Yritysjärjestelyt

Yritysjärjestelyihin liittyy monia asioita ja vaiheita, joita on suunniteltava tarkkaan ja tarkasteltava eri näkökulmista. Rantalaisen veroasiantuntijat auttavat sinua kaikissa yritysjärjestelyihin liittyvissä asioissa ja kysymyksissä.

Onnistunut yritysjärjestely Rantalaisen asiantuntijoiden avulla

Rantalaisen veroasiantuntijoiden kokemuksella ja ammattitaidolla takaat menestyneen yritysjärjestelyn läpiviennin. Olemme apunasi kaikissa yritysjärjestelyjen eri vaiheissa, suunnittelusta toteutukseen. Autamme sinua suunnittelemaan juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivan ja verotuksellisesti järkevän yritysrakenteen. Yritysjärjestelyn toteuttaminen voidaan monella eri tavoin, kerralla tai vaiheittain. Rantalaisen asiantuntijoilta löytyy vuosien kokemus kaikista yleisistä yritysjärjestelymuodoista, kuten   sulautuminen, jakautuminen, liiketoimintasiirto ja osakevaihto. Huolehdimme tarvittaessa myös yhtiömuodon muutoksista esimerkiksi henkilöyhtiöstä osakeyhtiöksi.

Yritysjärjestelyt ovat lähes poikkeuksetta laajoja projekteja, joihin liittyy erilaisia verotuksellisia näkökulmia. Nämä vaativat erityistä tarkkuutta, jotta kaikki asiat tulevat huomioiduiksi ja päästään haluttuun lopputulokseen. Yritysjärjestelyihin kannattaakin aina ottaa mukaan lakia ja verotusta tunteva veroasiantuntija.

Onko asia sinun yrityksellesi ajankohtainen? Ole yhteydessä Rantalaisen asiantuntijoihin ja varmista yritysjärjestelyn onnistunut läpivienti juuri sinun tai yrityksesi tavoitteet ja tarpeet huomioiden.

Yrityksen perustaminen

Rantalainen on luotettava kumppani yritysten perustamiseen ja aloitusvaiheen liiketoiminnan suunnitteluun. Olemme auttaneet useita startupeja ja muita yrityksiä yritystoiminnan käynnistämisessä, liiketoimintasuunnitelman kirkastamisessa ja budjetoinnissa.

Lue lisää

Yritysjärjestelyt

Rantalaisen asiantuntijoiden ammattitaidolla takaat menestyneet yritysjärjestelyt. Olemme apuna muokkaamassa tarpeeseen sopivaa yritysrakennetta ja esimerkiksi toteuttamassa sulautumista, jakautumista, liiketoimintasiirtoa, osakevaihtoa tai muuta yritysjärjestelyä.

Lue lisää

Yrityskauppa

Onnistunut yrityskauppa vaatii huolellista suunnittelua ja monenlaisia eri järjestelyjä, joten avuksi kannattaa ottaa Rantalaisen asiantuntija. Yritys- ja liiketoimintakauppoja varten tarjoamme palveluita kuten yrityskauppaan valmistautuminen, arvonmääritykset, Due Diligence -tarkastukset ja liiketoiminnan haltuunoton konsultointi.

Lue lisää

Sukupolvenvaihdokset

Sukupolvenvaihdoksessa kannattaa hyödyntää veroasiantuntijaa jo suunnitteluvaiheesta lähtien. Rantalaisen veroasiantuntijoilta saat neuvoja mm. sukupolvenvaihdokseen valmisteleviin toimiin, sukupolvenvaihdossuunnitelman laatimiseen ja sukupolvenvaihdoksen verosuunnitteluun sekä vaihtoehtojen läpikäyntiin.

Lue lisää

Yrityksen lopettaminen

Yritystoiminnan lopettamiseen liittyy monia vaiheita ja säädöksiä. Kokeneen veroasiantuntijan avulla varmistut siitä, että kaikki purkamisen vaiheet viranomaismenettelyineen menevät oikein niin yrityksen kuin omistajankin näkökulmasta. Rantalaiselta saat kaikki liiketoiminnan lopettamiseen liittyvät palvelut eri yritysmuotoihin: osakeyhtiön purkaminen, avoimen ja kommandiittiyhtiön purkaminen, yksityisen elinkeinonharjoittajan lopettaminen, yhdistyksen purkaminen ja kiinteän toimipaikan lopettaminen.

Lue lisää

Ennakollinen selvittäminen ja verovalitukset

Onnistunut verosuunnittelu edellyttää useissa tapauksissa verotuksen ennakollista varmistamista veroasiantuntijan toimesta. Rantalaiselta saat veroasiantuntijan neuvoja ja apua mm. veroneuvontaan, verokartoitukseen ja mahdollisiin lisäselvityksiin.

Lue lisää

Liikejuridiset palvelut

Rantalaisella sinua avustavat kokeneet yritysjuristit, jotka ovat erikoistuneet liikejuridiikan eri osa-alueisiin. Yritysjuristiemme kokemuksella ja ammattitaidolla autamme tekemään oikeita ratkaisuja erityisesti erilaisissa liiketoiminnan muutostilanteisiin liittyvissä juridisissa kysymyksissä, jotta kaikki menee sujuvasti yrityksesi koosta ja sen hetkisestä tilanteesta riippumatta.

Lue lisää

 

Yritysjärjestelyiden asiantuntijamme

Mikko Heiskanen

Director, Tax Advisor

010 321 6738

Milena Pohjola

Team Manager

Yritysten verotus ja yritysjärjestelyt, henkilöverotus

0103216710

Heikki Luukkonen

Senior Tax Manager

Yritysten ja yhdistysten verotus, yritysjärjestelyt, sukupolvenvaihdokset

010 321 6708

Tuija Vanhanen

Senior Manager, Tax & Legal

010 321 6876

Tom Engblom

Tax manager

Yritysverotus, yritysjärjestelyt

09 2959 2543

Mikko Laaksonen

Senior Tax Advisor

Yritysjärjestelyt, verotus ja kirjanpito

010 321 6654

Kati Rantsi

Senior Tax Advisor

Yritysjärjestelyt, sukupolvenvaihdokset

010 321 6566