Yhdistyksen perustaminen

Rantalaisen asiantuntijoilla on laaja kokemus yhdistysten perustamisesta sekä alkuvaiheen toiminnan suunnittelusta. Autamme sinua pääsemaan alkuun yhdistyksen perustamisessa sekä tuemme yhdistyksen toimintaa sen jatkuessa. Meiltä saat monipuolisesti apua yhdistyksen perustamiseen sekä talouden suunnitteluun.

Suunnitteletko yhdistyksen perustamista?

Yhdistyksen voi perustaa aatteellisen tarkoituksen yhteistä toteuttamista varten, kuten esimerkiksi kulttuuri-, sosiaali- ja hyväntekeväisyysyhdistykset, ajanviete-, urheilutoiminta- ja harrastusyhdistykset, ammatilliset etujärjestöt sekä poliittiset puolueet.

Jos suunnittelet perustavasi yrityksen, tutustu sivuun Yrityksen perustaminen.

Yhdistyksen perustamisen vaiheet

Yhdistyksen perustamiseen liittyy muutamia vaiheita ja on tärkeää huolehtia, että tarvittavat ilmoitukset tulee hoidettua. Yhdistyksen perustajia pitää olla vähintään kolme ja perustajajäsenten pitää olla 15 vuotta täyttäneitä. Myös yhteisö, kuten rekisteröity yhdistys, yritys ja säätiö voi olla yhdistyksen perustajana. Yhdistyksen perustamisesta pitää tehdä perustamiskirja, johon liitetään yhdistykselle laaditut säännöt. Lue lisää yhdistyksen perustamiskirjasta PRH:n sivuilta.

Yhtiömuodon valinta ohjaa toimintaa

Aloittavan yrittäjän ensimmäisiä päätöksiä on valita sopiva yhtiömuoto yritykselle. Yritysmuoto määrittää paljon sitä, miten tuleva yritys toimii. Autamme mielellämme sopivan yhtiömuodon valinnassa ja kartoitamme tapauskohtaisesti liiketoiminnalle sopivimman yhtiömuodon. Lisäksi voimme tehdä muun muassa verotuksen arviointia päätöksenteon tueksi. Yrityksen perustaminen tai yhdistyksen perustaminen ovat aina isoja päätöksiä ja tämän päätöksen tueksi olemme laatineet oppaan yhtiömuodon valintaan.

Yhdistykset ja järjestöt

Yhdistykset ja järjestöt kuuluvat vahvasti Rantalaisen erityisosaamiseen. Rantalainen on vahvasti mukana paikallisessa urheiluseuratoiminnassa ja tukemassa erilaisia yhdistyksiä. Henkilökohtainen palvelu ja asiakkaidemme kohtaaminen ovat vahvinta osaamistamme tällä alalla. Lue lisää yhdistyksien taloushallinnosta.

Yhteystiedot

Jukka Laamanen

Johtaja, asiakkuudet ja markkinointi

010 324 3137

Essi Alaluukas

Asiakkuudet

050 346 6988