Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Lahti on ostanut lahtelaisen tilitoimisto Varumo Oy:n liiketoiminnan. Kauppa vahvistaa Rantalaisen johtavaa asemaa Lahden seudun ja koko Päijät-Hämeen taloushallintopalvelujen tuottajana.

Kaupassa Rantalaiselle siirtyy 15 työntekijää ja noin 1,2 miljoonan euron liikevaihto. Varumolla on Lahden lisäksi toimipisteet Asikkalassa ja Helsingissä.

”Kaupan jälkeen Rantalaisella on Lahdessa, Orimattilassa ja Asikkalassa 115 työntekijää, ja se on tilitoimistojen markkinajohtaja Päijät-Hämeessä”, sanoo Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Varumon perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Pekka Varumo on ollut neljä vuosikymmentä mukana erilaisissa taloushallinnon johtotehtävissä sekä palkkatyössä että yrittäjänä. Tilitoimistoyrittäjänä hän aloitti vuonna 2012 ostamalla kolme tilitoimistoa, jotka hän yhdisti myöhemmin konserniksi ostamansa neljännen tilitoimiston kanssa.

”Saavutan eläkeiän elokuussa eikä lähipiiristä löytynyt jatkajaa yritykselle”, Pekka Varumo sanoo ja kertoo jatkavansa edelleen työntekoa konsulttina erilaisissa liiketoimintaprojekteissa.

Varumon mielestä kilpailu taloushallintoalalla on koventunut huomattavasti viime vuosina. Merkittävin asia alalla on nyt markkinoiden konsolidoituminen, kun isot tilitoimistoketjut laajentavat voimakkaasti.

Varumon mukaan pienelläkin tilitoimistolla voi vielä tänä päivänä olla melko isojakin asiakkaita. Hän uskoo tilanteen kuitenkin muuttuvan nopeasti ja isojen asiakkuuksien keskittyvän tulevaisuudessa suurille tilitoimistoketjuille niiden tarjoamien laajojen palvelukokonaisuuksien vuoksi.

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Pekka Varumo, hallituksen puheenjohtaja, Varumo Oy, puh. 040 500 2343 ja pekka.varumo@varumo.fi

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on yksi Suomen suurimmista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoajista. Sen palveluksessa on 660 työntekijää yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 48 miljoonaa euroa. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.

Rantalaisen Lahden toimipisteen yhteystiedot: www.rantalainen.fi/toimipisteet/tilitoimisto-lahti/

 

Ota yhteyttä