Maa- ja metsätalouden veroilmoitusten laatimisaika on käynnissä. Olethan jo ottanut yhteyttä kirjanpitäjääsi ja sopinut mm. aineiston toimitusaikataulusta sekä antanut tilitoimistolle valtuutuksen hoitaa ALV- ja tuloveroilmoittamisen sähköisesti?

Löydät kätevästi vuoden 2019 veroilmoitusten jättöajan uudesta Rantalaisen Maatalouden opas 2020:stä. Saat oppaasta myös tietoa mm. uusien koneiden ja laitteiden tuplapoistoista vuosille 2020-2023.

Maa- ja metsätaloudenharjoittajat, toiminimiyrittäjät sekä yhtymät ovat saaneet veroilmoituslomakkeet tammikuun loppuun mennessä postitse tai jos ovat rekisteröityneet Suomi.fi-viestien käyttäjiksi, vain OmaVeroon.  Maataloudenharjoittajat, toiminimiyrittäjät ja heidän puolisonsa saavat esitäytetyn veroilmoituksen henkilökohtaisista tuloista sekä kiinteistöveropäätöksen maaliskuussa 2020.

Vakuutusmaksuverosta vapaa vakuutusmaksu

Vakuutusmaksuverosta vapaa vakuutusmaksu on sellainen, joka perustuu satovahinko­vakuutus­sopimukseen, maatalouden alkutuotannon kasvintuho­ojavakuutus­sopimukseen tai eläintauti­vakuutus­sopimukseen. Väliaikainen lainmuutos on tullut voimaan satovahinko- ja kasvintuhoojavakuutusten osalta 20.3.2019 ja eläintautivakuutusten osalta 1.11.2019. Vapautukset ovat voimassa vuoden 2027 loppuun ja niitä sovelletaan vakuutuksiin, joiden vakuutuskausi on alkanut lain muutosten voimaantulon jälkeen

Verkkolaskulaki astuu voimaan 1.4. – miten se vaikuttaa?

Pohdituttaako sinua, mitä verkkolaskulain 1.4.2020 voimaanastuminen tarkoittaa ja mihin se vaikuttaa? Mikäli liikevaihtosi on yli 10.000 euroa vuodessa ja myyntiä on muille kuin yksityishenkilöille, kannattaa lakimuutokseen tutustua tarkemmin. Lue lisää verkkolaskulaista.

Kuittien toimittamisen tilitoimistoon voi hoitaa myös sähköisesti. Pikkukuiteista harmillisesti saattavat tekstit hävitä ja näin jää kuluja kirjaamatta ja arvonlisäveroa vähentämättä. Tähänkin on tilitoimistolla tarjolla keinoja. Kysy lisää yhteyshenkilöltäsi.

 

Blogitekstin ovat kirjoittaneet Rantalaisen maa- ja metsätalouden taloushallinnon asiantuntijat.

Lataa uusi Maatalousyrittäjän opas taloushallintoon ja verotukseen

Lue lisää Rantalaisen maa- ja metsätalouksille suunnatuista ratkaisuista

 

Ota yhteyttä