Esa Nokelainen

Yrityksen kasvu avaa uusia uramahdollisuuksia

Esa Nokelaisen mielestä kasvuyrityksessä työskenteleminen on mielekästä, koska kasvu avaa uusia uramahdollisuuksia yrityksen sisällä.

Esa Nokelainen, 25, näkee Rantalaisen kaltaisessa kasvuyrityksessä paljon mahdollisuuksia itselleen.

”Tässä kun roikkuu kyydissä mukana, voi avautua vaikka kuinka mielenkiintoisia työtehtäviä.”

Nokelainen on työskennellyt Rantalaisella kohta kaksi vuotta, josta viimeisen vuoden yrityskauppa-analyytikkona. Hän auttaa ostettavien kohteiden analysoinnissa muodostaen kuvaa yrityksestä: millainen liiketoiminta on kyseessä sekä millaisia etuja ja riskejä liittyy yrityksen ostamiseen.

Analysoinnissa Nokelainen tukeutuu pääasiassa kirjallisiin lähteisiin, kuten yrityksen talousraportteihin ja netistä löytyvään aineistoon. Yrityskauppojen ohella hän avustaa Rantalaisen sisäisessä laskennassa.

”Työtehtäväni ovat usein älyllisesti haastavia ja tukevat ammatillista kehittymistäni. Iso plussa on se, että voin tehdä etätöitä lähes milloin vain”, hän sanoo.

Ei oman toimiston kuplaa

Nokelainen on aina ollut hyvä numeroiden kanssa. Häntä kiinnostavat myös rahoitus ja yritysten talous, joten laskentatoimi oli luontevin valinta pääaineeksi Åbo Akademissa.

Nokelaisella ei ollut minkäänlaista kokemusta taloushallintoalasta hänen pyrkiessään Rantalaisen trainee-ohjelmaan syksyllä 2017. Aiempi työkokemus oli ruokakaupasta ja pakkasvarastosta. Hän oli juuri saanut valmiiksi kauppatieteiden kandidaattiopinnot ja aloittanut maisteriopinnot ja haki oman alansa töitä.

”Tärkeimpiä valintakriteereitäni olivat haastavat työtehtävät ja työnantajan joustava suhtautuminen opiskeluun, koska halusin viedä opinnot loppuun työn ohessa.”

Nokelainen piti Rantalaisen trainee-ohjelman perehdyttämisjaksoa esimerkillisesti järjestettynä.

”Ohjelma ja puhujat olivat hyviä ja tilaisuudet oli järjestetty eri toimipaikkakunnilla, jolloin pääsi heti tutustumaan yritykseen kokonaisuutena eikä syntynyt sellaista oman toimiston kuplaa.”

Nokelainen aloitti Rantalaisella kirjanpitäjien avustajana Salossa. Sieltä hän siirtyi parin kuukauden päästä kirjanpitäjäksi Paimioon, jossa sai oman asiakaslistan. Vuosi sitten keväällä hän vaihtoi analyytikon tehtäviin ja siirtyi töihin Turun toimistoon.

Oma juttu löytyi

Nokelaisen mielestä kirjanpitokokemus antaa hyvän pohjan taloushallintoalalle ja siinä tutustuu hyvin toimialaan. Kirjanpito ei ollut kuitenkaan se, missä hän halusi kehittyä pitkällä tähtäimellä.

”Rantalaisen johto kuuli hyvin uratoiveitani. Siitä tuli tunne, että minusta välitetään ja kehitykselläni on merkitystä.”

Hän uskoo, että uratoiveista ei olisi ollut yhtä helppoa avautua ylimmälle johdolle, jollei hän olisi tullut yritykseen trainee-ohjelman kautta ja tutustunut johtajiin sen perehdytysjakson tilaisuuksissa.

Rantalainen maksaa traineelle palkan koko yhdeksän kuukauden ohjelman ajalta. Nokelainen sanoo olevansa tyytyväinen palkkaansa ottaen huomioon työkokemuksensa ja sen, että opinnot ovat vielä kesken.

”Silloin, kun työnkuvani muutettiin analyytikoksi, palkastakin pystyttiin keskustelemaan rakentavasti.”

Nokelainen aikoo valmistua maisteriksi vuoden loppuun mennessä. Gradu käsittelee yrityskauppoja ja hän saa tehdä sitä osin työaikana.

”Vaikka Rantalainen ei olisi loppuelämäni työpaikka, niin täällä olen saanut etsiä itseäni ammatillisesti ja muodostaa näkemyksen siitä, mitä haluan uraltani”, hän sanoo.

Esa Nokelainen, 25

Työ: Yrityskauppa-analyytikko

Toimipaikka: Turku

Työkokemus: Neljä vuotta, josta tilitoimistossa pari vuotta.

Koulutus: Kauppatieteiden kandidaatti

Perhe: Sinkku

Harrastukset: Kuntosali ja muu monipuolinen liikunta

Tutustu Trainee-tarinoihimme!

Monet aikaisemmat traineet ovat jääneet meille vakituisiksi työntekijöiksi. Tässä esiteltynä muutamien uratarinat.

Lue lisää

 

Tutustu RAN Trainee -ohjelmaan
Tarjoamme vuosittain kymmenille opiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden kehittyä taloushallintoalan huippuammattilaiseksi.

Lue lisää

Tule meille töihin

Etsimme jatkuvasti uusia työntekijöitä taloushallinnon eri tehtäviin ympäri Suomen.

Katso avoimet työpaikkamme