I den här artikelserien går vi igenom några myter och föråldrade antaganden relaterade till att arbeta inom ekonomiförvaltningsbranschen – och vi berättar hur det faktiskt är hos Rantalainen.

Myt 1: Bokförare och löneräknare sitter på ett mörkt kontor bland dammiga mappar kl. 8–16 från måndag till fredag.

Det stämmer inte åtminstone här hos Rantalainen! Vi har moderna kontor över hela Finland och våra experter kan välja vilka av dem de vill använda. Våra kontor erbjuder ergonomiska och bekväma lokaler både för att sparra med kollegor och för tyst koncentration. Man kan ta en bekväm paus till exempel genom att fika i soffan med kollegor, koppla av i en massagestol eller spela bordshockey.

Dessutom kan man jobba på distans enligt sina önskemål, till exempel hemma, på ett café eller på sommarstugan. För det mesta kan man arbeta med en bärbar dator eller använda en större skärm om man vill, så man behöver inte gå runt med högar av mappar. Vi erbjuder våra experter bästa möjliga arbetsutrustning även hemma, såsom ett elektriskt skrivbord och en kontorsstol.

Hos oss kan man dra nytta av flexibla arbetstider för att planera en smidig vardag. Exempelvis om man vill gå på ett träningspass på morgonen, gå ut på en promenad efter lunch, eller hjälpa sina barn med läxorna när de kommer hem från skolan innan kvällens hobbyer. Eller om man vill göra en veckas arbete på fyra dagar och ta ledigt den femte dagen så är det också möjligt hos oss på de flesta jobb.

På ekonomiförvaltningsbranschen kan man alltså planera sina arbetsdagar själv och välja var och när man vill arbeta. Ekonomiförvaltnings- och löneadministrationssektorn elektrifieras i snabb takt, så dammiga mappar, eller mappar överhuvudtaget, syns nuförtiden sällan! Dessutom hjälper AI och robotik oss i vårt arbete mer och mer och därmed minskar det manuella rutinarbetet. Detta frigör tid för specialistuppgifter, som många tycker är den mest meningsfulla delen av deras arbete.

Läs mer på vår hemsida eller kolla in Rantalainens sociala medier om du är intresserad av att arbeta inom ekonomiförvaltning!