Urheiluseuran taloushallinnon kumppani

Urheiluseurojen taloushallinto ja sen erityispiirteet kuuluvat vahvasti Rantalaisen erityisosaamiseen. Olemme mukana lajiliittojen toiminnassa sekä paikallisessa urheiluseuratoiminnassa kehittäen samalla seurojen taloushallintoa kokonaisvaltaisesti.

Urheiluseuran tukena

Hallitsemme urheiluseuran toimintaympäristön sekä tuemme seuratoimintaa toimivalla ja luotettavalla taloushallinnolla. Sähköinen taloushallinto ja nykyaikaiset ohjelmistoratkaisut mahdollistavat reaaliaikaisen talouden seurannan ja avoimen tiedon jakamisen seuran sisällä. Hoidamme kokonaisvaltaisesti urheiluseurojen kirjanpidon sekä palkkahallinnon.

Seuran taloushallinnon automatisointi

Taloushallinnon automatisointi ja digitalisointi on urheiluseurojenkin arkea.

Seurat ovat aikaisemmin toimineet nykyisiin taloushallintomalleihin verrattuna vanhanaikaisesti ja kirjanpito on aiemmin tehty kuukausi- tai vuositasolla. Tässä kulunutta vuotta ollaan pystytty tarkastelemaan taloudellisten lukujen osalta vasta jälkikäteen. Pankkitilejä on yleensä ollut paljon, mikä on kuluerän lisäksi myös mahdollistanut varojen väärinkäytöksiä.

Urheiluseurojen toiminta on menossa yhä enemmän reaaliaikaisempaan suuntaan, jolloin niin joukkue kuin seurakohtaisia tietoja, raportointeja, kuluja ja tuloja halutaan seurata aiempaa reaaliaikaisemmin.

Automatisoidun taloushallinnon etuja

  • Seuratalouden läpinäkyvyys kasvaa ja virheiden sekä väärinkäytösten riski pienenee
  • Aktiivien ja vapaaehtoistyöntekijöiden aikaa säästyy
  • Muodostuu koordinoitu ja yhtenäinen seuran toimintatapa, joka on helposti hallittavissa
  • Seuran ja joukkueiden taloudellinen tilanne on reaaliaikaisesti seurattavissa

Yhden tilin malli

Kun automatisoinnin yhteydessä siirrytään yhden pankkitilin malliin, tehokkuus paranee entisestään ja samalla tuetaan myös hyvää hallintoa, kun kulujen hyväksyntä ja maksatus erotetaan eri henkilölle.

Yhden tilin mallin tarkoituksena on, että seura keskittää pankkitiliensä määrän yhteen pankkitiliin, jolloin seuran ja kaikkien joukkueiden tulot ja menot liikkuvat yhden pankkitilin kautta. Yhden tilin mallin keskeinen ajatus on se, että pankkitilien sijaan joukkueiden rahoja seurataan taloushallinnossa kustannuspaikoilla.

Yhden tilin mallin etuja

  • Seuratalous on kokonaisuudessaan reaaliaikainen, eikä joukkueiden erilliskirjanpitoja tarvitse tuoda vuosittain pääkirjanpitoon
  • Seura voi keskittää maksuliikenteen hallinnan pienemmälle määrälle vastuuhenkilöitä
  • Rahastonhoitajien työmäärä vähenee automatisoinnin ja keskittämisen ansiosta ja heille muodostuu selkeät vastuualueet joukkueen talouden seurannasta sekä ostolaskujen hyväksymisestä
  • Joukkuekohtainen seuranta ja budjetointi on mahdollista kustannuspaikkoja hallinnoimalla

Kokemuksia: Koovee ja Rantalainen

Olympiakomitea

Olympiakomitean kumppanina pyrimme yhdessä kehittämään ja viestimään urheiluseurojen hyvästä taloushallinnosta. Olympiakomitea tarjoaa hallinnosta vastaaville erilaista koulutusta, materiaaleja ja työkaluja oman osaamisen kehittämiseen sekä helpottamaan seuran hallinnollisten asioiden hoitamista.

SuomiSport

Olympiakomitean tuottama SuomiSport on koko urheiluyhteisön yhteinen, nykyaikainen ja helppokäyttöinen digitaalinen urheilupalvelu. SuomiSportin avulla hoituu mm. jäsen- ja tapahtumahallinta ja erilaisten maksujen laskutus.

Palloliitto

Rantalainen on Palloliiton taloushallinnon kumppani ja tilitoimisto. Yhteistyösopimus tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia koko suomalaiselle jalkapalloperheelle. Yhteistyön tavoitteena on molemminpuolinen halu tukea ja kehittää seurojen taloushallintoa.

myClub

myClub tarjoaa palvelukokonaisuuden seuroille, jotka haluavat täydellisen hyvinvoivan seura-arjen. Jäsenrekisterin avulla laskutus pysyy ajantasalla ja seura hoitaa kätevästi myös sisäisen ja ulkoisen viestinnän, tapahtumahallinnan kokonaisuudessaan sekä myyntilaskutuksen.

Ota yhteyttä

Mikäli haluat automatisoida urheiluseurasi taloushallinnon, ota meihin yhteyttä, niin katsotaan yhdessä seurasi taloushallinto kuntoon!

Ota yhteyttä!

Seura-asiakkaitamme

FC Honka

Fc Honka on espoolainen laajaa juniorityötä tekevä jalkapalloseura, jonka toiminta alkoi vuonna 1957. Seuran tarkoituksena on harrastaa jalkapalloilua kaikilla tasoilla ja tarjota jokaiselle edellytyksiensä mukaista toimintaa. Seura on siirtynyt sähköiseen taloushallintoon ja yhden pankkitilin malliin yhdessä Rantalaisen asiantuntijoiden kanssa.

Lue lisää