Tässä artikkelisarjassa käymme läpi muutamia myyttejä ja vanhentuneita oletuksia taloushallintoalalla työskentelyyn liittyen – ja kerromme miten asiat ovat Rantalaisella. Lue ensimmäinen artikkeli täältä.

Myytti 2: Kirjanpito ja palkanlaskenta on vain samaa tylsää rutiinia kuukaudesta toiseen.

Kuukausikirjanpitoon ja palkanlaskentaan kuuluu tiettyjä rutiineja, jotka rytmittävät työtä, mutta myös paljon muuta! Kirjanpitäjänä tai palkanlaskijana toimit laaja-alaisena asiantuntijana ja työnkuvaasi kuuluu paljon erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi sovellat ja tulkitset erilaisia lakeja ja määräyksiä, teet yhteistyötä viranomaisten kanssa, selvität vastaantulevia erikoistapauksia sekä hyödynnät työssäsi erilaisia järjestelmiä ja ehkä myös robotiikkaa ja tekoälyä. Lisäksi varsinkin tilitoimistoalalla olet paljon yhteyksissä asiakkaiden kanssa ja tarjoat asiantuntemuksesi heidän liiketoimintansa tueksi.

Jokaisen kirjanpitäjän tai palkanlaskijan työnkuva ei myöskään ole samanlainen. Rantalaisella voit erikoistua esimerkiksi tietyn kokoluokan tai toimialan asiakkuuksiin, joihinkin työehtosopimuksiin tai tiettyihin järjestelmiin. Erilaisten koulutusten avulla voit ylläpitää ja laajentaa osaamistasi kaiken aikaa ja sisäisten urapolkujen kautta hakeutua halutessasi uudenlaisiin tehtäviin.

Kirjanpitäjän ja palkanlaskijan työ on itsenäistä ja voit suunnitella itse työskentelyäsi. Meillä kuitenkin jokainen kirjanpitäjä ja palkanlaskija on tärkeä osa omaa tiimiään. Yhteistyö ja kuulumisten vaihto, niin etänä kuin kasvokkainkin, tarjoaa vaihtelua työpäiviin. Tapaamme myös isommalla porukalla erilaisissa tapahtumissa ja koulutuspäivillä. Rantalaisen 1 200 henkilön työyhteisössä jokainen voi olla oma itsensä ja saada aina tarvittavan tuen työhönsä!

Kurkkaa alla olevalta videolta mitä kaikkea maatalousasiakkaisiin erikoistuneen kirjanpitäjämme Antin työpäiviin kuuluu.