Urheiluseuran taloushallinnon kumppani

Urheiluseurojen taloushallinto ja sen erityispiirteet kuuluvat vahvasti Rantalaisen erityisosaamiseen. Olemme mukana lajiliittojen toiminnassa sekä paikallisessa urheiluseuratoiminnassa kehittäen samalla seurojen taloushallintoa kokonaisvaltaisesti.

Urheiluseuran tukena

Hallitsemme urheiluseuran toimintaympäristön sekä tuemme seuratoimintaa toimivalla ja luotettavalla taloushallinnolla. Sähköinen taloushallinto ja nykyaikaiset ohjelmistoratkaisut mahdollistavat reaaliaikaisen talouden seurannan ja avoimen tiedon jakamisen seuran sisällä. Hoidamme kokonaisvaltaisesti urheiluseurojen kirjanpidon sekä palkkahallinnon.

Ilmoittaudu mukaan Rantalaisen maksuttomaan seurakartoitukseen!

Tämä kartoitus on suunniteltu erityisesti seurojen tarpeisiin, ja sen avulla saat kattavan kuvan seurasi talous- ja palkkahallinnon nykytilasta. Käymme kanssasi läpi, missä olette nyt ja minne haluaisitte tulevaisuudessa mennä. Kartoitus kestää noin 45–60 minuuttia, jonka jälkeen saatte meiltä kirjallisen dokumentin, jossa on yksityiskohtainen kuvaus havainnoistamme ja suosituksistamme.

Miksi osallistua?

 • Hyödynnä Rantalaisen urheiluseurojen taloushallinnon syvällinen asiantuntemus
 • Saat räätälöityjä suosituksia, jotka pohjautuvat juuri teidän seuranne tarpeisiin
 • Tunnista tulevaisuuden kehityskohteet ja mahdollisuudet, jotka voivat tehdä seurastasi entistä vahvemman
 • Selkeytä talous- ja palkkahallintoa, vähennä riskejä ja varmista, että voitte keskittyä urheilun iloon ja menestykseen

 

Ota askel kohti taloudellista selkeyttä ja vakautta. Varaa aikasi maksuttomaan taloushallinnon seurakartoitukseen jo tänään ja varmista, että seurasi on valmis voittamaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Seuran taloushallinnon automatisointi

Taloushallinnon automatisointi ja digitalisointi on urheiluseurojenkin arkea.

Aikaisemmin seurojen kirjanpito on usein tehty kuukausi- tai vuositasolla, jolloin kulunutta vuotta ollaan pystytty tarkastelemaan taloudellisten lukujen osalta vasta jälkikäteen. Pankkitilejä on yleensä ollut paljon, mikä on kuluerän lisäksi myös mahdollistanut varojen väärinkäytöksiä.

Nyt urheiluseurojen toiminta on menossa yhä enemmän reaaliaikaisempaan suuntaan, jolloin niin joukkue kuin seurakohtaisia tietoja, raportointeja, kuluja ja tuloja halutaan seurata aiempaa reaaliaikaisemmin.

Automatisoidun taloushallinnon etuja

 • Seuratalouden läpinäkyvyys kasvaa ja virheiden sekä väärinkäytösten riski pienenee
 • Aktiivien ja vapaaehtoistyöntekijöiden aikaa säästyy
 • Muodostuu koordinoitu ja yhtenäinen seuran toimintatapa, joka on helposti hallittavissa
 • Seuran ja joukkueiden taloudellinen tilanne on reaaliaikaisesti seurattavissa

Yhden tilin malli

Kun automatisoinnin yhteydessä siirrytään yhden pankkitilin malliin, tehokkuus paranee entisestään ja samalla tuetaan myös hyvää hallintoa, kun kulujen hyväksyntä ja maksatus erotetaan eri henkilölle.

Yhden tilin mallin tarkoituksena on, että seura keskittää pankkitiliensä määrän yhteen pankkitiliin, jolloin seuran ja kaikkien joukkueiden tulot ja menot liikkuvat yhden pankkitilin kautta. Yhden tilin mallin keskeinen ajatus on se, että pankkitilien sijaan joukkueiden rahoja seurataan taloushallinnossa kustannuspaikoilla.

Yhden tilin mallin etuja

 • Seuratalous on kokonaisuudessaan reaaliaikainen, eikä joukkueiden erilliskirjanpitoja tarvitse tuoda vuosittain pääkirjanpitoon
 • Seura voi keskittää maksuliikenteen hallinnan pienemmälle määrälle vastuuhenkilöitä
 • Rahastonhoitajien työmäärä vähenee automatisoinnin ja keskittämisen ansiosta ja heille muodostuu selkeät vastuualueet joukkueen talouden seurannasta sekä ostolaskujen hyväksymisestä
 • Joukkuekohtainen seuranta ja budjetointi on mahdollista kustannuspaikkoja hallinnoimalla

Kokemuksia

Kuopion Palloseura (KUPS)

Rantalainen ja Kuopion Palloseura ovat solmineet yhteistyösopimuksen vuonna 2023. Pohjana yhteistyölle on molempien yhteinen tahtotila pitkälle ja toimivalle kumppanuudelle, jonka aikana KuPS on valtakunnan kärkeä pelikenttien lisäksi myös taloushallinnon saralla. Yhteistyöllä pyritään luomaan seuran taloushallinnosta tehokas ja toimiva malli, jota voi ylpeänä esitellä myös muille seuroille.

Lue lisää

Vantaan Jalkapalloseura (VJS)

Rantalainen ja Vantaan Jalkapalloseura (VJS) ovat keväällä 2023 solmineet kolmivuotisen yhteistyökumppanuuden, joka syventää osapuolten kiinteää yhteistyötä entisestään. Yhteistyön pohjana ovat yhteiset arvot, sekä hyvät kokemukset toiminnallisesta yhteistyöstä seuran taloushallinnonprosessien uudistamisessa.

Lue lisää

Tikkurilan Palloseura

Tikkurilan Palloseura (TiPS) on Vantaalla, Suur-Tikkurilan, Kartanokosken, Leinelän ja Hakunilan alueella toimiva erityisesti jalkapalloon erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu 1958.

TiPS:in ja Rantalaisen kumppanuus alkoi jo vuonna 2017 ja seuran toiminnanjohtajana syyskuussa 2021 aloittanut Miika Mendolin kertoo yhteistyön olevan edelleen erittäin tiivistä ja monipuolista.

Lue lisää

Etelä-Vantaan Urheilijat

Etelä-Vantaan Urheilijat (EVU) on 1969 perustettu vantaalainen jääkiekkoseura. Seurassa on noin 700 jäsentä ja sen missiona on tarjota jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus tavoitella unelmiaan erinomaisessa jääkiekon kasvattajaseurassa – huipulle tähdäten tai rennosti harrastaen.

EVU:n ja Rantalaisen yhteistyö alkoi 2019 ja seura on sen jälkeen siirtynyt Rantalaisen asiantuntijoiden avustamana sähköiseen taloushallintoon ja yhden pankkitilin malliin.

Lue lisää

FC Honka

FC Honka ry on 1975 perustettu espoolainen jalkapalloseura. Seuran tarkoituksena on harrastaa jalkapalloa kaikilla tasoilla ja tarjota jokaiselle edellytyksiensä mukaista toimintaa.

Honka on Rantalaisen avustamana uudistanut taloushallintoaan reippaalla kädellä viime vuosina. Ensimmäinen askel prosessissa oli taloushallinnon sähköistäminen, sekä siirtyminen yhden tilin malliin syksyllä 2018. Tämän jälkeen seura on ottanut käyttöön Rantalainen BI-raportoinnin joulukuussa 2019.

Lue lisää

Kokemuksia: Koovee ja Rantalainen

Kokemuksia: FC Honka – yhden pankkitilin malli

Olympiakomitea

Olympiakomitean kumppanina pyrimme yhdessä kehittämään ja viestimään urheiluseurojen hyvästä taloushallinnosta. Olympiakomitea tarjoaa hallinnosta vastaaville erilaista koulutusta, materiaaleja ja työkaluja oman osaamisen kehittämiseen sekä helpottamaan seuran hallinnollisten asioiden hoitamista.

SuomiSport

Olympiakomitean tuottama SuomiSport on koko urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu. SuomiSportin avulla hoituu mm. jäsen- ja tapahtumahallinta ja erilaisten maksujen laskutus.

Palloliitto

Rantalainen on Palloliiton taloushallinnon kumppani ja tilitoimisto. Yhteistyösopimus tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia koko suomalaiselle jalkapalloperheelle. Yhteistyön tavoitteena on molemminpuolinen halu tukea ja kehittää seurojen taloushallintoa.

myClub

myClub tarjoaa palvelukokonaisuuden seuroille, jotka haluavat täydellisen hyvinvoivan seura-arjen. Jäsenrekisterin avulla laskutus pysyy ajantasalla ja seura hoitaa kätevästi myös sisäisen ja ulkoisen viestinnän, tapahtumahallinnan kokonaisuudessaan sekä myyntilaskutuksen.