Hyvä asiakkaamme,

poikkeuksellinen toimintavuosi on kääntynyt loppusuoralle. Covid-19pandemian myötä alkanut globaali talouskriisi on keikuttanut lähes jokaista yritystä ja yhteisöä maailmallaSuomi on saanut osansa, mutta olemme toistaiseksi pärjänneet kohtuullisen hyvin kansainvälisessä vertailussa. Talouden pyörät ovat siis pyörineet, vaikkakin verkkaisemmin kuin mitä alun perin kuluvalle vuodelle arvioitiin.  

Suomen bruttokansantuote laski tämän vuoden kolmannelle vuosineljänneksellä 2,8 prosenttia edelliseen vuoteen verrattuna. Toimialakohtaiset erot ovat olleet suuria: joillekin yrityksille koronakriisi on ollut suoranainen lottovoitto, mutta valtaosassa yrityksiä oma ja asiakkaiden taloudellinen toimeliaisuus on kuitenkin laskenut. 

 

Korona iski myös tilitoimistoihin  

Tilitoimistoala on perinteisesti ollut hyvin vakaa ja ennakoitava markkina. Lakisääteisiä ja käytännössä pakollisia palveluita tarvitaan sekä hyvinä että huonoina aikoina. Kuluva vuosi on kuitenkin ollut myös tällä markkinalla sen verran poikkeuksellinen, että toimialamme liikevaihdon kasvu pysähtyi ensimmäisellä vuosipuoliskolla, ja kääntyi laskuun vuoden toisella neljänneksellä.  

Tutkimusyhtiöiden mukaan yleisesti näkymät ensi vuodelle eri toimialoilla ovat varovaisen toiveikkaita, mutta jakautuneita. Puolet yrityksistä odottaa, että liikevaihto kasvaa tai pysyy ennallaan, ja toinen puoli ennustaa, että liikevaihto laskee tulevana vuotena.  

 

Digitalisaatio kiihtyy

Me Rantalaisella siirryimme koronakriisin alkaessa pitkälti etätyömoodiin, ja sillä reissulla olemme edelleen. Asiakastyöt ovat sujuneet hyvin ja olemme pystyneet palvelemaan yli 15.000 eri puolella Suomea olevia asiakkaitamme hyvin. Koronakriisi on vauhdittanut yleistä digitalisaatiokehitystä ja uskomme, että paluuta vanhaan ei enää ole.  

Talous- ja henkilöstöhallinnon rutiinitehtävät automatisoituvat teknologian ja tekoälyn hyväksikäytön myötä koko ajanja pidemmällä aikavälillä ne hoitavat yhä suuremman osan peruspalveluprosessista. Samanaikaisesti tiedon analysoinnin ja jalostamisen työvälineet kehittyvät huimaa vauhtia. Kun samalla koko taloushallinnon prosessi sähköistyy, antaa se huikean mahdollisuuden johtaa liiketoimintaa yhä enemmän faktoilla ja tiedolla.  

Tässä korostuvat erityisesti kaksi asiaa. Ensimmäisenä se, että sinulla on yhteistyökumppanina tilitoimisto, jolla on kyvykkyydet ja taloudelliset voimavarat kehittää tiedolla johtamista perinteisten ja tärkeiden – kirjanpidon, palkanlaskennan ja asiantuntijapalveluiden – rinnalla. Toiseksi se, että sinulla on kumppani, jolta saat henkilökohtaista ja asiakaslähtöistä tukea oman arkesi pyörittämiseen.  

Tulevaisuudessa henkilökohtainen palvelu keskittyykin tulkitsemaan sinulle taloudellista ja aina ajan tasaista informaatiota, jonka avulla voit tehdä hyviä päätöksiä. Näin liiketoimintasi menestyy yhä paremmin.  

Me olemme aina valmiina kuin partiolaiset auttamaan sinua ja yritystäsi omalla digitalisaatiomatkallasi. 

Toivotan sinulle yhdessä koko Rantalaisen tiimin kanssa rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa sekä menestyksestä uutta vuotta 2021.