Onko kiikarissa kansainvälistyminen tai toimiiko yrityksesi jo Suomen rajojen ulkopuolella? Kansainvälistymisessä on monia seikkoja, jotka täytyy ottaa huomioon. Ulkomailla muun muassa yrityksen rekisteröinti, henkilöstön rekrytointi, palkkahallinnon asiat, tilintarkastusrajat sekä välittömät että välilliset verot voivat erota Suomen käytännöistä. Kuten Suomessakin, ohjeistukset muuttuvat tiuhaan tahtiin, jolloin on hyvä antaa luotettavan yhteistyökumppanin pitää langat käsissään.

Rantalainen haluaa tarjota asiakkailleen laajaa palvelua taloushallinnon saralla myös kansainvälisesti. Rantalainen on osa kansainvälistä Geneva Group International (GGI) –asiantuntijaverkostoa. Rantalainen on myös laajentanut toimintaansa Venäjälle omalla toimistolla ja tekee tiivistä yhteistyötä ruotsalaisen toimijan kanssa. Monipuolinen osaaminen ja hyvä palveluasenne ovat tehneet Rantalaisesta kansainvälisesti toimivien yritysten johtavan tilitoimiston Suomessa.

Kansainvälinen tiimi käytettävissäsi

Rantalaisen kansainvälisessä yksikössä puhutaan äidinkielenä suomen ja ruotsin lisäksi saksaa, venäjää ja espanjaa sekä vieraina kielinä englantia, italiaa, portugalia, tanskaa, ranskaa ja norjaa. Lisäksi Myyrmäen toimistolla työskentelee muissa taloushallinnon tehtävissä bulgariaa ja viroa äidinkielenään puhuvia työntekijöitä.

Taloushallintoalan tutkintoja kansainvälisen yksikön asiantuntijoilla on Suomen lisäksi Venäjältä, Saksasta, Espanjasta ja Dominikaanisesta tasavallasta. Suoran asiakaspalvelun lisäksi yksikkö avustaa Rantalaisen muita toimipaikkoja kansainvälisissä asioissa.

Tähtäätkö Ruotsin markkinoille?

Ruotsissa Rantalaisen asiakkaita palvelee Win Win Ekonomin kansainvälinen tiimi yhteistyössä Rantalaisen oman tiimin kanssa. Yhteydenpito on tiivistä Rantalaisen ja Win Winin välillä, ja tiedon jakaminen sopimuksen puitteissa toimii ilman ylimääräisiä välivaiheita. Rantalaisen kansainvälistä yksikköä vetävä palvelupäällikkö Joakim Lindfors toimii yhteyshenkilöinä Ruotsin suuntaan.

On levollinen mieli, kun meillä on luotettava yhteistyökumppani, joka pitää huolta asiakkaistamme myös naapurimaassa, asiakkuuspäällikkö Sabrina Kaleva sanoo.

Haluamme, että asiakas löytää kauttamme luotettavia yhteistyökumppaneita, eikä joudu sokkona valitsemaan toimijoita ulkomailta. Asiakkaamme voi nyt hoitaa Ruotsissa toimivan yrityksensä taloushallinnon Suomesta käsin, ja myös laajentaa toimintaansa Ruotsin puolelle. Ruotsin ja Suomen eroavaisuudet näkyy esimerkiksi alv-rajoissa ja tilintarkastusrajoissa sekä hyvin vahvasti palkkahallinnon puolella.

Win Win Ekonomi voi auttaa muun muassa seuraavilla saroilla:

 • Yrityksen perustaminen Ruotsiin ja muut rekisteröinnit
 • Arvonlisäveroon liittyvät asiat
 • Kirjanpito
 • Henkilöstön palkkaaminen Ruotsissa
 • Suomalaisen työvoiman siirtäminen Ruotsiin
 • Palkkahallinto
 • Verotus

Vahva osaaminen Venäjällä

Rantalaisella on Suomen parinkymmenen venäjänkielisen kirjanpitäjän lisäksi tytäryhtiö Venäjällä. Ideana on, että Rantalaisen asiakkaat Suomessa voivat hoitaa myös Venäjällä toimivan yrityksensä taloushallinnon Suomesta käsin ja suomeksi. Asiakas saa Suomessa kaikki Venäjän liiketoimintaansa liittyvän konsultoinnin ja neuvonnan sekä talousraportoinnin valintansa mukaan suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Yhteistyökumppaninsa asianajotoimisto MK-Law:n kanssa Rantalainen pystyy tarjoamaan kaikki yrityksen perustamiseen ja liiketoiminnan aloittamiseen Venäjällä liittyvät palvelut. Rantalainen ja MK-Law toimivat Pietarissa samoissa toimitiloissa kaupungin ydinkeskustassa. Yhdessä yritykset kartoittivat aloittavien yritysten ongelmakohdat Venäjällä ja suunnittelivat sen pohjalta aloituspaketin Venäjän-kauppaa aloitteleville yrityksille, huomioiden kriittiset seikat jo etukäteen.

Geneva Group International  -yhteistyöverkoston edut

Myös Rantalaisen jäsenyys Geneva Group International (GGI) -asiantuntijaverkostossa avaa laajat yhteistyömahdollisuudet ulkomailla taloushallinnon ja juridiikan parissa. GGI:n kautta pystymme järjestämään asiakkaillemme korkeatasoiset taloushallinnon palvelut lähes kaikkialta maailmasta.

GGI:n verkostoon kuuluu yli viisisataa paikallisesti ja itsenäisesti toimivaa laki-, tilitarkastus- ja tilitoimistoa 124 maassa, ja se muodostaa maailman suurimman verkoston muun muassa kirjanpidossa. GGI:n jäseniksi valitaan tarkan valintaprosessin perustella kunkin maan parhaat asiantuntijayritykset. Suomesta verkoston tilitoimistoedustajaksi on valikoitunut Rantalainen Accounting Services.

Rantalaisen GGI-jäsenyyden edut asiakkaille:

 • Asiakkaat löytävät paikallisesti toimivat asiantuntijapalvelut kaikista Suomen merkittävistä kauppakumppanimaista.
 • Rantalainen voi toimia alussa välittäjänä ja arvioida neutraalisti ulkomaisen yhteistyökumppaniehdokkaan palvelutarjontaa ja hintaa.
 • Pystymme GGI-verkoston kautta selvittämään asiakkaillemme monenlaisia ulkomaisiin sääntöihin ja käytäntöihin liittyviä erityiskysymyksiä.
 • Luomme vuosien kokemuksella ja yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa asiakkaalle sopivimman ja tehokkaimman taloushallinnon yhteistyömallin
 • Rantalaisen kautta asioidessa kustannuksia ja aikaa säästyy huomattavasti. Tästä hyviä esimerkkejä ovat yhteistyönä ulkomaisten taloushallinnon kumppaneiden kanssa tehdyt kirjanpidot, tilitarkastukset, raportoinnit ja konsernilaskennat.

 

Tähän artikkeliin on haastateltu Rantalaisen kansainvälisen yksikön palvelupäällikköä Joakim Lindforsia (joakim.lindfors@rantalainen.fi, 0103216801) sekä kansainvälisten asiakkuuksien asiakkuuspäällikköä Sabrina Kalevaa.

Rantalaisen palvelu-, ja asiakkuuspäälliköt ovat mielellään apunanne, jos harkitsette kansainvälistymistä tai toimitte jo kansainvälisesti ja tarvitsette luotettavan yhteistyökumppanin.

 

***

Löydät kansainväliset oppaamme alla olevista linkeistä:

Opas: Starting a Business in Russia 

Opas: Starting a Business in Finland (Kohdennettu Suomeen tuleville yrityksille)

Opas: Yrityksen perustaminen Ruotsiin.