Urheiluseuran taloushallinnon kumppani

Urheiluseurojen taloushallinto ja sen erityispiirteet kuuluvat vahvasti Rantalaisen erityisosaamiseen. Olemme mukana lajiliittojen toiminnassa sekä paikallisessa urheiluseuratoiminnassa kehittäen samalla seurojen taloushallintoa kokonaisvaltaisesti.

Urheiluseurojen taloushallinnon tukena

 

Hallitsemme urheiluseuran toimintaympäristön sekä tuemme seuratoimintaa toimivalla ja luotettavalla taloushallinnolla. Sähköinen taloushallinto ja nykyaikaiset ohjelmistoratkaisut mahdollistavat reaaliaikaisen talouden seurannan ja avoimen tiedon jakamisen seuran sisällä. Hoidamme kokonaisvaltaisesti urheiluseurojen kirjanpidon sekä palkkahallinnon.

 

Kaikki mitä seuran talous- ja palkkahallintoon tarvitset – saman katon alta

 • Läpinäkyvä kuva seuran taloudellisesta tilanteesta
 • Seuratoimintaan erikoistuneet asiantuntijat palveluksessasi
 • Oma henkilökohtainen yhteyshenkilö
 • Nopea ja reaaliaikainen raportointi
 • Mahdollisuus seuratoimijoiden koulutuksille
 • Tuki erilaisissa haasteellisissa tilanteissa
 • Lakisääteiset asiat ajan tasalla

Yhden tilin malli

 

Yhden tilin mallin tarkoituksena on, että seura keskittää pankkitiliensä määrän yhteen pankkitiliin, jolloin seuran ja kaikkien joukkueiden tulot ja menot liikkuvat yhden pankkitilin kautta. Yhden tilin mallin keskeinen ajatus on se, että pankkitilien sijaan joukkueiden rahoja seurataan taloushallinnossa kustannuspaikoilla.

 

 

Urheiluseuralle suunniteltu taloushallinnon kokonaisuus

 

Urheiluseuralle räätälöity taloushallinnon kokonaisuus on suunniteltu helpottamaan ja tehostamaan päivittäistä taloushallintoa monipuolisesti ja modernisti. Tarjoamme kattavat talous- ja palkkahallintopalvelut, jotka integroituvat saumattomasti käyttämäämme sähköiseen ohjelmaan, varmistaen että talous- ja palkkahallinto kulkevat käsikädessä tehokkaasti ja virheettömästi.

Palvelumme sisältää vakioitujen raportointimallien ja aikataulujen käytön, mikä takaa säännöllisen ja selkeän katsauksen seuran taloudelliseen tilanteeseen. Yhtenäinen kustannuspaikkarakenne mahdollistaa tarkan seurannan ja kohdentamisen eri joukkueille ja toiminnoille, mikä puolestaan edesauttaa tarkkaa budjetointia ja taloudellista suunnittelua.

Sähköinen toimintamalli optimoi myynti- ja ostolaskutuksen prosessit, tehostaa matka- ja kululaskutuksen käsittelyä ja vähentää manuaalista työtä. Lisäksi vakioitu tilikartta tukee seuran talouden ymmärrystä ja vertailukelpoisuutta, tekee talousraportoinnista selkeämpää ja helpottaa taloudellisten päätösten tekemistä.

 

Rantalaisen seurapaketit

 

 

Valitse seurallesi Rantalainen BI

 

Monipuolinen Rantalainen BI-raportointi helpottaa seurojen taloushallinnon seurantaa, raportointia ja analysointia.

 • Selkeä ja helppokäyttöinen raportointiohjelma
 • Mahdollistaa raporttien automatisoinnin
 • Vapauttaa lisää aikaa tiedon analysointiin
 • Rantalaisen oman asiantuntevan BI-tiimin tuki ja konsultointi

 

BI-raportoinnin vakiosisältö seuroille:

 • Budjetointi, ennustaminen ja kassavirtaennusteet
 • Erimuotoiset tuloslaskelmat ja taseet
 • Budjetointi ja budjettivertailu joukkue- ja/tai toimintotasolla
 • Ostovelat
 • Joukkueiden tai toimintojen vertailu
 • Kassavirtalaskelma
 • Kassavirtaennuste (sis. laaja seurapakettiin)

Maksuton taloushallinnon seurakartoitus

 

Tämä kartoitus on suunniteltu erityisesti seurojen tarpeisiin, ja sen avulla saat kattavan kuvan seurasi talous- ja palkkahallinnon nykytilasta. Käymme kanssasi läpi, missä olette nyt ja minne haluaisitte tulevaisuudessa mennä. Kartoitus kestää noin 45–60 minuuttia, jonka jälkeen saatte meiltä kirjallisen dokumentin, jossa on yksityiskohtainen kuvaus havainnoistamme ja suosituksistamme taloushallinnon tehostamisen ja digitalisoinnin osalta.

Miksi osallistua?

 • Hyödynnä Rantalaisen urheiluseurojen taloushallinnon syvällinen asiantuntemus
 • Saat räätälöityjä suosituksia, jotka pohjautuvat juuri teidän seuranne tarpeisiin
 • Tunnista tulevaisuuden kehityskohteet ja mahdollisuudet, jotka voivat tehdä seurastasi entistä vahvemman
 • Selkeytä talous- ja palkkahallintoa, vähennä riskejä ja varmista, että voitte keskittyä urheilun iloon ja menestykseen

Ota askel kohti taloudellista selkeyttä ja vakautta. Varaa aikasi maksuttomaan taloushallinnon seurakartoitukseen jo tänään ja varmista, että seurasi on valmis voittamaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Kokemuksia yhteistyöstä

Kuopion Palloseura (KUPS)

Rantalainen ja Kuopion Palloseura ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuonna 2023. Pohjana yhteistyölle on molempien yhteinen tahtotila pitkälle ja toimivalle kumppanuudelle, jonka aikana KuPS on valtakunnan kärkeä pelikenttien lisäksi myös taloushallinnon saralla. Yhteistyöllä pyritään luomaan seuran taloushallinnosta tehokas ja toimiva malli, jota voi ylpeänä esitellä myös muille seuroille.

Lue lisää

Vantaan Jalkapalloseura (VJS)

Rantalainen ja Vantaan Jalkapalloseura (VJS) ovat keväällä 2023 solmineet kolmivuotisen yhteistyökumppanuuden, joka syventää osapuolten kiinteää yhteistyötä entisestään. Yhteistyön pohjana ovat yhteiset arvot, sekä hyvät kokemukset toiminnallisesta yhteistyöstä seuran taloushallinnonprosessien uudistamisessa.

Lue lisää

Tikkurilan Palloseura

Tikkurilan Palloseura (TiPS) on Vantaalla, Suur-Tikkurilan, Kartanokosken, Leinelän ja Hakunilan alueella toimiva erityisesti jalkapalloon erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu 1958.

TiPS:in ja Rantalaisen kumppanuus alkoi jo vuonna 2017 ja seuran toiminnanjohtajana syyskuussa 2021 aloittanut Miika Mendolin kertoo yhteistyön olevan edelleen erittäin tiivistä ja monipuolista.

Lue lisää

Etelä-Vantaan Urheilijat

Etelä-Vantaan Urheilijat (EVU) on 1969 perustettu vantaalainen jääkiekkoseura. Seurassa on noin 700 jäsentä ja sen missiona on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus tavoitella unelmiaan erinomaisessa jääkiekon kasvattajaseurassa – huipulle tähdäten tai rennosti harrastaen.

EVU:n ja Rantalaisen yhteistyö alkoi 2019 ja seura on sen jälkeen siirtynyt Rantalaisen asiantuntijoiden avustamana sähköiseen taloushallintoon ja yhden pankkitilin malliin.

Lue lisää

FC Honka

FC Honka ry on 1975 perustettu espoolainen jalkapalloseura. Seuran tarkoituksena on harrastaa jalkapalloa kaikilla tasoilla ja tarjota jokaiselle edellytyksiensä mukaista toimintaa.

Honka on Rantalaisen avustamana uudistanut taloushallintoaan reippaalla kädellä viime vuosina. Ensimmäinen askel prosessissa oli taloushallinnon sähköistäminen, sekä siirtyminen yhden tilin malliin syksyllä 2018. Tämän jälkeen seura on ottanut käyttöön Rantalainen BI-raportoinnin joulukuussa 2019.

Lue lisää

Kokemuksia: Koovee ja Rantalainen

 

Kokemuksia: FC Honka – yhden pankkitilin malli

 

Olympiakomitea

Olympiakomitean kumppanina pyrimme yhdessä kehittämään ja viestimään urheiluseurojen hyvästä taloushallinnosta. Olympiakomitea tarjoaa hallinnosta vastaaville erilaista koulutusta, materiaaleja ja työkaluja oman osaamisen kehittämiseen sekä helpottamaan seuran hallinnollisten asioiden hoitamista.

SuomiSport

Olympiakomitean tuottama SuomiSport on koko urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu. SuomiSportin avulla hoituu mm. jäsen- ja tapahtumahallinta ja erilaisten maksujen laskutus.

Palloliitto

Rantalainen on Palloliiton taloushallinnon kumppani ja tilitoimisto. Yhteistyösopimus tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia koko suomalaiselle jalkapalloperheelle. Yhteistyön tavoitteena on molemminpuolinen halu tukea ja kehittää seurojen taloushallintoa.

myClub

myClub tarjoaa palvelukokonaisuuden seuroille, jotka haluavat täydellisen hyvinvoivan seura-arjen. Jäsenrekisterin avulla laskutus pysyy ajantasalla ja seura hoitaa kätevästi myös sisäisen ja ulkoisen viestinnän, tapahtumahallinnan kokonaisuudessaan sekä myyntilaskutuksen.