Kansainvälinen liiketoiminta

Oletko pohtinut kansainvälistymistä tai toimiiko yrityksesi jo Suomen rajojen ulkopuolella? Kansainvälistymisessä on monia seikkoja, jotka täytyy ottaa huomioon. Ulkomailla muun muassa yrityksen rekisteröinti, henkilöstön rekrytointi, palkkahallinnon asiat, tilintarkastusrajat sekä välittömät että välilliset verot voivat erota Suomen käytännöistä. Kuten Suomessakin, ohjeistukset muuttuvat joskus tiuhaan tahtiin, jolloin on hyvä antaa luotettavan yhteistyökumppanin pitää langat käsissään. Monipuolinen osaaminen ja hyvä palveluasenne ovat tehneet Rantalaisesta kansainvälisesti toimivien yritysten johtavan tilitoimiston Suomessa.

Kansainvälinen tiimi käytettävissäsi

Rantalaisen kansainvälinen yksikkö on erikoistunut Suomessa toimivien kansainvälisten yritysten ja kansainvälisillä markkinoilla toimivien suomalaisten yritysten tukemiseen. Lisäksi yksikkö avustaa Rantalaisen muita osastoja kansainvälisissä asioissa. Kansainvälisen tiimin jäsenet puhuvat useita eri kieliä eli apua ja palvelua on saatavilla suomen lisäksi myös muilla kielillä.

Työvoimaa ulkomailta

Oletteko mahdollisesti vuokraamassa työvoimaa ulkomaiselta yritykseltä, tai hankkimassa alihankintana osaavaa työvoimaa ulkomailta? Me Rantalaisella toimimme lähettävän yrityksen edustajana ja huolehdimme lakisääteisistä ilmoituksista työsuojeluviranomaiselle työntekijöiden lähettämisestä ja riittävien tietojen hankkimisesta ilmoitusta varten.

Lue lisää työnantajan edustuspalveluista

Tähtäätkö Ruotsin markkinoille?

Ruotsissa Rantalaisen asiakkaita palvelee Win-Win Ekonomin kansainvälinen tiimi, joka on osa Rantalaista. Rantalaisen kansainvälistä yksikköä vetävä palvelupäällikkö Joakim Lindfors toimii yhteyshenkilöinä Ruotsin suuntaan.

Haluamme, että asiakas löytää kauttamme luotettavia yhteistyökumppaneita, eikä joudu sokkona valitsemaan toimijoita ulkomailta. Asiakkaamme voi hoitaa Ruotsissa toimivan yrityksensä taloushallinnon Suomesta käsin, ja myös laajentaa toimintaansa Ruotsin puolelle. Ruotsin ja Suomen eroavaisuudet näkyvät esimerkiksi alv-rajoissa ja tilintarkastusrajoissa sekä hyvin vahvasti palkkahallinnon puolella.

Win-Win Ekonomi voi auttaa muun muassa seuraavissa:

 • Yrityksen perustaminen Ruotsiin ja muut rekisteröinnit
 • Arvonlisäveroon liittyvät asiat
 • Kirjanpito
 • Henkilöstön palkkaaminen Ruotsissa
 • Suomalaisen työvoiman siirtäminen Ruotsiin
 • Palkkahallinto
 • Verotus

Geneva Group International  -yhteistyöverkoston edut

Myös Rantalaisen jäsenyys Geneva Group International (GGI) -asiantuntijaverkostossa avaa laajat yhteistyömahdollisuudet ulkomailla taloushallinnon ja juridiikan parissa. GGI:n kautta pystymme järjestämään asiakkaillemme korkeatasoiset taloushallinnon palvelut lähes kaikkialta maailmasta.

GGI:n verkostoon kuuluu yli viisisataa paikallisesti ja itsenäisesti toimivaa laki-, tilitarkastus- ja tilitoimistoa 124 maassa, ja se muodostaa maailman suurimman verkoston muun muassa kirjanpidossa. GGI:n jäseniksi valitaan tarkan valintaprosessin perustella kunkin maan parhaat asiantuntijayritykset. Suomesta verkoston tilitoimistoedustajaksi on valikoitunut Rantalainen Accounting Services.

Rantalaisen GGI-jäsenyyden edut asiakkaille:

 • Asiakkaat löytävät paikallisesti toimivat asiantuntijapalvelut kaikista Suomen merkittävistä kauppakumppanimaista.
 • Rantalainen voi toimia alussa välittäjänä ja arvioida neutraalisti ulkomaisen yhteistyökumppaniehdokkaan palvelutarjontaa ja hintaa.
 • Pystymme GGI-verkoston kautta selvittämään asiakkaillemme monenlaisia ulkomaisiin sääntöihin ja käytäntöihin liittyviä erityiskysymyksiä.
 • Luomme vuosien kokemuksella ja yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa asiakkaalle sopivimman ja tehokkaimman taloushallinnon yhteistyömallin
 • Rantalaisen kautta asioidessa kustannuksia ja aikaa säästyy huomattavasti. Tästä hyviä esimerkkejä ovat yhteistyönä ulkomaisten taloushallinnon kumppaneiden kanssa tehdyt kirjanpidot, tilitarkastukset, raportoinnit ja konsernilaskennat.

Ota yhteyttä!

Joakim Lindfors

Kirjanpitopalvelut (kv-asiakkaat)

010 321 6801