Kati Pokkinen

Tuore tukipalvelujohtaja oli suunnittelemassa uutta tehtäväänsä

Digitalisaatio siivittää Kati Pokkisen esimiesuraa taloushallintoalalla.

Kati Pokkinen, 28, tuli Rantalaiselle töihin yrityskaupan myötä kaksi vuotta sitten keväällä. Sen jälkeen Rantalaisella on hänen mielestään tunnistettu digitalisaation merkitys yrityksen kilpailukyvylle ja panostettu sen kehittämiseen.

Se, että digitalisaatio läpäisee koko organisaation, antaa myös merkityksellisyyttä ja vaikuttavuutta Pokkisen työlle Rantalainen-konsernin tukipalvelujohtajana.

”Uskon, että tiimillämme on keskeinen rooli paitsi kirjanpitäjien ja palkanlaskijoiden arjessa myös koko yrityksen tulevaisuudessa”, hän sanoo.

Pokkinen oli mukana luomassa huhtikuun alussa aloittanutta konsernin digitaalisten palvelujen osastoa, johon tukipalvelujen lisäksi kuuluu kymmenen hengen tutkimus- ja kehitystiimi. Pokkisen johtamassa tukipalvelussa työskentelee 18 sovellusasiantuntijaa ja kaksi palvelupäällikköä Rantalaisen eri toimistoista ympäri Suomea.

”Digitaalisten palvelujen tavoitteena on auttaa sekä asiakkaita että henkilöstöä digitaalisten toimintamallien hyödyntämisessä. Käytännössä suurin osa tukipalvelutiimin työajasta menee sisäisten tukipyyntöjen ratkaisemiseen ja ohjelmistokoulutuksiin”, Pokkinen kertoo.

Itse hän suunnittelee ja organisoi henkilöstön ohjelmistokoulutusta yhdessä Rantalaisen eri toimistonvetäjien ja ohjelmistotoimittajien kanssa. Työhön kuuluu myös paljon toiminnan suunnittelua, seurantaa ja kehittämistä sekä Rantalaisen ostamien tilitoimistojen ohjelmistointegrointeja. Lisäksi Pokkinen konsultoi asiakkaita taloushallinnon prosessien kehittämisessä.

Vapaus ja itsenäisyys säilyivät

Kun Pokkinen aloitti Rantalaisella, hänellä oli jo yli kahdeksan vuotta työkokemusta pienestä tilitoimistosta. Nuoresta iästään huolimatta hänellä oli myynnin ja markkinoinnin ohella kokemusta myös johtoryhmä- ja esimiestyöskentelystä.

”Päätin yrityskaupan jälkeen katsoa, millainen yritys Rantalainen on ja mitä siellä pääsee tekemään. Olin huolissani siitä, säilyykö vapauteni itsenäiseen työskentelyyn ja uusien asioiden ideointiin isossa yrityksessä.”

Pokkinen sanoo saaneensa Rantalaisella sekä haasteita että vapautta riittämiin. Hän aloitti Rantalaisella kolmen toimiston tukipalvelupäällikkönä Varsinais-Suomessa. Tämän vuoden alusta Pokkinen siirtyi vastaamaan koko Rantalainen Länsi-Suomen kahdenkymmenen toimiston tukipalveluista, ja huhtikuun alusta hänen tehtäväkenttänsä kasvoi edelleen koko konsernin laajuiseksi.

Pokkisen mielestä palkkaus kulkee Rantalaisella suhteessa vastuuseen.

Hän on alun perin taloushallinnon ammattilainen, joka on harjaantunut it-asioihin käytännön työssä. ”Itseoppinut”, hän nauraa. ”Olen aina ollut näppärä ohjelmistojen kanssa.”

Pokkinen aikoo jatkaa opiskelua työn ohessa. Laskentatoimen lisäksi häntä kiinnostavat johtaminen ja tietotekniikka, joissa hän haluaa vahvistaa teoreettista tietämystään. Pääsykokeet Turun kauppakorkeakouluun ovat kesäkuussa.

 

Lue myös muiden Rantalaisten uratarinoita

Kati Pokkinen, 28

Työ

Tukipalvelujohtaja, Rantalaisen digitaaliset palvelut

Toimipaikka

Turku

Työkokemus

Taloushallintoalalta 10 vuotta, josta 7 vuotta esimieskokemusta.

Koulutus

Yo-merkonomi, JET

Perhe

Sinkku

Harrastukset

Kuntosali, kahvakuula, lenkkeily, äänikirjat ja matkustelu

Tutustu RAN Trainee -ohjelmaan
Tarjoamme vuosittain kymmenille opiskelijoille ja vastavalmistuneille mahdollisuuden kehittyä taloushallintoalan huippuammattilaiseksi.

Lue lisää

Hae töihin tai harjoittelijaksi!
Tarjoamme mahdollisuuden kehittyä taloushallinnon asiantuntijaksi Suomen parhaassa taloushallinnon työpaikassa.

Lue lisää ja hae

 

Tutustu Trainee-tarinoihimme!

Monet aikaisemmat traineet ovat jääneet meille vakituisiksi työntekijöiksi. Tässä esiteltynä muutamien uratarinat.

Lue lisää