Opiskelijoille

Taloushallintoalan opiskelija

Taloushallintoalan työnäkymät sekä tilitoimistokentässä että muilla osa-alueilla ovat erittäin hyvät. Alan opiskelijoille on laajalti tarjolla harjoittelupaikkoja sekä kesä- ja opiskeluaikaisia työpaikkoja. Taloushallintoliiton tekemien arvioiden mukaan työtilanne pysyy hyvänä myös tulevaisuudessa johtuen eläköitymisestä.

Harjoittelupaikat

Koemme erittäin tärkeäksi sen, että tilitoimistot auttavat taloushallinnon opiskelijoita saamaan harjoittelupaikkoja. Pyrimme Rantalainen-konsernissa siihen, että palveluksessamme on aina joukko harjoittelijoita kasvamassa alan ammattilaiseksi.

Tavoitteenamme on, että 10 % henkilökunnastamme olisi harjoittelijoita. 

Meille parhaiten sopii malli, jossa opiskelija aloittaa harjoittelun loka-marraskuussa. Näin tarvittava osaaminen ehtii karttua ennen kuin vuoden kiireisin aika, eli tammi-maaliskuu, koittaa.

Vuoden ensimmäisen neljän kuukauden aikana pyrimme keskittymään täysimääräisesti asiakastyöhön, emmekä ota palvelukseen lainkaan uusia ihmisiä. 

Osana yhteiskuntavastuutamme haluamme osallistua taloushallintoalan ammattilaisten kouluttamiseen ja olemme lanseeranneet RAN Trainee -ohjelman. Ensimmäinen kaksivuotinen vastavalmistuneille taloushallintoalan ammattilaisille suunnattu RAN Trainee -ohjelma alkoi 6.8.2012.

Seuraava RAN Trainee -ohjelma suunnataan noin vuoden verran opiskeluja suorittaneille merkonomi- ja tradenomiopiskelijoille. Niillä paikkakunnilla, jotka osallistuvat RAN Trainee -koulutusohjelmaan pyrimme keskittämään harjoittelun ohjelman piiriin. Muilla paikkakunnillamme harjoittelupaikkoja voi kysyä toimistopäälliköiltämme.

Kesätyöt

Rantalainen pyrkii tarjoamaan vuosittain kesätyön mahdollisimman monelle taloushallintoa opiskelevalle nuorelle. Kesätyöntekijöiden valinnassa etusijalla ovat opintojensa alkuvaiheessa olevat henkilöt. Mielestämme on tärkeää, että myös opintojaan vasta aloittelevat henkilöt saavat omaan alaansa liittyvää työkokemusta.

Arvostamme kesätyönhakijoiden oma-aloitteisuutta, kiinnostusta taloushallintoon ammattina sekä aikaisempaa työkokemusta miltä vain alalta. Emme odota, että opintojensa alkupuolella olevalla opiskelijalla olisi kokemusta kirjanpidosta tai palkanlaskennasta. Sen sijaan uskomme, että kaikenlainen työkokemus mansikkamaalta hampurilaisravintolan myyjään on opettavaista ja hyödyllistä myös meillä työskenneltäessä.

Kesätyöhaku on käynnissä yleisesti tammikuusta maaliskuuhun. Harjoittelijoille on paikkoja avoinna ympäri vuoden. Vapaamuotoisia hakemuksia voi jättää toimipistesivujemme kautta tai jättämällä avoimen hakemuksen.