Maa- ja metsätaloudet

Maa- ja metsätalouden kirjanpitoon sekä verotukseen erikoistuneet taloushallinnon ammattilaisemme palvelevat erikokoisia maatiloja ympäri Suomea. Autamme asiakkaitamme taloushallinnon lisäksi myös maatalouden budjetoinnissa ja muussa talouslaskennassa.

Maatalouden kirjanpito ja verotus

Maatalous ja lähituotanto elävät positiivisen nosteen aikaa. Maatilojen uudet yhtiömuodot, sukupolvenvaihdokset ja vaihtoehtoiset viljely- ja eläinkasvatusmuodot ovat tuoneet alalle uusia toimijoita, uusia tuotteita ja samalla asettaneet uusia liiketaloudellisia vaatimuksia tilojen ja toiminnan kumppaniverkostoille.

Oli toimintasi sitten perinteistä viljelyä, karjankasvatusta tai metsätaloutta, meiltä löytyvät välineet maa- ja metsätalouden talousasioiden ammattimaiseen hoitamiseen. Hyödynnämme maatalouskirjanpito- ja palkanlaskentapalveluissa nykyaikaisia ohjelmistoratkaisuja. 

Maatalouden taloushallintopalveluihimme sisältyvät muun muassa seuraavat palvelut:

  • Laskutus ja myyntireskontra
  • Ostolaskujen vastaanotto ja sähköinen kierrätys
  • Kirjanpito ja tilinpäätös
  • Matkalaskut, työaika ja palkanlaskenta
  • Asiantuntijapalvelut ja koulutukset

Maatalouskirjanpito voidaan myös modernisoida

Maatalouden taloushallinnon modernit järjestelmät mahdollistavat tilan ajantasaisen sähköisen seurannan osto -ja myyntilaskujen käsittelystä aina kirjanpidon valmistumiseen ja tilinpäätökseen saakka.

Tilan pyörittämiseen tarvittavat myyntilaskut saa kätevästi käytettävästä kirjanpito-ohjelmasta räätälöityjen asetusten mukaisesti. Tekemäsi ostot saat verkkolaskuina suoraan järjestelmään ja löydät tiedon toimittajista, maksetuista ja erääntyvistä laskuista. Tarvittaessa pystyt porautumaan kirjanpitohistoriassa yksittäiselle ostolaskulle asti, jos haluat tarkistaa esimerkiksi edellisenä vuonna hankittujen lannoitteiden määrät ja hinnat.

Maatalouden kirjanpito- ja laskentaohjelmina käytämme muun muassa seuraavia:

  • Visma Fivaldi
  • Suonentiedon Maatalousneuvos
  • Cashman Pro

Maa- ja metsätalouden asiantuntijapalvelut

Tarjoamme maatalouden kirjanpitoasiakkaillemme myös erilaisia budjetointi- ja erityislaskentapalveluja. Esimerkiksi tulevan kauden budjettisuunnittelussa käymme läpi toimintasi oleelliset kohdat ja rakennamme vuosisuunnitelman talouden hallinnan ja ennustettavuuden helpottamiseksi. Sähköisistä taloushallinnon järjestelmistä asiakas ja kirjanpitäjä voivat yhdessä seurata suunnitelmien toteutumista ja tarvittaessa reagoida muutoksiin nopeasti.

Meillä on myös NEUVO2020 -hyväksyntä “maatilojen nykyaikaistamisen ja kilpailukyvyn parantamisen” -ohjelmassa. NEUVO-hankkeen kautta viljelijät voivat saavuttaa merkittävää rahallista etua asiantuntijapalveluiden ostamisessa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Emomylly Oy

Emomylly Oy on vuonna 1995 perustettu sikalayksikkö Huittisissa. Yritys on sittemmin muuttanut toimintaansa satelliittisikaloiden keskusyksiköstä omaksi porsittamoksi. Emomylly on saavuttanut sähköisen taloushallinnon avulla ajansäästöä taloushallinnon tekemisessä.

Lue lisää

Maatalousyrittäjän opas taloushallintoon

Opas maatalouden taloushallintoon on tarkoitettu kaikenkokoisten maatilojen omistajille. Oppaassa käsitellään tarkemmin mm.  maatalouskirjanpitoa, työnantajavelvoitteita sekä sähköistä taloushallintoa.

Lataa opas