Liina Ringas

”Onneksi pääsin Rantalaiselle traineeksi näyttämään, mihin pystyn”

Virolainen Liina Ringas ihastui Rantalaisen logoon ja hommasi itsensä töihin yritykseen.

”Paras työpaikka ikinä”, sanoo Liina Ringas Rantalaisesta. Hän työskentelee kirjanpitäjänä Tuusulan toimistossa.

”Ympärilläni on todella ymmärtäväisiä ihmisiä. Saan paljon tukea niin esimieheltäni kuin työkavereiltanikin. En joudu pähkäilemään asioita yksinäni, vaan saan kysymyksiini heti selkeät vastaukset ja opastukset”, hän sanoo.

Ringas kuuli Rantalaisesta ensimmäisen kerran, kun hän syksyllä 2010 muutti lukion jälkeen Rakveresta Virosta Suomeen virolaisen aviomiehensä perässä. Miehen esitellessä uutta kotikaupunkia Hyvinkäätä Ringas huomasi Rantalaisen logon toimitalon seinässä.

”Ihastuin heti logoon ja sanoin miehelleni, että toivon joskus pääseväni töihin yritykseen.”

Alkuun Ringas työskenteli Suomessa kaupassa, kiinteistöalalla ja kokeili toimistotyötä työvoimatoimistossa. Syksyllä 2014 hän pääsi opiskelemaan liiketoiminnan perustutkintoa Hyriaan Hyvinkäälle.

 ”Minulla kävi tuuri, kun pääsin kesäksi 2016 Rantalaisen Summer Trainee -ohjelmaan näyttämään, mikä olen”, hän nauraa.

Järvenpään toimiston vastaanotossa vietetyn työharjoittelun jälkeen Ringas valmistui merkonomiksi ja työt Rantalaisella jatkuivat osto- ja myyntireskontria ja maksatuksia hoitaen. Seuraava vuonna hän aloitti jo kirjanpidon omalla asiakaslistallaan.

Viime vuoden alusta Ringas siirtyi ensin Keravan toimistolle, ja sieltä edelleen Tuusulaan, jossa hän sai parikymmentä omaa kirjanpitoasiakasta.

Perehdyttäminen ankkuroi ja inspiroi

Ammattina kirjanpito oli Ringakselle tuttu jo ennestään, sillä hänen äitinsä työskentelee Virossa verottajalla ja anoppi on pääkirjanpitäjä.

Hänen mielestään parasta työssä ovat asiakkaat: ”Kaikki asiakkaani ovat erilaisia ja kehittävät siksi minua laaja-alaisesti työssäni”.

Ringas haluaa lähivuosina kehittyä ennen kaikkea taloushallinnon asiantuntijana. Hänen tavoitteenaan on opiskella tradenomiksi työn ohessa sekä suorittaa vaativiin taloushallintotehtäviin valmentava KLT-tutkinto.

”Pyrin ehkä tiiminvetäjäksi aikaisintaan joskus kymmenen vuoden päästä. Esimiestehtävät vaativat kuitenkin paljon tietoa ja taitoa.”

Ringas sanoo, ettei hänellä kirjanpitäjänä ole ollut koskaan ongelmia lomien pitämisessä. ”Olen lomalla silloin, kun haluan. Sijaisjärjestelyt toimivat Rantalaisella hyvin, eikä minua haittaa, vaikka vastailen lomalla sähköposteihin muutaman minuutin päivässä.”

Hän kehuu Rantalaista myös trainee-ohjelman järjestelyistä. Ringaksella oli perehdytysjakson päättyessä sellainen olo kuin hän olisi ollut jo pari vuotta töissä yrityksessä.

”Sellainen perehdytyksen pitäisi olla joka työpaikassa. Tulooni oli myös varauduttu hyvin Järvenpään toimistolla, jossa minua odottivat oma tietokone ja työpiste sekä avuliaat työkaverit.”

Liina Ringas, 29

Työ: Kirjanpitäjä

Toimipaikka: Tuusula

Työkokemus: Seitsemän vuotta, josta kolme vuotta tilitoimistossa.

Koulutus: Yo-merkonomi

Perhe: Aviomies ja 11-vuotias poika

Harrastukset: Sauvakävely ja pyöräily

Tutustu Trainee-tarinoihimme!

Monet aikaisemmat traineet ovat jääneet meille vakituisiksi työntekijöiksi. Tässä esiteltynä muutamien uratarinat.

Lue lisää

 

Tutustu RAN Trainee -ohjelmaan
Tarjoamme vuosittain kymmenille opiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden kehittyä taloushallintoalan huippuammattilaiseksi.

Lue lisää

Hae töihin tai harjoitteluun!

Tule osaksi Suomen parasta taloushallinnon työpaikkaa! Tarjoamme monipuolisia mahdollisuuksia palkka- ja taloushallinnon ja muiden asiantuntijapalveluiden parissa.

Lue lisää