Tervetuloa 2020! Alkaneen vuosikymmenen sanotaan taloushallinnon alalla olevan älykkään taloushallinnon vuosikymmen. Sillä tarkoitetaan esimerkiksi tekoälyn ja robotiikan entistä laajempaa hyödyntämistä prosessien tehostamisessa. Olemme Rantalaisella investoineet edelläkävijätekniikkaan, kuten tekoälyyn. Asiantuntijamme toimivat teknologian ja asiakkaan tarpeiden yhteensovittajina. Teknologia on meille aina työkalu – ei itseisarvo.  

Osaava teknologian hyödyntäminen asiakkaidemme hyväksi tekee arjessa sen ratkaisevan eron liiketoiminnan kehittämisessä. Asiakkaamme ovat eri vaiheissa digitaalisuutta. Jotkut asiakkaistamme ovat vasta siirtymässä sähköiseen kirjanpitoon, jota vauhdittamaan on tullut uusi verkkolaskulaki. Jos asia ei vielä ole tuttu, kannattaa lukea artikkeleistamme, miten verkkolaskulaki vaikuttaa yrityksen toimintaan. Lakiuudistus pakottaa luopumaan paperilaskuista. 

Toiset asiakkaamme pohtivat jo ennakoinnin parantamista ja tutustuvat Rantalaisen BI-portaaliin. HR-johtajia kiinnostaa, miten raportointityökalut auttavat henkilöstösuunnittelussa ja tiedolla johtamisessa. Iso kuva toimintaympäristön muutoksesta hahmottuu, kun yksittäiset tiedot on visualisoitu kokonaisuudeksi. 

 

Tiliposti & Palkka –lehti uudistui asiakaspalautteita kuunnellen 

Kysyimme syksyllä asiakkailtamme Tiliposti & Palkka -lehden sisällöistä ja julkaisumuodoista. Noin puolet teistä oli kiinnostunut saamaan lehden vastaisuudessa digitaalisessa muodossa. Perusteluina oli mm. ympäristöarvot ja digijulkaisun helppous. Tästä lähtien toimitamme asiakaslehden kaikille näköislehtenä, ja teille, jotka tilaatte printtiversion, postitamme sen edelleen. Samalla uudistimme myös ulkoasua. 

Tammikuun asiakaslehdessämme on monenlaista asiaa digitaalisuudesta. Tarjoamme vastedes asiakkaillemme omaa portaalia uutena asioinnin kanavana.  

 

Rantalaisen bränditutkimus 2019: asiakkaat luottavat Rantalaiseen 

Teimme alkusyksystä bränditutkimuksen, jossa asiakkaat antoivat meille korkeimman arvosanan luotettavuudesta. Kuinka ajankohtainen aihe luotettavuus onkaan ollut vuodenvaihteessa yhteiskunnallisessa keskustelussa! Syksyisessä henkilökuntakyselyssämme puolestaan ”esimieheni luottaa minuun” -väittämä sai korkeimman arvosanan. Olemme siis hyvällä polulla yhteistyön tekemisessä. Haluamme olla proaktiivisia ja kuunnella asiakkaidemme ajatuksia.   

Rantalaisella olemme aina jakaneet vankkaa asiantuntemustamme asiakaskirjeissä, verkkopalvelussa ja lehdessä, ja aiomme tulevaisuudessa monipuolistaa sisällöntuotantoamme entisestään. Menestyksekästä uutta vuosikymmentä kaikille asiakkaillemme ja henkilökunnallemme!  

Toivottaen, 

Sami Kelkka 

Asiakaslehden päätoimittaja 

Markkinointi- ja tuotehallintapäällikkö