Rantalaisen kuukauden talousvartissa käsitellään ajankohtaisia aihealueita taloushallinnosta. Talousvartti kokoaa yhteen kuukauden aikana tulleita uudistuksia ja kertoo tärkeimmistä muutoksista.

Lokakuun talousvartin aihealueet:

Verokortin tulorajan tarkistus

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja nyt olisi oikea hetki tarkistaa verokortin tuloraja. Verokortit uudistuivat 1.1.2019 ja kaikissa verokorteissa on yksi tuloraja tälle vuodelle. Kun tuloraja täyttyy, niin ennakonpidätys pidätetään korkeamman prosentin mukaan. Koska asia on uusi, kannattaa yrityksen muistuttaa omaa henkilökuntaansa asiasta. Tulorajan nostamista varten täytyy tilata uusi verokortti Omaverossa. Tiedot tämän vuoden maksetuista palkoista ja ennakonpidätyksistä löydät palkkalaskelmastasi.

HUOM! Omaverossa on käyttökatkos 1.11.-8.11.2019, jonka aikana verokortteja ei voi tilata.

Suomalaisille yrityksille avautui mahdollisuus myydä Ozon.ru-markkinapaikan alustalla

Venäjän johtaviin verkkokauppapaikkoihin kuuluva Ozon.ru on avannut myös ulkomaisille yrityksille mahdollisuuden luoda alustalle oman verkkokaupan. Ulkomaisten toimijoiden ei enää välttämättä tarvitse perustaa kokonaan omaa, venäjänkielistä verkkokauppaa Venäjän markkinoita varten, vaan Ozon.ru tarjoaa valmiin alustan, markkinat ja toimituskanavat. Lue uutinen Suomalais-Venäläisen kauppakamarin sivuilta.

Uusi verkkolaskulaki 2020 – mikä muuttuu?

EU:n verkkolaskudirektiivin mukainen verkkolaskulaki astuu voimaan huhtikuussa 2020. Nyt viimeistään kannattaa siirtyä sähköiseen laskutukseen. Tutustu sivuillamme, mitä uusi verkkolaskulaki tarkoittaa, miten se vaikuttaa yritykseesi ja mitä hyötyjä siitä on.

Työaikalailla lisää joustoa työntekoon

Ensi vuoden alusta voimaan astuva työaikalain muutos sallii entistä joustavamman työnteon. Joustotyöaika ja työaikapankki tulevat mahdollisiksi joka toimialalle. Työaikalakia sovelletaan vastedes myös etätyöhön. Lue artikkelimme aiheesta!

Verotuksen muutoksia marraskuussa 2019

Verohallinto julkaisu uutiskirjeessään tulevia muutoksia verotuksessa. Kirjeessä mm. Varainsiirtoveron ilmoittaminen ja maksaminen muuttuvat, ammattimaiset kasvihuoneviljelijät ja maataloudenharjoittajat voivat hakea energiatuotteen valmisteveron palautusta OmaVerossa sekä kiinteistöverotus siirtyy OmaVeroon. Tutustu kaikkiin muutoksiin Verohallinnon sivuilla.

Ehdotus digiveron tulevaisuudesta

OECD on julkaissut ehdotuksensa erityisesti digitaalisen liiketoiminnan tulon verotusoikeuden määräytymisestä. Ehdituksen avulla on tarkoitus muokata kansainvälisen yritysverotuksen pelisääntöjä nykyaikaisemmaksi. Uudistuksen taustalla vaikuttaa erityisesti digitaalista liiketoimintaa harjoittavien yritysten mahdollisuus tarjota palveluita ympäri maailmaa ilman fyysistä läsnäoloa kyseisissä maissa. Lue asiantuntijamme blogikirjoitus!

 

Ota yhteyttä

Tutustu asiantuntijoidemme blogikirjoituksiin!

Haluatko tietää taloushallinnon ajankohtaisimmista puheenaiheista? RAN-blogiin päivittyy kuukausittain asiantuntijoidemme kirjoituksia tärkeimmistä aiheista.

RAN-blogiin