Rantalainen-konserniin kuuluva Rantalainen Oy Länsi-Suomi on ostanut porilaisen tilitoimisto Satalaskenta Oy:n liiketoiminnan. Kauppa vahvistaa Rantalaisen asemaa Satakunnassa, jossa sillä on Porin lisäksi toimistot Raumalla, Eurassa ja Huittisissa.

Kaupassa Rantalaiselle siirtyy kuusi työntekijää ja noin 500 000 euron liikevaihto. Myös Satalaskennan omistaja Juha Falck siirtyy Rantalaiselle asiantuntijatehtäviin.

”Kauppa lisää Rantalaisen paikallistuntemusta ja osaamista Porin seudulla, ja toteuttaa siten strategiaamme paikallisesta ja ihmiskasvoisesta palvelusta. Haluamme olla läsnä siellä, missä asiakkaammekin ovat”, sanoo Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Hänen mukaansa Rantalaisella on Porissa sama tavoite kuin muissakin maakuntakeskuksissa, joissa se tavoittelee vähintään 20 prosentin markkinaosuutta.

Juha Falck on ollut mukana äitinsä vuonna 1978 perustamassa tilitoimistossa 2000-luvun alusta lähtien ensin työntekijänä ja sukupolvenvaihdoksen jälkeen omistajana. Yrittäjänä ja pienten lasten vanhempana hänen aikansa ei kuitenkaan enää riittänyt kaikkeen.

”Taloushallintoalalla on käynnissä iso myllerrys eikä pienyrittäjällä ole oikein mitään tahoa, johon hän voisi muutoksissa nojautua. Tuntui siltä, että resurssit eivät enää riitä palvelemaan asiakkaita mahdollisimman hyvin, kun pitäisi olla samalla koko ajan päivittämässä tai kehittämässä jotain uutta”, Falck sanoo.

Hänellä on aina ollut kova palo asiakkaiden auttamiseen, ja talouspäällikköpalvelujen kehittäminen ja tarjoaminen ovat sitä, mitä hän on halunnut eniten tehdä, mutta mihin hänellä ei ole yrittäjänä riittänyt aikaa niin paljon kuin olisi halunnut.

”Olen hyvin innokas jatkamaan taloushallintoalalla ja siihen Rantalainen on hieno ja hyvämaineinen yritys, jossa asiat on aina tehty esimerkillisesti”, Falck sanoo.

LISÄTIETOJA:

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

 Juha Falck, toimitusjohtaja, Satalaskenta Oy, puh. 040 833 2585 ja juha.falck@satalaskenta.fi

 Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on yksi Suomen suurimmista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoajista. Sen palveluksessa on 660 työntekijää yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 48 miljoonaa euroa. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.

www.rantalainen.fi/toimipisteet/tilitoimisto-pori/

 

Ota yhteyttä