Rantalainen konserniin kuuluva Rantalainen Oy Lahti on ostanut jyväskyläläisen tilitoimiston Barikki Oy:n liiketoiminnan. Myyjänä on yrittäjä ja toimitusjohtaja Jaana Ikkala. Kuusi henkeä työllistäneen yrityksen liikevaihto oli viime vuonna päättyneellä tilikaudella noin 0,5 miljoonaa euroa.

”Barikista Rantalainen saa syvällistä alan osaamista oman toimintansa kehittämiseen ja pitkälle sähköistetyn asiakaskunnan”, sanoo yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Vuodesta 1993 toimineella Barikilla on ollut vankka asema Jyväskylän talousalueen perheomisteisten pk-yritysten taloushallinnon asiantuntijana. Jaana Ikkala on opiskellut työn ohessa kauppatieteiden maisteriksi ja toiminut yritystoiminnan rinnalla yli 20 vuotta erilaisissa taloushallintoalan kehittämis- ja koulutustehtävissä muun muassa Taloushallintoliiton tilitoimistotarkastajana. Siinä roolissa myös Rantalainen ja sen asiakaskeskeinen palvelumalli tulivat hänelle tutuiksi vuosien varrella.

Ikkalan päätös liiketoiminnan myynnistä syntyi pitkän pohdinnan tuloksena. Yhdistyminen Rantalaisen kanssa mahdollistaa muun muassa irrottautumisen yrittäjälle kuuluneesta hallinnosta.

”Jatkuvasti lisääntyvien viranomaisvelvoitteiden käytäntöön vieminen on tilitoimiston ja sen yrittäjän vastuulla. Kun samaan aikaan voimakas digitalisoituminen ja sen mahdollisuuksien hyödyntäminen asiakasyrityksissä vaatii tilitoimistolta yhä enemmän aikaa ja osaamista, yrittäjän aika ei enää riitä kaikkeen.”

Hän pitää taloushallintoalan kasvunäkymiä hyvinä, koska pk-yritykset tarvitsevat asiantuntevaa talousneuvontaa erityisesti suhdanteiden muutoksissa ja yrittäjyyden haasteissa. Henkilöstölle toimialan kasvu tuo entistä paremmat mahdollisuudet syventää ja laajentaa osaamistaan ja edetä urallaan.

Ikkala jatkaa itse Rantalaisen palveluksessa, koska konserni pystyy tarjoamaan myös yrittäjyydestä luopuvalle asiantuntijalle monenlaisia mielenkiintoisia rooleja ja tehtäviä.

 

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Jaana Ikkala, toimitusjohtaja, Barikki Oy, puh. 050 522 3455 ja jaana.ikkala@rantalainen.fi

 

Rantalainen on Suomen suurin kotimainen tilitoimisto, jonka asiakkaita palvelee 1 200 koulutettua ammattilaista. Konserni tarjoaa paikallisesti kattavat nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille ja muille organisaatioille.

Rantalaisen asiakkaina on noin 20 000 yritystä ja yhteisöä. Konsernilla on yhteensä yli 60 toimipistettä Suomessa ja Ruotsissa ja sen liikevaihto ylittää kuluvan vuoden aikana 110 miljoonaa euroa.

Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 64 %, Oona Capital 15 %, Rantalainen Yhtiöt 7 % sekä johto ja avainhenkilöt 14 %. www.rantalainen.fi