Sosiaali- ja terveysala (sote)

Sosiaali- ja terveysalan (sote) yritykset ovat viime vuosina olleet isojen myllerrysten alla. Lainsäädäntö on muuttunut, GDPR asettaa omat haasteensa mm. potilastietojen käsittelyyn ja asiakkaat tahtovat palvelulta aiempaa enemmän. Samaan aikaan monet sote-yritykset ovat kasvaneet kovaa vauhtia niin liikevaihdollisesti kuin henkilöstömäärässä mitattuna.

Sote-yrityksien talous- ja palkkahallinnossa korostuvat tilitoimiston näkökulmasta mm. nämä seikat:

  • Henkilökuntaa on paljon
  • Toimialalle ominaiset ja haastavat työehtosopimukset (yksityinen sosiaalipalveluala ja yksityinen terveyspalveluala)
  • Työajanseurannassa ja laskutuksessa on käytössä toimialakohtaiset järjestelmät
  • Julkiset kilpailutukset, viranomaisraportointi ja lainsäädäntö

Sotealan talous- ja palkkahallinto sekä ohjelmistot

Tilitoimistolle on ensiarvoisen tärkeää pysyä mukana sote-yritysten voimakkaassa kasvussa. Tilitoimistolta pitää löytyä tarpeeksi resursseja mm. äkisti kasvavan palkkahallinnon palvelun tarvetta ajatellen. Alalla tapahtuu suhteellisen paljon henkilöstövaihdoksia, minkä takia palkanlaskijoilta on löydyttävä laaja-alaista osaamista aina TES-tulkinnasta perinteiseen palkanlaskentaan. Rantalaisen talous- ja palkkahallinnon tiimit palvelevat tälläkin hetkellä satoja sotealan yrityksiä kiinnittäen erityistä huomiota juuri palkkahallinnon erityispiirteisiin.

Taloushallinnon ja verotuksen osalta sote-yrityksissä korostuvat mm. pitkän tähtäimen verosuunnittelu, arvonlisäverotukseen liittyvät kysymykset sekä yrityskaupat. Rantalaisella taloushallinnon peruskysymyksiin pystyy vastaamaan yrityksen oma kirjanpitäjä. Haastavammissa projekteissa hyödynnämme talon sisältä omia verotuksen, sopimusoikeuden ja HR-palvelujen asiantuntijoita.

Meille tuttuja ja sotealan yrityksille ominaisia järjestelmiä ovat muun muassa:

  • Hilkka
  • CGI (Titania)
  • Tuntivelho
  • Kiho
  • DomaCare

Lue lisää Tiliposti & Palkka 1/2019 -lehdestä, jonka teemana on sosiaali- ja terveysala (sote).

Tutustu tarkemmin yksittäisiin kirjanpito- ja palkanlaskentapalveluihimme:

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Suomen Avustajapalvelut

Suomen Avustajapalvelut on kotimainen henkilökohtaisen avun tuottamiseen keskittynyt yritys. Yritys on vuonna 2018 perustettu startup. Yrityksen toimitusjohtaja Taneli Tenhovuori arvostaa Rantalaisella erityisesti laaja-alaista ohjelmisto-osaamista.

 

Lue lisää

Palvelutalo Annakoti

Palvelutalo Annakoti on Mikkelin Ropoyhdistyksen Annakoti-säätiön omistama palvelutalo. Palvelutalo on aloittanut toimintansa vanhankotina vuonna 1954. Palvelutalon toimitusjohtaja Raija Hakalan mielestä Rantalaisen kanssa on helppo pitää yhteyttä ja kysymyksiin saa vastauksia nopeasti.

 

Lue lisää

Terapia-asema Sateenkaari

Terapia-asema Sateenkaari on vuonna 1997 perustettu turkulainen lasten puhe-, toiminta- ja fysioterapian keskittynyt yhdistys. Sateenkaarella on 13 työsuhteista terapeuttia ja asiakkaita noin 400. Yhdistys luottaa yhteistyössämme Rantalaisen asiantuntemukseen.

 

Lue lisää

Norlandia-päiväkodit

Norlandia-päiväkodit on Suomen kolmanneksi suurin päiväkotioperaattori. Sen tavoitteena on kasvaa niin paljon kuin markkinat antavat myöten. Työvoimavaltaisen päiväkotitoiminnan palkkahallinto vaatii tilitoimistolta riittäviä resursseja ja kykyä joustaa.

 

Lue lisää