Sosiaali- ja terveysala (sote)

Sosiaali- ja terveysalan (sote) yritykset ovat viime vuosina olleet isojen myllerrysten alla. Lainsäädäntö on muuttunut, GDPR asettaa omat haasteensa alan yrityksille mm. potilastietojen käsittelyyn ja asiakkaat odottavat palvelulta aiempaa enemmän. Samaan aikaan monet sote-yritykset ovat kasvaneet kovaa vauhtia niin liikevaihdollisesti kuin henkilöstömäärässä mitattuna. Kasvavalle sote-alan yritykselle on ensisijaisen tärkeää huolehtia ammattitaitoisesta taloushallinnon hoidosta, joka huomioi toimialan ominaispiirteet.

Sote-yrityksien talous- ja palkkahallinnossa korostuvat mm. nämä seikat:

  • Henkilökuntaa on paljon
  • Toimialalle ominaiset ja haastavat työehtosopimukset (yksityinen sosiaalipalveluala ja yksityinen terveyspalveluala)
  • Työajanseurannassa ja laskutuksessa on käytössä toimialakohtaiset järjestelmät
  • Julkiset kilpailutukset, viranomaisraportointi ja lainsäädäntö

Sotealan talous- ja palkkahallinto sekä ohjelmistot

Sote-yrityksille tärkeää alan voimakkaassa kasvussa on löytää sopiva tilitoimisto, jolla on tarpeeksi resursseja mm. äkisti kasvavan palkkahallinnon palvelun tarvetta ajatellen. Alalla tapahtuu suhteellisen paljon henkilöstövaihdoksia, minkä takia palkanlaskijoilta on löydyttävä laaja-alaista osaamista aina TES-tulkinnasta perinteiseen palkanlaskentaan. Rantalaisen talous- ja palkkahallinnon tiimit palvelevat tälläkin hetkellä satoja sotealan yrityksiä kiinnittäen erityistä huomiota juuri palkkahallinnon erityispiirteisiin.

Taloushallinnon ja verotuksen osalta sote-yrityksissä korostuvat mm. pitkän tähtäimen verosuunnittelu, arvonlisäverotukseen liittyvät kysymykset sekä yrityskaupat. Rantalaisen asiakkaana taloushallinnon peruskysymyksiisi vastaa oma kirjanpitäjäsi, jonka lisäksi hyödynnämme talon sisältä omia verotuksen, sopimusoikeuden ja HR-palvelujen asiantuntijoita haastavimmissa kysymyksissä.

Meille tuttuja ja sotealan yrityksille ominaisia järjestelmiä ovat muun muassa:

  • Hilkka
  • CGI (Titania)
  • Tuntivelho
  • Kiho
  • DomaCare

Lue lisää Tiliposti & Palkka 1/2019 -lehdestä, jonka teemana on sosiaali- ja terveysala (sote).

Tutustu tarkemmin yksittäisiin kirjanpito- ja palkanlaskentapalveluihimme:

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Sote-asiakkaidemme tarinoita

Palvelutalo Annakoti

Palvelutalo Annakoti on Mikkelin Ropoyhdistyksen Annakoti-säätiön omistama palvelutalo. Palvelutalo on aloittanut toimintansa vanhankotina vuonna 1954. Palvelutalon toimitusjohtaja Raija Hakalan mielestä Rantalaisen kanssa on helppo pitää yhteyttä ja kysymyksiin saa vastauksia nopeasti.

 

Lue lisää

Suomen Avustajapalvelut

Suomen Avustajapalvelut on kotimainen henkilökohtaisen avun tuottamiseen keskittynyt yritys. Yritys on vuonna 2018 perustettu startup. Yrityksen toimitusjohtaja Taneli Tenhovuori arvostaa Rantalaisella erityisesti laaja-alaista ohjelmisto-osaamista.

 

Lue lisää

Norlandia-päiväkodit

Norlandia-päiväkodit on Suomen kolmanneksi suurin päiväkotioperaattori. Sen tavoitteena on kasvaa niin paljon kuin markkinat antavat myöten. Työvoimavaltaisen päiväkotitoiminnan palkkahallinto vaatii tilitoimistolta riittäviä resursseja ja kykyä joustaa.

 

Lue lisää

Terapia-asema Sateenkaari

Terapia-asema Sateenkaari on vuonna 1997 perustettu turkulainen lasten puhe-, toiminta- ja fysioterapian keskittynyt yhdistys. Sateenkaarella on 13 työsuhteista terapeuttia ja asiakkaita noin 400. Yhdistys luottaa yhteistyössämme Rantalaisen asiantuntemukseen.

 

Lue lisää