Näkemystehdas MBE

Lahtelainen Näkemystehdas MBE on B2B-yritysten strateginen kumppani, joka auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa ottamalla täyden hyödyn irti markkinoinnista ja viestinnästä. Toimitusjohtajan vaihtuessa heillä oli aika ajatella asioita uudesta kulmasta, muuttaa omaa strategiaansa ja tuulettaa aiempia toimintamalleja.

Haaste

MBE halusi keskittyä ydinosaamiseensa ja ulkoistaa taloushallinnon ja palkanlaskennan sekä saada fiksut sähköiset ratkaisut käyttöönsä, ilman hermojen menetystä. Lisäksi MBE halusi kumppanin, jonka kanssa kommunikointi on vaivatonta ja mukavaa. Toiveena oli myös oma-aloitteisuus ja ehdoton luottamus. ”Onkohan se hoidettu vai ei” -ajattelusta haluttiin eroon.

Ratkaisu

MBE käyttää Visma Severan projektinhallintaohjelmaa ja valmistelee siellä laskut, joten luonnollisena jatkumona palvelua laajennettiin ja sähköistettiin jo tutussa Visma-ympäristössä. MBE:lle valittiin heille juuri sopiva kirjanpitäjä ja sovittiin yhteiset pelisäännöt.

Intohimona muut kuin numerot

– Olen aina tykännyt numeroista, mutta intohimonani on asiakkaiden haasteiden ratkaiseminen. Vain niin voi voittaa, kun keskittyy täysillä siihen mitä haluaa saavuttaa, MBE:n toimitusjohtaja Minttu Murtomäki vinkkaa pilke silmäkulmassa.

Iloa ja positiivisuutta riittääkin ihan jokaiselle päivälle, myös Rantalaiselle asti. Kirjanpitäjän kanssa ollaan usein yhteydessä. Tämän vuoksi Murtomäki pitikin tärkeänä, että kirjanpitäjän kanssa ollaan samalla aaltopituudella ja ymmärretään toisia jo melkein puolesta sanasta.

Itsekin muun muassa erilaisia sähköisiä palveluja suunnittelevana yrityksenä siirtyminen sähköiseen taloushallintoon ei ollut mikään mörkö MBE:lle. Lähinnä heitä mietitytti, kuinka siirtymävaihe menee ja miten paljon se vaatii aikaa muutenkin hektisestä arjesta.

– Se menikin yllättävän kivuttomasti, Murtomäki kommentoi. Hän valtuutti Rantalaisen hoitamaan kaikki mahdolliset asiat ja näin pystyi itse keskittymään olennaiseen.

”Jos teillä ei ole vielä käytössä sähköistä taloushallintoa, älkää enää odottako vaan toimikaa heti!” – toimitusjohtaja Minttu Murtomäki

Itse tekemällä säästät vai miten se menikään?

Itse tekemällä on edullisempaa. Se ei kyllä Murtomäen mielestä päde ainakaan taloushallintoon. Tai ainakaan silloin, kun on loistava kumppani apuna. Taloushallinnossa ja palkanlaskennassa on omat kiemuransa ja sääntönsä, miten asiat hoidetaan. Asiat myös kehittyvät ja muuttuvat, tulevaisuudessa varmasti vielä nopeammin kuin viime vuosina. Ajan tasalla oleva sparraava kumppani on mitä parasta ajan ja rahan säästöä.

Niin ja ne sähköiset järjestelmät! MBE:llä tehdään paljon etätöitä ja toimitusjohtajankin tulee päästä käsiksi kriittisiin tietoihin, missä sitten ikinä onkaan. Murtomäki pitää tärkeänä myös sitä, että hän näkee olennaiset asiat helposti. Niitä ei ole hukutettu numerotulvaan, joten ei tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen näkemäänsä.

– Niin paljon lisäaikaa ja hermotkin on vielä tallella! En edes osannut ajatella, kuinka vähän taloushallinnosta tarvitsee itse stressata, kun kaikki sujuu, Murtomäki kertoo innostuneena.

MBE:llä pidetään tärkeänä myös Rantalaisen laajaa osaamista. Kasvuhakuisella yrityksellä on omat vaihtelevat tarpeensa ja tarvittaessa Rantalaiselta löytyy asiantuntija-apua mitä erilaisimpiin haasteisiin. Niin ja sitten se oma-aloitteisuus! Jos kirjanpitäjä ei tiedä jotain, hän selvittää siihen ratkaisun.

Rohkeus on yksi MBE:n omaa toimintaa ohjaavista arvoista. Minttu arvostaa myös kumppaneissaan rohkeutta: rohkeutta olla avoin ja luottamuksen arvoinen, rohkeutta ehdottaa asioita tehtäväksi toisin kuin aiemmin, rohkeutta sparrata.

Loppusanoikseen Minttu vinkkaa myös teitä olemaan rohkeita. – Jos teillä ei ole vielä käytössä sähköistä taloushallintoa, älkää enää odottako vaan toimikaa heti!