Rakennusala ja LVIS

Rakennusalalla on monista muista toimialoista poikkeavia säädöksiä, jotka vaikuttavat mm. arvonlisäverojen käsittelyyn, palkkahallintoon sekä viranomaisilmoituksiin. Alalle ominaisten vaatimusten takia kannattaa talous- ja palkkahallinnon sekä yritysverotuksen tehtävät jättää asiantuntevalle tilitoimistokumppanille.

Rakennusalan talous- ja palkkahallinto

Rantalaisen asiantuntijat tuntevat rakennus-, kiinteistö- ja LVIS-alan erityispiirteet ja pystyvät auttamaan toimialan yrityksiä monipuolisesti. Hallitsemme mm. alalle ominaisen käänteisen arvonlisäveron, projektilaskennan ja urakkalaskutuksen. Jo käyttämämme perusohjelmat soveltuvat alan talous- ja palkkahallinnon hoitamiseen kokonaisvaltaisesti.

Toimialan palkka- ja henkilöstöhallinnossa korostuvat esimerkiksi työajanhallinta ja toimialakohtaiset työehtosopimukset (TES). Räätälöidyissä rakennusalan ratkaisuissamme pidetään huoli siitä, että työnantajavelvoitteet tulevat hoidetuiksi asianmukaisesti ja viranomaisten asettamassa aikataulussa. HR-asiantuntijamme pystyvät auttamaan myös alalle ominaisten henkilöstöjärjestelyiden ja palkkahallinnon prosessien kehittämisessä.

Rakennusalan raportoinnista pystymme hoitamaan sekä työmaakohtaisen raportoinnin että erilaiset viranomaisilmoitukset. Esimerkiksi urakkailmoitusten lähetys voidaan hoitaa alalle rakennetuista ohjelmistoista suoraan asiakkaan toimesta, eikä aikaa kulu erillisten lomakkeiden täyttämiseen. Kirjanpito-, palkanlaskenta- ja raportointipalvelut voidaan helposti yhdistää myös CFO tai Business Intelligence -palveluihin. Näin raportoinnista saadaan enemmän irti, kun suunnittelemme tulevaisuutta asiakkaidemme kanssa yhdessä.

Olemme ohjelmistoriippumaton toimija, ja pystymme tuottamaan kaikkia talous- ja palkkahallinnon palveluja useilla eri ohjelmistoilla. Tarvittaessa voimme yhdistää ohjelmistoja joustavien rajapintaratkaisujen avulla. Meille tuttuja rakennusalalle räätälöityjä ohjelmistoja ovat muun muassa:

Mitä hyötyä palvelustamme on?

Rantalaisella saat aina henkilökohtaista palvelua. Yrityksesi asioista huolehtii nimetty kirjanpitäjä, palkanlaskija tai isommissa kokonaisuuksissa tiimi. Tiedät siis aina, keneen ottaa yhteyttä.

Toimialaosaaminen on aina käytettävissäsi. Sinulle valitaan kirjanpitäjä, joka hallitsee toimialasi erityispiirteet ja pystyy auttamaan kysymyksissä nopeasti. Erityiskysymyksissä auttavat Rantalaisen n. 10 henkilön asiantuntijatiimi.

Saat meiltä apua kasvusi tueksi. Suurempana toimijana pystymme auttamaan sinua kaikissa yrityksesi elinkaaren vaiheissa ja isoissakin kasvuloikissa. Palvelumme mukautuu joustavasti kasvaviin talous- ja palkkahallinnon tarpeisiisi.

Ulkoistamalla ulkoistat myös riskejä. Kun me vastaamme esimerkiksi palkkahallinnostasi, sinun ei tarvitse huolehtia työnantajavelvoitteista tai maksuista. Samalla ulkoistat riskit yllättävien tilanteiden varalta.

Saavutat kustannus- ja ajansäästöjä. Säästät mm. koulutuskustannuksissa, kun sinun ei tarvitse panostaa oman palkanlaskijan tai kirjanpitäjän osaamisen ylläpitämiseen. Lisäksi voit keskittyä oman ydinliiketoimintasi kehittämiseen, kun aikaa ei mene hallinnollisiin asioihin.

Rakennusala ja LVIS hyödyt

Lisätietoa:

Tutustu yksittäisiin palveluiden osa-alueisiin näistä linkeistä:

Tyytyväisiä asiakkaitamme

Vision Infra Oy

Vuonna 2018 perustettu maarakennusalan ammattilainen Vision Infra tavoittelee hallittua kasvua. Yrittäjät halusivat suuren tilitoimiston, joka pystyy hoitamaan kokonaisvaltaisesti yrityksen taloutta.

 

Lue lisää