Sähköinen taloushallinto

Oletko jo siirtynyt sähköiseen laskutukseen? EU:n verkkolaskudirektiivi ja verkkolaskulaki pakottavat pienenkin yrityksen sähköistymisen polulle. Mutta eipä hätää, me autamme sinua tässä. Meillä Rantalaisella on käytössä modernit ratkaisut, ja voimme huolehtia sähköistymisestä puolestasi.

Mitä on sähköinen taloushallinto?

On hyvä myös huomioida, että EU:n verkkolaskudirektiivi ja uusi verkkolaskulaki velvoittaa yrityksiä lähettämään verkkolaskuja. Lain myötä etenkin isot yritykset voivat kieltäytyä maksamasta muita kuin verkkolaskuja.

Sähköisen taloushallinnon hyödyt

Sähköisyys tuo tehokkuutta talousprosessiin. Myyntilaskujen lähetykseen ei tarvita erillisiä laskutusohjelmia, vaan laskutus tehdään samasta järjestelmästä osana koko taloushallintoa. Digitaalinen taloushallinto ja ostolaskujen kierrätys on vaivatonta eikä tositteita tarvitse toimittaa tilitoimistoon kuukauden lopulla.

Aikaa ja rahaa säästyy. Aikaa säästyy, koska sitä ei kulu esimerkiksi kuittien ja tositteiden mapittamiseen tai toimittamiseen tilitoimistoon. Kun osto- ja myyntilaskut ohjataan verkkolaskuina kirjanpito-ohjelmaan, kulkevat ne kirjepostia nopeammin vastaanottajalle. Lisäksi vastaanottaja välttää useimmat toimisto- ja laskutuslisät.

Sähköinen taloushallinto on paikasta ja ajasta riippumatonta. Moderneja kirjanpito-ohjelmia voi käyttää internetselaimella tai mobiilisti. Sähköinen kirjanpito mahdollistaa mm. ostolaskujen maksamisen ja myyntilaskujen lähettämisen mökiltä tai ulkomailta käsin.

Taloudellinen informaatio on reaaliaikaista ja pilvipalvelussa aina saatavilla. Kun kirjanpidon ja palkanlaskennan tositteet säilytetään pilvipalvelussa, voi niitä selailla milloin tahansa. Mikäli asiakkaasi kysyy myyntilaskun kopiota, löydät sen helposti omasta kirjanpito-ohjelmasta juuri siinä hetkessä. Reaaliaikainen taloudellinen tieto on päätöksenteon perusta liiketoiminnassa.

Yhteistyö syvenee ja helpottuu. Sähköisen taloushallinnon myötä yhteistyö tilitoimiston kanssa syvenee, sillä asiakas ja tilitoimisto näkevät ohjelmasta samat asiat.

Kirjanpidon ja taloushallinnon ohjelmistot

Meille tuttuja kirjanpito- ja toiminnanohjausjärjestelmiä ovat muun muassa:

Muita taloushallinnon ohjelmistoja:

  • Netbaron
  • L7
  • Movenium
  • NetSuite
  • Sonet Premium
  • Microsoft Dynamics AX
  • Microsoft Dynamics NAV
  • Adminet

Palkkahallinnon muita ohjelmistoja:

Nämä ovat vain esimerkkejä ohjelmistoista, joita olemme yhtiön historiassa käyttäneet. Kysy rohkeasti, onko meillä kokemusta juuri sinun käyttämästä ohjelmistosta tai mikä taloushallinto ohjelmisto sopisi sinun yrityksellesi.

Tutustu myös automaatio- ja integraatiopalveluihimme täältä.

Siirtyminen sähköiseen taloushallintoon

Sovellusasiantuntijamme ja asiakkuuspäällikkömme neuvovat objektiivisesti sopivan ohjelmiston valinnassa, oli kyseessä sitten kirjanpito ohjelmisto, työajanseurantaa helpottava työkalu tai muu vastaava. Olemme ohjelmistoriippumaton tilitoimisto ja hyödynnämme myös asiakkaidemme käyttämiä taloushallinnon ja toiminnanohjauksen järjestelmiä.

Sähköinen taloushallinto

Sähköisen taloushallinnon kustannukset

Sähköisyys tekee taloushallinnosta mitattavampaa verrattuna perinteiseen paperimalliin, jossa tositteiden tallennus tapahtuu tulosteilta. Sähköisen taloushallinnon myötä tallennukseen käytetystä ajasta säästyy suuri osa automaation avulla. Lopullinen ohjelmistokustannus riippuu valitusta ohjelmistosta, sen laajuudesta ja käyttötarpeesta.

Ohjelmistojen hinnoittelumalleja on erilaisia, ja sopivaa ohjelmistoa valittaessa kannattaakin edetä tarve edellä. Meillä Rantalaisella on näkemystä ohjelmistojen sopivuudesta eri toimialoille ja kerromme mielellämme toteutetuista ratkaisuista sekä ohjelmistojen hinnoittelusta lisää. Tästä blogista löydät lisätietoa mm. verkkolaskutuksen hinnoittelusta verrattuna paperiseen laskutukseen: Mitä verkkolasku maksaa?

Ota yhteyttä ja kysy lisää! Tutustu myös palkkahallinnon palveluihimme. 

Tyytyväisiä asiakkaitamme

P-J Graphics Oy

Euralainen graafisen alan yritys P-J Graphics tuottaa mm. laadukkaita valokuvaus-, video- ja brändäyspaketteja erikokoisille yrityksille. Yrittäjä Pete-Jukka arvostaa Rantalaisen osaamista ja sitä, että tilitoimisto pysyy mukana alan digikehityksessä.

Lue lisää

Näkemystehdas MBE

Lahtelainen Näkemystehdas MBE on B2B-yritysten strateginen kumppani, joka auttaa yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa ottamalla täyden hyödyn irti markkinoinnista ja viestinnästä. MBE halusi keskittyä ydinosaamiseensa ja ulkoistaa taloushallinnon ja palkanlaskennan sekä saada fiksut sähköiset ratkaisut käyttöönsä.

Lue lisää

Betonipumppaus Raunio & Roine Oy

Betonipumppaus Raunio & Roine Oy on orimattilalainen valmisbetonin pumppaukseen erikoistunut yritys. Yrityksen omistaja Tapani Roine epäili sähköistä taloushallintoa aluksi, mutta ihmetteli myöhemmin, miksi ei siirtynyt pois mappikirjanpidosta jo aiemmin.

Lue lisää

CardPlus Oy

CardPlus Oy on vuonna 2009 perustettu täysin kotimainen tunnistautumisen ratkaisuita tuottava yritys. Yrityksen palveluvalikoimaan kuuluvat mm. jäsenkortit, kanta-asiakaskortit ja henkilökortit. CardPlus Oy valitsi sähköisen taloushallinnon ohjelmistoksi Visma Netvisorin.

Lue lisää

Usein kysyttyä