Kokemuksia: Tikkurilan Palloseura

Tikkurilan Palloseura (TiPS) on Vantaalla, Suur-Tikkurilan, Kartanokosken, Leinelän ja Hakunilan alueella toimiva erityisesti jalkapalloon erikoistunut urheiluseura. Seura on perustettu 1958.

Rantalaisen ja TiPS:in yhteistyö on tiivistä

TiPS:in ja Rantalaisen kumppanuus alkoi jo vuonna 2017 ja seuran toiminnanjohtajana syyskuussa 2021 aloittanut Miika Mendolin kertoo yhteistyön olevan edelleen erittäin tiivistä ja monipuolista.

-Olemme päivittäin tekemisissä. Ennen kaikkea Rantalainen on tilitoimistokumppanimme, mutta sen lisäksi Rantalaisen työntekijöitä on seurassamme vapaaehtoisina, ja heitä on ollut myös hallituksemme jäseninä, Mendolin toteaa ja jatkaa:

-Rantalainen on kehittämässä ja helpottamassa myös omaa arkeani. Rantalaisen henkilökunnan tavoittaa todella hyvin ja nopeasti. Tätä olen oppinut arvostamaan: vastauksen saa välittömästi ja tukea annetaan, kun vain kysyy.

Mendolinin mukaan viime aikoina Rantalainen on ollut erityisesti apuna seuran uudistaessa työaikakirjanpitoaan. Tämä auttaa toiminnanjohtajan mukaan jatkossa mm. palkkamateriaalin tuottamisessa.

Uudella strategialla ja imagolla kohti tulevaisuutta

TiPS:issä on tapahtunut viime aikoina paljon. Syksyllä 2021 koko toimistohenkilökunta vaihtui ja samoihin aikoihin seura luopui myös naisten pääsarjapaikasta.
Jatkossa painopiste on entistäkin enemmän lasten ja nuorten jalkapallon mahdollistamisessa.

-Olemme palkanneet lasten ja nuorten tueksi kaksi uutta valmennuspäällikköä. Lisäksi on perustettu valmennuksen johtoryhmä, joka kokoontuu viikoittain pohtimaan tilannetta kenttätasolla, Mendolin kertoo ja jatkaa:

– Nyt satsataan oikeasti niin, että vastuuvalmentajillamme on tulitukea ja sparrausta ja heistä pidetään huolta.

TiPS:issä aiotaan jo lähitulevaisuudessa luoda seuralle myös uusi strategia ja imago.

– Lyhyemmällä tähtäimellä on huolehdittava, että ydinprosessit toimivat nykyistä paremmin. Valmennus on iso juttu ja siihen on lisätty resursseja, mutta myös kaikki muu jalkapallotoiminnan ohella on saatava kuntoon, Mendolin korostaa ja jatkaa:

-Viiden vuoden tähtäimellä talous on saatava kuntoon ja olosuhteet paremmaksi.

Rantalainen vahvasti TiPS:in mukana myös tulevaisuudessa

Mendolin näkee Rantalaisen merkityksen seuralle erittäin suurena myös tulevaisuudessa – varsinkin talouskysymyksissä.

-Se on osa-alue, jossa Rantalaisen auttaminen korostuu.

Rantalainen on lisäksi TiPS:in merkittävä tukija ja seura arvostaa tätä valtavasti.

-Tämä lasten ja nuorten urheilun tukeminen on meille kullanarvoinen asia. Näin mahdollistamme laadukkaan valmennuksen ja paremmat olosuhteet, Mendolin painottaa.
Kysyttäessä vielä minkälaisia ohjeita toiminnanjohtaja antaa muutosprosessin edessä oleville seuroille, nousee eräs seikka selkeästi esiin.

-Ennen kuin joudutaan muutoksiin, olisi hyvä huomioida ovatko kaikki seuran pyörittämät prosessit kannattavia. Olisi hyvä laskea jo etukäteen tuottavatko ne jatkossa jotakin lisäarvoa, ettei tehtäisi kauheaa määrää asioita vain siitä ilosta, että saadaan tehdä kovasti töitä. Se ei ole järkevää toimintaa, Mendolin korostaa.

Rantalaisella on vahvaa osaamista urheiluseurojen talous- ja palkkahallinnosta, sekä niiden kehittämisestä. Rantalainen tarjoaa lisäksi kaikille seuroille veloituksettoman kartoituksen, jossa on mahdollista yhdessä asiantuntijan kanssa käydä läpi seuran talousprosesseja. Voit ilmoittaa oman seurasi mukaan kartoitukseen täältä.

 

Kuva: Hannu Sainio