Betonipumppaus Laatikainen Oy

Aitoa kiinnostusta yrittäjän liiketoimintaan

Betonipumppaus Laatikaiselle taloushallinnon kumppanin kanssa tärkein asia yhteistyössä on luotettavuuden lisäksi henkilökohtainen, asiakasta auttava ja neuvova palvelu. Kumppanuus Rantalaisen kanssa on ylittänyt odotukset, ja vihdoin yritys on löytänyt vierelleen taloushallinnon toimijan, joka täyttää kumppanuuden määritelmät.

Yritys

Betonipumppaus Laatikainen on vuonna 1997 perustettu nurmijärveläinen betonialan yritys. Yrityksen liikevaihto vuonna 2020 oli noin 16M€ ja henkilöstöä on noin 50.

Palvelu ja ohjelmisto

Rantalainen tuottaa kirjanpidon sekä palkkahallinnon palvelut. Ohjelmistona käytössä on Netvisor.

Haaste

Taloushallinnon kumppaniksi kaivattiin toimijaa, jossa yritykselle on nimetty henkilökohtainen yhteyshenkilö ja palvelun taso on korkealla.

Ratkaisu

Heti yhteistyön alettua, yritykselle nimettiin Rantalaiselta henkilökohtainen kirjanpitäjä vastaamaan taloushallinnosta ja varmistamaan jatkuvan tavoitettavuuden palvelulle.

Yrittäjyys pitkäaikaisena haaveena

Betonipumppaus Laatikaisen perustajalla ja nykyisellä toimitusjohtajalla Seppo Laatikaisella oli mielessä itänyt pidemmän aikaa ajatus yrittäjäksi ryhtymisessä. Vuonna 1997 noususuhdanteen siivittämänä ajatus konkretisoitui ja Laatikainen päätti jättää silloiset työnsä paalutehtaan palveluksessa ja hypätä yrittäjäksi perustaen Betonipumppaus Laatikainen Oy:n. Liiketoimintaa on ajan saatossa laajennettu, jotta ydinliiketoiminnan, betonin pumppauksen, ohelle saatiin kannattavia tukitoimintoja laajentamaan asiakkaille tarjottavaa kokonaispakettia.

”Olin haaveillut yrittäjän urasta ja katsoin, että betonipumppaus voisi olla sellaista, mikä voisi bisnesmielessä olla kannattavaa. Muutaman vuoden aloituksemme jälkeen toimimme pelkästään silloisen Nurmijärven Betonin aliurakoitsijana, ennen kuin saimme kasvu-uraa muidenkin toimijoiden kautta käyntiin. Noin kymmenisen vuotta kasvatimme toimintaa pelkästään betonin pumppauksen ympärillä, jonka jälkeen mukaan on tullut muutakin toimintaa, jotka on rakennettu ydinliiketoimintamme tukitoiminnoiksi. Se on ollut meillä strategiana, että oksat kasvavat matkan varrella. Nyt palveluihimme kuuluvat pumppauksen lisäksi mm. betonin myynti ja kuljetus sekä maanrakennustyöt” Laatikainen kertoo.

 

Taloushallinnon kumppanilta kaivattiin aitoa kiinnostusta yrityksen liiketoimintaan

Rantalaisen ja Betonipumppaus Laatikaisen yhteistyö alkoi vuonna 2018. Yrityksellä oli ollut taloushallinnon osalta haasteita aikaisempien yhteistyökumppaneiden kanssa ja asiaan kaivattiin muutosta. Tärkeimpinä kriteereinä tulevalle yhteistyökumppanille olivat henkilökohtainen palvelu ja aito kiinnostus yrityksen liiketoimintaa kohtaan. Rantalaisen paikallisuus helpotti uuden kumppanin valintaa.

”Myönnän, että ennen yhteistyön alkua olin hiukan epäileväinen sen suhteen, voiko Rantalaisen kokoisella toimijalla palvelu olla kilpailijoihin verrattuna erilaista. Nopeasti kuitenkin huomasin, että ero aikaisempaan on meidän tapauksessamme ollut valtavan suuri. Olen aina ollut sitä mieltä, että yrittäjällä pitää olla hyvä henkilökohtainen nimetty kirjanpitäjä. Aikaisempien toimijoiden kanssa, meillä oli ongelmia siinä, etten saanut aina edes silloista kirjanpitäjääni tietoon. Kun piti nopeasti saada vastauksia taloushallinnon kysymyksiin, saattoi vastauksen saaminen pahimmillaan kestää viikkoja. Välillä tuli olo, että kaipasin aikaa, jolloin olimme pienempiä ja asiat tuntuivat hoituvan nopeammin. Rantalaiselle siirtymisen jälkeen olen voinut sanoa, että meillä on vihdoin oma henkilökohtainen kirjanpitäjä, johon voimme luottaa ja jolta saamme neuvoja, mielipiteitä ja vastauksia laajoistakin kysymyksistä nopeasti.”

”Olemme vihdoin löytäneet kumppanin, jota aidosti kiinnostaa meidän yrityksemme asiat. Paikallisuus näkyy selvästi toiminnassa ja tähän kokonaisuuteen olen ollut äärimmäisen tyytyväinen.” Laatikainen kehuu.

Olemme vihdoin löytäneet kumppanin, jota aidosti kiinnostaa meidän yrityksemme asiat. Paikallisuus näkyy selvästi toiminnassa ja tähän kokonaisuuteen olen ollut äärimmäisen tyytyväinen.

-Seppo Laatikainen, yrittäjä ja toimitusjohtaja, Betonipumppaus Laatikainen Oy

Luotettavuus kumppanuuden tärkein kivijalka

Rantalaisen taloushallinnon asiantuntijat ja Betonipumppaus Laatikaisen talousosaston väki käyvät aktiivista vuoropuhelua yhdessä sovitun vuosikellon mukaisesti. Taloushallinnon yhteistyössä Seppo Laatikainen korostaa molemmin puoleisen luottamuksen merkitystä yrityksen arjessa.

”Luotettavuuden kautta meille syntyy kumppanuuden suurin arvo. Se, että tiedämme kirjanpidon olevan hyvällä mallilla ilman odottamattomia yllätyksiä, vie paljon painoa omilta harteilta pois. Menneisyydessä päänvaivaa meille tuottivat kirjanpidossa ilmenneet ongelmat, jotka johtivat siihen, ettemme pystyneet ennustamaan esimerkiksi kassavirtaa, kun virheitä oli tullut ennakkojen maksussa tai niiden ilmoittamisessa verottajalle. Olemme kuitenkin sesonkien mukaan menevä bisnes, jolloin talvella on hiljaisempaa ja kesällä vilkkaampaa. Mikäli talvella tulee odottamaton ikävä yllätys, kun kassa on ensin laskettu tiukalle ja sen jälkeen ilmeneekin 200 tuhannen euron lisälasku verottajalta virheen takia, on toiminta vaikeaa. Nyt voimme täysin luottaa siihen, että luvut ovat järjestyksessä ja se on iso arvo toiminnassamme ja sen suunnittelussa.”

Miltä Rantalaisen asiakaslupaus Tulevaisuus on tiedossa kuulostaa?

”Mielestäni se kuulostaa siltä, että Rantalainen haluaa jatkossakin kulkea kehityksen mukana ja sen etujoukoissa. Siitähän on noin 20 vuotta mennyt, kun sähköiseen taloushallintoon alettiin siirtymään paperisesta kirjanpidosta. Varmasti taloushallinnon toimiala kehittyy teknologian kautta yhä enemmän ja nopeammin. Minulle asiakaslupaus kuulostaa siltä, että Rantalainen on kelkassa mukana, mitä ikinä tulevaisuus tuokaan tullessaan.”