RAN Trainee VI -haku alkaa!

Haluatko näyttää kyntesi Rantalaisella monipuolisissa tehtävissä?

Me pyrimme olemaan edelläkävijä taloushallintoalalla ja siksi etsimme jälleen joukkoomme tulevaisuuden tekijöitä näyttämään osaamisensa taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, ohjelmistojen sekä asiakkuuksien parissa. Etsimällämme osaajalla on tehtävästä riippumatta modernit IT-taidot, huippuasenne ja palava halu olla mukana taloushallintoalan muutoksen kärkijoukoissa. Lähde mukaan tekemään muutosta ja luomaan uutta!

RAN Trainee VI -ohjelma lyhyesti

RAN Trainee VI -ohjelmaan haemme opintojensa loppuvaiheessa olevia opiskelijoita tai vastavalmistuneita. Opintosuuntauksesi voi olla tehtävästä riippuen esimerkiksi taloushallinto, tietotekniikka, johtaminen tai myynti- ja markkinointi. Meille on erityisen tärkeää, että joukossamme on työntekijöitä, joilla on tuorein tietotaito ja koulutus omalta alaltaan, joiden avulla pystyt kehittymään alasi ammattilaiseksi. Haluamme kiihdyttää uraasi vauhdikkaasti ohjelman aikana, eli pääset näyttämään kyntesi ja kykysi oppia tositoimissa. Emme odota, että sinulla olisi vuosien kokemus hakemastasi tehtävästä tai taloushallintoalalta, vaan uskomme, että kaikenlaisen työn tekeminen ja monipuoliset työkokemukset ovat eduksi myös meillä työskenneltäessä. Oikea asenne työhön on välttämättömyys.

Rantalainen on yksi suomen suurimmista tilitoimistokonserneista ja kasvumme on ollut nopeaa viimeistein vuosien aikana. Paikallista palvelua painottavan strategian ansioista olemme selvä ykkönen toimipisteiden lukumäärässä ja työntekijöitä meillä on jo reilusti yli 800. Kasvavaan ja kehittyvään joukkoomme haemme syksyllä 2019 alkavaan harjoitteluohjelmaan tulevaisuuden lupauksia. Harjoittelu alkaa määräaikaisena työsuhteena syyskuussa ja jatkuu maaliskuun 2020 loppuun. Pyrimme siihen, että kaikki RAN Traineet jäisivät meille vakituiseen työsuhteeseen ohjelman jälkeen. Pystytkö vakuuttamaan meidät?

Tilitoimistoala on suuressa murroksessa. Perinteisestä kirjanpidosta siirrytään kiihtyvässä tahdissa reaaliaikaiseen kirjanpitoon. Käsityönä tehtävä tietojen tallennus ja muut rutiinityöt korvataan automatisoiduilla prosesseilla, jolloin asiakaspalvelun merkitys korostuu ja palvelumme keskittyy aiempaa enemmän vaativaan asiakasneuvontaan ja konsultointiin.

Muutosten myötä tarjoamme monipuolisesti työpaikkoja taloushallinnon, palkka- ja henkilöstöhallinnon, IT-järjestelmien sekä myynnin ja markkinoinnin osaajille. Oletko tullut ajatelleeksi, että tilitoimistosta voisi löytyä sinulle tehtäviä sovellusrajapintojen, digimarkkinoinnin tai vaikkapa asiakkuuksien kehittämisen parista? Kaikkia näitä tehtäviä ja monia muita tarvitaan entistä enemmän, jotta pystymme tuottamaan asiakkaille nykyaikaisia ratkaisuja heidän tarpeisiinsa talous- ja henkilöstöhallinnon parissa.

Meillä on tarjota valtava asiakaspotentiaali, jokaiselta toimialalta ja huippuammattilaisten joukko tukemaan urakehitystäsi. Sinun tehtäväksi jää yhdistää tuore koulutus, kivenkova oppimiskyky ja -halu tähän kokonaisuuteen, jotta pystymme kehittämään sinua, sekä omia että asiakkaidemme prosesseja. Mikäli sisäinen palosi syttyi, niin meillä voisi olla mielenkiintoinen ura tarjolla juuri sinulle. Kerro meille mitä sinä osaat ja haluat tehdä, niin me annamme sinulle tehtäviä, joissa voit näyttää kyntesi!

RAN Trainee VI -urapolku

Ohjelma sisältää työssäoppimista omalla toimistolla sekä kaikille yhteiset koulutusleirit. Teemoittain rakennetut viisi koulutuspäivää järjestetään kaksipäiväisinä leireinä ympäri Suomea. Toimistolla jokaiselle räätälöidään työtehtävät työnkuvan mukaan, asiakkaidemme parissa. Jokaiselle traineelle nimetään perehdytyksestä vastaava esimies, jotka tukevat kehittymistäsi päivittäin.

Koulutusleirit järjestetään syksyn ja alkutalven 2019 aikana. Koulutusleirien lomassa annetut työtehtävät jatkuvat maaliskuun 2020 loppuun. Tänä aikana tavoitteenamme on löytää kanssasi yhteinen sävel ja sopivat työtehtävät, jotta pääset ohjelman jälkeen hyppäämään vakituiseen työsuhteeseen meille.

Leireillä traineet perehdytetään tiiviisti työskentelemään sekä Rantalaisella että taloushallintoalalla. Koulutuksissa käymme läpi mm. asiakaspalvelua, taloushallintoalan tulevaisuutta, käyttämiämme ohjelmistoja ja ennen kaikkea sitä, mitä Rantalaisella työskentely tarjoaa ja vaatii.

Kotitoimistosi sijaitsee jossain Rantalainen-konsernin toimipisteessä, joita on noin 50 ympäri eteläistä Suomea. Katso tarjolla olevat paikkakunnat ja tehtävät! Haluamme tarjota työntekijöillemme joustavat mahdollisuudet työskennellä ja liikkuvien työtehtävien suhteen on itsestään selvää, että käytössäsi on nykyaikaiset työvälineet.

Alustava leiriaikataulu:

2.-3.9.2019 – Orientaatioleiri, Hyvinkää, Spa Hotel Sveitsi

19.-20.9.2019 – Laatu ja työyhteisö, Lahti, Korpikoti

17.-18.10.2019 – Prosessit, automaatio ja robotiikka, Helsinki, Scandic Simonkenttä

11/2019 – Myynnin, markkinoinnin ja asiakkuuksien laivaseminaari, Turku-Tukholma

11.-12.12 Asiantuntijapalvelut, sopimusoikeus, yritysostot ja integraatiot, Hämeenlinna, Evon Luonto

Palkkaus

Palkaton harjoittelu ei kovin pitkälle houkuttele tai motivoi. Haluamme saada joukkoomme parhaat tekijät ja siksi maksamme ensimmäisestä päivästä alkaen kunnon palkkaa. Rantalainen noudattaa taloushallintoalan työehtosopimuksia ja sen mukaista palkkausta, myös tässä harjoitteluohjelmassa.

Ketä etsimme?

 • Positiivisia ja asiakaspalvelusuuntautuneita tekijöitä hakukohteen mukaisesti suuntautuvalla tuoreella koulutustaustalla, ja jotka ovat kiinnostuneita taloushallintoalasta ja muutoksen tuomista mahdollisuuksista.
 • Huipputyyppejä timanttisella asenteella ja ymmärryksellä, mitä oman työn hoitaminen menestyksekkäästi vaatii.
 • Talentteja, joilla on erinomaiset valmiudet käyttää ja oppia nykyaikaisia järjestelmiä sekä toimintamalleja. Haluamme välttää turhaa papereiden pyörittelyä ja ylimääräistä ihmettelyä, joten pyrimme hoitamaan työt sen sijaan tehokkaasti kuntoon nykyaikaisilla menetelmillä. Sähköinen taloushallinto on vyörymässä asiakkaidemme arkeen ja haemmekin joukkoomme tulevaisuuden tekijöitä, joille tietokoneet ja IT ovat enemmän kuin pelkkä työkalu, tehtävänkuvasta riippumatta.

Valintaprosessi ja -kriteerit

1) Hakemukset

Hakemusten perusteella arvioimme koulumenestystä, ammatillista osaamista sekä työkokemusta. Arvostamme kaikenlaista kokemusta, joka tukee menestymistäsi hakemassasi tehtävässä. Asiakaspalveluosaaminen ja reipas ote työhön ovat keskeisiä menestystekijöitä taloushallintoalalla. Hakuaika ohjelmaan on 15.5.2019 – 14.7.2019. Hakuprosessi on liukuva, eli teemme pääosan haastatteluista ja valinnoista jo hakuajan kuluessa, joten älä jätä hakemustasi viime tippaan! Lopullisesti kaikki valinnat ovat valmiita viimeistään 11.8.2019.

2) Haastattelut

Hakuajan kuluessa kutsumme hakijoita haastatteluun esikarsinnan perusteella. Haastatteluilla pyrimme syventämään käsitystämme hakijan osaamisesta sekä hänen soveltuvuudestaan ja motivoituneisuudestaan hakemaansa tehtävään ja Rantalaisen tiimiin.

3) Psykologin haastattelu

Osana valintaprosessiamme kutsumme haastatteluiden perusteella valitut Pilot Select Oy:n psykologin Matti Sorsan haastatteluun ja arviointiin. Testissä selvitetään hakijan työskentelytapoja ja muun muassa toimintaa paineen alaisena. Lisäksi keräämme tietoja, joista on hyötyä sekä itsellesi että esimiehellesi, kun aloitat työskentelyn Rantalaisella.

4) Valinnat

Haastattelujen ja testauksen perusteella valitsemme tarjolla oleviin tehtäviin sopivimmat traineet mukaan matkalle tekemään parasta taloushallintoalan työpaikkaa RAN Trainee VI -ohjelmaan.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan henkilökohtaisesti valintaprosessin etenemisestä, kun kyseisen tehtävän haku etenee seuraavaan vaiheeseen.

Ohjelman mukaisia harjoittelupaikkoja on tarjolla seuraavilla paikkakunnilla:

Digitaaliset palvelut

 • IT-/sovellusasiantuntija sisäisiin kehityshankkeisiin 1-2 hlö (Lahti, PK-seutu)
 • Sovellustuki (Tampere, Turku)
 • Sovellustuki (Lahti)
 • Sovellustuki (vapaa sijainti)

Asiakkuudet

 • Asiakkuudet, Länsi 2 hlö (Turku, Salo, Hämeenlinna, Hyvinkää, Tampere, Pori, Rauma)
 • Asiakkuudet, Etelä 1 hlö (PK-seutu) Lue lisää
 • Asiakkuudet, Itä 1 hlö (Orimattila, Mäntsälä)

Tampere

 • HR- ja palkkahallinto 1 hlö
 • Taloushallinto 1 hlö

Turku/Salo/Uusikaupunki/Paimio

 • HR- ja palkkahallinto 1 hlö (Turku, Salo)
 • Kirjanpitäjä 1-3 hlö
 • Tiiminvetäjä 1 hlö (Turku, Uusikaupunki, Paimio)

Pääkaupunkiseutu

 • Taloushallinto 1-4 hlö
 • HR- ja palkkahallinto 1-3 hlö
 • Taloushallinnon asiantuntija 1 hlö

Porvoo

 • Taloushallinto 1 hlö

Kokkola

 •  Taloushallinto 1-2 hlö

Lahti

 • Taloushallinto 1 hlö
 • Palkkahallinto 1 hlö
 • Markkinointiassistentti 1 hlö

Joensuu

 • Taloushallinto 1 hlö
 • Palkkahallinto 1 hlö

Lisätietoja tehtävien sisällöstä löydät täältä:

RAN Trainee VI -haun avoimet tehtävät

Katso aikaisempien traineiden kokemuksia videolta

 

Tutustu Trainee-tarinoihimme!

Monet aikaisemmat traineet ovat jääneet meille vakituisiksi työntekijöiksi. Tässä esiteltynä muutamien uratarinat.

Lue uratarinoita