FabricAI

Rantalaisen monipuolinen taloushallinnon palvelutarjonta kasvavan yrityksen muuttuvien tarpeiden tukena

FabricAI ja Rantalainen ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2019 alkaen. Nopeasti kasvaneessa FabricAI:ssa on ollut elinkaarensa aikana monia erilaisia taloushallinnon palveluiden tarpeita, joihin Rantalaiselta on aina löytynyt sopivat resurssit.

Yritys

FabricAI on asiantuntijaorganisaatio, joka keskittyy taloushallinnon automatisointiin kehittämällä taloushallinnon tekoälyä. Yritys on perustettu vuonna 2018, vuoden 2022 liikevaihto oli 705 000 euroa ja yritys työllistää noin 15 henkilöä.

Palvelu ja ohjelmisto

Rantalainen tuottaa FabricAI:lle mm. ulkoistettuja talouspäällikköpalveluita.

Haaste

FabricAI on kasvanut nopeasti startupista kasvuyhtiöksi. Yrityksen kasvaessa ja suurimman omistajan tullessa mukaan, yritykselle tuli uusia vaatimuksia mm. raportointiin, hallintoon ja johtamiseen liittyen. Saadakseen raportoinnin vaadittavalle tasolle, joka täyttäisi sidosryhmien vaatimukset, tarvittiin avuksi osaava kumppani.

Ratkaisu

Rantalaisen talouspäällikköpalveluiden avulla FabricAI on pystynyt tuottamaan sidosryhmien vaatimat raportoinnit laadukkaasti.

Modernista startupista kasvuyritykseksi viidessä vuodessa

FabricAI on vuonna 2018 perustettu asiantuntijaorganisaatio, joka keskittyy taloushallinnon automatisointiin kehittämällä taloushallinnon tekoälyä. Yrityksessä työskentelee noin 15 henkilöä ympäri Suomea, pääasiassa Pirkanmaalla ja Helsingissä. Pääasiallisesti yritys toimii Suomessa, mutta viimeisen kahden vuoden aikana yritys on laajentanut myös Norjaan ja Ruotsiin.

”Pohjoismaiden markkinoilla Suomi on edelläkävijä sähköisessä taloushallinnossa. Se mitä Suomessa tapahtuu, tulee sitten vuoden–kahden kuluttua muihin Pohjoismaihin ja Viroon, ja siitä muuhun Eurooppaan ja muualle maailmaan joidenkin vuosien kuluttua. Olemme menossa hyvään suuntaan”, FabricAI:n toimitusjohtaja Jarkko Tolvanen kertoo.

FabricAI:n tavoitteena on karsia automatisoitavissa olevaa, toistuvaa rutiinityötä taloushallinnon tehtävistä, kuten kirjanpidosta, ja sen sijaan vapauttaa tekijöille aikaa käyttää omaa luovuuttaan ja osaamistaan enemmän ja siten tarjota asiakkaille konsultoivampaa työtä.

”Faktahan on, että kirjanpitäjien, controllereiden ja muiden taloushallintoalan työntekijöiden rutiininomainen työ tulee automatisoitumaan hyvinkin pitkälle. Se tarkoittaa, että manuaalisen työn sijaan tekijöille tulee konsulttimaisempi rooli, eli omaa osaamista hyödyntäen ja yrityksen lukuja tulkiten tuotetaan lisäarvoa asiakkaalle.”

Rantalaisen monipuolinen valikoima on mukautunut kasvavan yrityksen muuttuviin tarpeisiin

Yhteistyö Rantalaisen kanssa on alkanut oikeastaan heti yrityksen perustamisen jälkeen. FabricAI on edennyt nopeasti modernista startupista kasvuyhtiöksi, ja kasvun mukana on tullut myös uusia vaatimuksia ja uudenlaisia tarpeita taloushallinnon kumppanilta.

”Yrityksen kehittyessä toimintaamme on tullut mukaan ulkopuolisia tahoja, joilta tulee erilaisia vaatimuksia mm. raportointiin, hallintoon ja johtamiseen liittyen. Vastataksemme näihin vaatimuksiin olemme ottaneet avuksemme mm. ulkoistettuja talouspäällikköpalveluita Rantalaiselta.”

Rantalaisen laaja ja monipuolinen palveluvalikoima on etu erityisesti kasvuyrityksille.

”Voin suositella Rantalaista yrityksille, joilla on muuttuvia ja kehittyviä tarpeita taloushallinnon suhteen eli esimerkiksi kasvuyrityksille tai yrityksille, jotka ovat jonkinlaisessa muutosvaiheessa. Kasvavana yrityksenä meillä on jatkuvasti muuttuvia tarpeita taloushallinnon suhteen, eikä olisi järkevää etsiä eri palveluita eri toimijoilta vaan helpointa saada kaikki saman katon alta. Rantalainen on iso toimija, jolta löytyy osaamista ja resursseja kaikkiin tarpeisiimme. Se helpottaa todella paljon, että meillä on yksi kontaktipiste. Jos tarvitsemme lakineuvojaa, palkanlaskentaa, tai mitä tahansa niin tiedämme, että Rantalainen pystyy toimittamaan sen meille.”

”Rantalainen on yksi suurimmista toimijoista, jolta löytyy monipuolista näkemystä ja asiantuntijoita, joilta saamme näkemystä, apua ja mielipiteitä tekemisemme tueksi.”

-Jarkko Tolvanen, toimitusjohtaja, FabricAI

Talouspäällikköpalvelut kasvavan yrityksen kehittyvien tarpeiden tukena

Rantalaisen talouspäällikköpalvelut ovat mainio apu esimerkiksi kasvuyritykselle, jolle tulee uusien sidosryhmien myötä myös uusia vaatimuksia talouden raportoinnin suhteen. Näin kävi myös FabricAI:lle.

”Meille tuli tarve ulkoistetuille talouspäällikköpalveluille, kun kuvioihin tuli uusi pienomistaja. Yritykseltä tuli meille uusia vaatimuksia raportoinnin suhteen ja varmistaaksemme laadukkaan raportoinnin, joka täyttää sidosryhmiemme vaatimukset, otimme käyttöön Rantalaisen talouspäällikköpalvelut.”

Ulkoistettujen talouspäällikköpalveluiden suurimmiksi eduiksi Jarkko listaa nopeuden, kustannustehokkuuden ja resurssin joustavuuden.

”Olemme käyttäneet Rantalaisen talouspäällikköpalvelua vuodesta 2022 ja meillä pelkkää hyvää sanottavaa siitä. Palvelu on todella nopeaa ja joustavaa, ja saamme apua myös nopealla aikataululla tuleviin haasteisiin. Tekijöillä on hyvä ”kyllä onnistuu”-asenne, jota arvostamme todella paljon.”

Tällä hetkellä ulkoistettu talouspäällikköpalvelu sopii FabricAI:lle paremmin kuin oman resurssin hankkiminen.

”Ulkoistamisen vaihtoehtona olisi tehdä asiat nykyisillä resursseilla tai rekrytoida omaan tiimiin tekijä. Yrityksen kasvuvaiheessa tiettyyn tehtävään sisäisesti palkattu osaaja ei kuitenkaan olisi kannattavaa, koska yritykseen kohdistuvat vaatimukset elävät eikä ole varmuutta, että kyseinen henkilö pystyisi vastaamaan tuleviin haasteisiin ja vaatimuksiin. Ulkoistetun talouspäällikköpalvelun avulla saamme tarvitsemaamme apua juuri silloin kuin tarvitsemme. Lisäksi voimme yrityksen kasvaessa hyödyntää Rantalaisen muita palveluita tarpeidemme mukaan.”