CardPlus Oy

CardPlus Oy on muovikorttien valmistamiseen ja yksilöintiin keskittynyt suomalainen yritys. Yrityksen tilitoimistona toimii Rantalainen ja sähköisen taloushallinnon järjestelmänä Netvisor. CardPlus Oy:n talousjohtaja Virpi Puumalainen kuvailee Rantalaisen toimintaa luotettavaksi, avoimeksi sekä asiantuntevaksi.

Haaste

CardPlus Oy etsi sopivaa sähköisen taloushallinnon järjestelmää ja sen myötä uutta tilitoimistoa. Yritykselle oli tärkeää löytää tilitoimisto, jolta löytyy reilusti ammattitaitoa osakeyhtiöiden taloushallinnosta.

Ratkaisu

CardPlus Oy otti Rantalaisen ehdottamana käyttöön Visma Netvisor -ohjelmiston. Yritykselle nimettiin henkilökohtainen kirjanpitäjä ja palkanlaskija, jotka auttavat kiperissäkin taloushallinnon ja verotuksen kysymyksissä.

CardPlus arvostaa henkilökohtaista palvelua

CardPlussan tuotevalikoimaan kuuluu muovikorttitulostimien lisäksi LOMPAKKO -matkapuhelinsovellus, johon voidaan lähettää yksilöityjä jäsen-, kanta-asiakas- tai lahjakortteja. Kesällä 2016 CardPlus osti IDcontrol Oy:n koko muovikorttiliiketoiminnan. Yrityskaupan myötä CardPlus nousi markkinaosuudeltaan Suomen suurimmaksi kanta-asiakas- sekä jäsenkorttien toimittajaksi.

Yhteistyö Rantalaisen kanssa sai alkunsa siitä, kun CardPlus etsi sopivaa sähköisen taloushallinnon järjestelmää ja sen myötä myös uutta tilitoimistoa. Rantalainen oli heille entuudestaan tuttu ja vaihdoksen tultua ajankohtaiseksi päätyikin CardPlus valitsemaan juuri Rantalaisen. Sähköisen taloushallinnon järjestelmäksi valikoitui Netvisor.

– Konsultoimme Rantalaista ja he suosittelivat meille sähköisen taloushallinnon ohjelmistoksi Netvisoria, jonka me sitten valitsimme, Virpi kertoo.

“Arvostan sitä, että toisessa päässä on ammattilainen”

Virpi toimii talousjohtajan roolinsa lisäksi myös myynnin puolella, eikä siten itse työskentele täyspäiväisesti taloushallinnon parissa. Tilitoimistoa ja kirjanpitäjää valitessaan Virpi ja CardPlus arvostavat ammattitaitoa sekä avoimuutta. Tärkeäksi Virpi kokee myös sen, että Rantalaiselta löytyy näkemystä ja osaamista osakeyhtiön taloushallinnasta.

– Osat resurssimme voivat olla paikoin puutteelliset, jolloin saamme Rantalaiselta tarvittaessa apua. Arvostan sitä, että toisessa päässä on ammattilainen, jonka kanssa voi keskustella ja puhua avoimesti, Virpi summaa.

Netvisoria käyttävät useammat CardPlussan työntekijät, joista jokainen voi hyödyntää ohjelmistosta saatavaa tietoa ja raportteja omassa työssään. Myyjät voivat tehdä laskut itse ja omistajat pääsevät katsomaan talouslukuja.

”Arvostan sitä, että toisessa päässä on ammattilainen, jonka kanssa voi keskustella ja puhua avoimesti.” – Talousjohtaja Virpi Puumalainen

Ohjelmisto yhteiskäytössä Rantalaisen ja CardPlussan välillä

Netvisor on yhteiskäytössä Rantalaisen ja CardPlussan välillä. Ohjelmiston ominaisuudet mahdollistavat CardPlussalle muun muassa osto- ja myyntireskontrien seuraamisen, laskutuksen sekä varaston hallinnan. Netvisor on helpottanut yrityksen arkea sekä Virpin elämää talousjohtajan roolissa.

– Tämä on se, mitä suosittelisin kaikille! Netvisorista näkee kaikki asiat – tarvittaessa lasku laskulta – eikä ole muiden varassa. Kyllä tämä helpottaa elämää, Virpi sanoo.

– Hirmuisesti helpottaa myös se, että ohjelmisto on sama ja näemme samat asiat kirjanpitäjämme kanssa. Jos minulla menee sormi suuhun, niin voin soittaa kirjanpitäjälle ja sitten saadaan taas homma toimimaan, Virpi kuvailee.

Luottamus on iso asia

Virpille on tärkeää, että henkilökemiat sekä yleinen vuorovaikutussuhde kirjanpitäjän kanssa toimivat. Myös luottamus on avainasemassa. Virpin mukaan sekä heidän kirjanpitäjänsä että palkanlaskijansa Rantalaisella ovat luottamuksen arvoisia.

–  Luottamus on isoa asia. Minun mielestäni on tärkeää, että kemiat toimivat. Se synnyttää luottamusta, eivätkä asiat jää kaivelemaan turhaan sen takia, ettei kehtaisi kysyä, Virpi sanoo.

Ongelmatilanteissa Virpi ottaa yleensä ensimmäisenä yhteyttä kirjanpitäjään. Jos kirjanpitäjä ei osaa itse vastata kysymykseen suoraan, selvittää Rantalainen talon sisällä ratkaisun tilanteeseen. Virpin ei tarvitse itse lähteä selvittämään asiaa, vaan kirjanpitäjä vie asiaa eteenpäin.

– Rantalaisella on minun mielestäni hyvin asiantuntevia ihmisiä töissä. Olen luottavainen siitä, että meidän asiamme ovat hyvässä hoidossa. Sovituista asioista pidetään kiinni, Virpi kiittelee.

www.cardplus.fi

(Julkaistu 21.6.2017, kuvassa CardPlus Oy:n talousjohtaja Virpi Puumalainen)