Rantalainen-konserniin kuuluva Tilipalvelu Rantalainen Oy on ostanut oululaisen Tilitoimisto A. Karppinen Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat Anne Karppinen-Salonpää ja Kari Salonpää perheineen. Myyjistä tulee samalla Rantalaisen vähemmistöomistajia merkittävällä pääomasijoituksella yhtiöön.

Tilitoimisto Karppinen on ollut 5,5 miljoonaan liikevaihdollaan ja noin 1 300 asiakkaallaan yksi Pohjois-Suomen suurimmista perheomisteisista tilitoimistoista. Yritys työllistää noin 75 henkeä, jotka siirtyvät Rantalaisen palvelukseen. Kuuden Oulun seudulla sijaitsevan toimipaikan lisäksi yrityksellä on toimisto myös Kemissä. Tilitoimisto Karppinen jatkaa toistaiseksi liiketoimintaa omalla brändillään.

Yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta sanoo, että kauppa avaa Rantalaiselle sen kauan havitteleman jalansijan Pohjois-Suomessa.

”Olemme jo pitkään tavoitelleet isoa hyvämaineista kumppania kasvun ankkuriyhtiöksi Pohjois-Suomeen. Tilitoimisto Karppinen on paikallisesti suuri ja arvostettu toimija, jolla on osaava henkilökunta.”

Toimitusjohtaja Anne Karppinen-Salonpää sanoo, että myyntipäätöksen kypsyttely vaati useamman vuoden. Ratkaisu lähteä mukaan kansainvälistyvään tilitoimistoketjuun tehtiin yhdessä lasten kanssa, jotka ovat kaikki työskennelleet puolisoineen perheyrityksessä ja ovat kiinnostuneista taloushallintoalasta.

”Yrityksemme koko pienten ketterien ja suurten valtakunnallisten tilitoimistoyritysten välissä toivat omat haasteensa muun muassa järjestelmätoimittajien kanssa ja työvoiman saannissa. Uskomme, että osana isoa kehittyvää ja kasvuhakuista organisaatiota, nämä ongelmat helpottavat jossain määrin.”

Taloushallintoalalle kasvaneena Rantalaisen vähemmistöomistajuus tuntui Anne Karppinen–Salonpäästä luonnolliselta jatkumolta uralle. Hän tuli vuonna 1986 miehensä kanssa töihin äitinsä kahdeksan vuotta aiemmin perustamaan tilitoimistoon ja yrityksen vetovastuu siirtyi heille vuonna 1997.

”Rantalainen jakaa kanssamme samanlaiset arvot, kuten henkilöstön ja asiakkaiden arvostaminen ja kunnioittaminen”, hän sanoo.

 

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Anne Karppinen-Salonpää, toimitusjohtaja, Tilitoimisto A. Karppinen Oy, puh. 0400 687 900 ja anne.karppinen-salonpaa@tilitkarppinen.fi

 

Rantalainen on Suomen suurin tilitoimisto, joka työllistää yli 1 300 talous- ja palkkahallinnon ammattilaista. Yhtiö tarjoaa paikallisesti kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille ja muille organisaatioille. Rantalaisen asiakkaina on noin 22 000 yritystä ja yhteisöä. Yhtiöllä on yhteensä yli 60 toimipistettä Suomessa ja Ruotsissa, ja sen liikevaihto on yli 110 miljoonaa euroa. Yhtiö on perustettu vuonna 1972. Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group, jonka omistavat pohjoismaisen pääomasijoitusyhtiö Norvestorin hallinnoimat rahastot yhdessä konsernijohdon ja muiden avainhenkilöiden sekä ruotsalaisen Ceder Capitalin kanssa. Lue lisää rantalainen.fi 

Norvestor on johtava pohjoismainen pääomasijoittaja, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin Pohjoismaissa. Se tekee sijoituksia kasvuyrityksiin, joilla on mahdollisuus saavuttaa johtava asema Pohjoismaissa tai kansainvälisesti joko orgaanisella kasvulla, yritysostoilla tai kansainvälistymisellä. Yrityksen toimistot sijaitsevat Oslossa, Tukholmassa, Helsingissä, Kööpenhaminassa ja Luxemburgissa. Norvestorin tiimi on työskennellyt yhdessä vuodesta 1991, mikä tekee siitä yhden kokeneimmista sijoittajista Pohjoismaissa. Se on toteuttanut 84 investointia, yli 400 lisäyritysostoa ja irtautunut 59 yrityksen omistuksesta mukaan lukien 16 pörssilistautumista. Lue lisää norvestor.com