Tässä artikkelisarjassa käymme läpi muutamia myyttejä ja vanhentuneita oletuksia talous- ja palkkahallintoalalla työskentelyyn liittyen – ja kerromme miten asiat ovat Rantalaisella.

Myytti 1: Kirjanpitäjät ja palkanlaskijat istuvat hämärässä toimistossa pölyisten mappien keskellä klo 8–16 maanantaista perjantaihin.

Ei ainakaan meillä Rantalaisella! Meiltä löytyy moderneja toimitiloja ympäri Suomen ja asiantuntijamme voivatkin valita mitä niistä haluavat kulloinkin hyödyntää. Toimistomme tarjoavat ergonomiset ja viihtyisät tilat niin muiden kanssa sparrailuun kuin hiljaiseen keskittymiseenkin. Myös tauot sujuvat mukavasti vaikkapa sohvilla kollegoiden kanssa kahvitellen, hierontatuolissa rentoutuen tai pöytälätkää pelaillen.

Lisäksi meillä voi omien toiveidensa mukaan työskennellä etänä esimerkiksi kotoa, kahvilasta tai mökiltä käsin. Työskentely onnistuu suurimmaksi osaksi mainiosti läppäriltä tai isommalta näytöltä oman fiiliksen mukaan eli mappeja ei tarvitse raahailla. Tarjoamme asiantuntijoillemme myös kotiin parhaat mahdolliset työskentelyvälineet, kuten sähköpöydän ja työtuolin.

Oman arjen suunnittelussa meillä voi hyödyntää liukuvaa työaikaa, jos haluaa vaikkapa käydä aamulla treenaamassa, lounaan jälkeen ulkoilemassa tai auttaa koulusta saapuvia lapsia läksyissä ennen illan harrastuksia. Tai jos haluaa tehdä viikon työt neljässä päivässä ja pitää viidennen vapaata, on sekin meillä useimmissa tehtävissä mahdollista.

Rantalaisella voi siis suunnitella itse työpäiviäsi sekä mistä ja milloin haluat työskennellä. Talous- ja palkkahallintoala sähköistyy kovaa vauhtia, joten pölyisiä mappeja, saatikka mappeja ollenkaan, enää harvemmin näkyy! Myös tekoäly ja robotiikka auttavat meitä työssämme koko ajan enemmän ja näin manuaalisesti tehtävä rutiinityö vähenee. Tämä vapauttaa aikaa asiantuntijatehtäville, jotka monet kokevat mielekkäimpänä osana työtään.

Lue lisää verkkosivuiltamme tai kurkkaa Rantalaisen some-kanavat, jos työskentely talous- ja palkkahallintoalalla kiinnostaa!