Betonipumppaus Roine Oy

Orimattilalaisilla betonialan yrittäjillä Tapani Roineella ja Kimmo Sallisella kynnys siirtyä sähköiseen taloushallintoon oli korkealla, vaikka heidän omat työvälineensä ovat täynnä uusinta tietotekniikkaa.

Haaste

Betonipumppaus Roine Oy:tä epäilytti siirtyä mappikirjanpidosta sähköiseen taloushallintoon, vaikka yrityksen kalusto on täynnä uusinta ja hienointa tietotekniikkaa. Siirtymisessä jänni omalta osaltaan se, opitaanko uuteen toimintamalliin.

Ratkaisu

Sähköisen taloushallinnon myötä toimitusjohtaja Tapani Roine voi hoitaa kaikki ostolaskuihin liittyvät asiat tietokoneeltaan. Lisäksi yhtiökumppani Kimmo Sallinen pystyy samaisella järjestelmällä tekemään myyntilaskut. Kaikki aineisto tallentuu pilvipalveluun ja on sitä kautta selailtavissa koska tahansa.

Sähköinen taloushallinto yllätti positiivisesti

Ihminen on välillä hassu olento. Satojatuhansia euroja maksavien betonipumppuautojen omistajia arvelutti siirtyä mappikirjanpidosta sähköiseen taloushallintoon, vaikka heidän omat työvälineensä ovat täynnä uusinta ja hienointa tietotekniikkaa, jota ei kuka tahansa osaa käyttää.

Orimattilalaista Betonipumppaus Roine Oy:n toimitusjohtajaa Tapani Roinetta vertaus naurattaa. Hän ei ole tullut ajatelleeksi asiaa tuosta näkökulmasta.

Roine myöntää, että taloushallinnossa kynnys hypätä paperista Internetin pilvipalveluun oli korkealla. Vuoden käyttökokemuksella hän on kuitenkin sitä mieltä, että muutos olisi kannattanut tehdä jo paljon aikaisemmin.

Tuttu kirjanpitäjä Rantalaisella Orimattilassa sai yhtiökumppanit lopulta houkuteltua sähköiseen taloushallintoon. Rantalaisen asiantuntijat selostivat sähköisen taloushallinnon periaatteet ja kirjanpitäjä perehdytti yrittäjät kirjanpito-ohjelman käyttöön.

Nykyään Rantalainen hoitaa yrityksen ostolaskujen maksamisenkin, kun Roine on ne ensin tarkistanut tietokoneeltaan. Yhtiökumppani Kimmo Sallinen puolestaan tekee ja lähettää yrityksen myyntilaskut saman järjestelmän kautta.

“Sähköiseen taloushallintoon olisi kannattanut vaihtaa jo paljon aiemmin.” – Toimitusjohtaja Tapani Roine

Tekniikka parantaa myös työturvallisuutta

Betonipumppaus Roineen liiketoiminta jatkuu katkeamattomana jo kolmattakymmenettä vuotta, vaikka yrityksen omistajat ovat kertaalleen vaihtuneet eikä perustajaosakkaista ole enää ketään mukana.

Yritys hankki syksyllä uuden autobetonipumpun, jossa 42 metrin jakelupuomi. Yritys on käyttänyt saman saksalaisvalmistajan pumppuja jo yli kaksikymmentä vuotta. Ne on yleensä rakennettu Mersun päälle.

– Saksalaisten laitteiden jälleenmyyntiarvo on parempi kuin muiden valmistajien ja ne kelpaavat vaihtokoneina kaikkialla maailmassa, Roine sanoo.

Uudessa pumppuautossa on aiempaa enemmän tietotekniikkaa, kuten yhden käden ohjausta, ja sitä on entistä turvallisempi käyttää. Kone muun muassa neuvoo kuljettajaa, mihin asti ja millaisella sektorilla betonia voi pumpata.

Roine huomauttaa, että työturvallisuus on erityisen tärkeä asia työskenneltäessä koneiden ja varsinkin sellaisten koneiden kanssa, jotka seisovat omilla jaloillaan. Betonia pumpattaessa putkissa on lisäksi kova paine.

Betonipumppaus Roine tekee valmisbetonin pumppausta sopimusajossa Ruduksella, joka on Suomen suurin betonintuotteiden valmistaja.

Sopimusajo Rudukselle tuo valtaosan yrityksen liikevaihdosta, mutta se ei estä sitä tekemästä töitä muillekin, kunhan sopimusajot on ensin hoidettu.