti keskustelua ennakoinnista sekä siitä, miltä tulevaisuus meidän osaltamme näyttää. Meillä ei esimerkiksi aikaisemmin ollut varaston reaaliaikaista seurantaa, mutta sitä on yhdessä kehitetty, jotta saamme tulosta nykyistäkin reaaliaikaisemmaksi. Yhdessä olemme pohtineet myös tulevaa sukupolvenvaihdosta sekä järjestelleet kansainvälisten tytäryhtiöiden taloushallintoa. Näissä pystymme hyödyntämään Rantalaisen asiantuntijuutta  

Miltä Rantalaisen asiakaslupaus Tulevaisuus on tiedossa kuulostaa?

Tulevaisuuden arviointi, ennustaminen ja pohdinta on erittäin tärkeä asia yritykselleAsiakaslupaus viestii todella hyvin sitä, että ei katsota pelkästään menneeseen. Tällaista keskustelua on yhteistyössämme paljon käytykin.” Nieminen sanoo.