Haku Rantalaisen trainee -ohjelmaan on avoinna 23.4.2023 saakka. Keräsimme tähän artikkeliin usein kysyttyjä RAN Trainee-ohjelmaan liittyviä kysymyksiä ja vastaukset niihin.

 

Millainen opintotausta tehtäviin sopii?

Toivomme, että olet opintojesi loppuvaiheessa tai vastavalmistunut tehtävään sopivasta koulutuksesta. Tradenomin koulutus on yleisin koulutustausta Rantalaisella aiemmin talous- ja palkkahallinnon tehtävissä aloittaneilla traineilla, mutta tähän ei ole mitään ehdotonta rajausta. Esimerkkejä sopivista koulutustaustoista löydät hakuilmoituksista.

Voinko hakea, jos olen valmistunut jo aiemmin?

Ei tarvitse olla opiskelija tai vastavalmistunut, mutta koulutuksessa suoritettujen opintojen tulisi olla ajantasaisia ja hyvin mielessä, jotta tehtävään on hyvä pohja. Eli jos haettuun paikkaan liittyvät perustiedot (esim. talous- tai palkkahallinnon perusteet) ovat hallussa, niin voi ehdottomasti hakea mukaan!

Sopiiko ohjelma alanvaihtajille tai onko siihen yläikärajaa?

RAN trainee -ohjelma sopii alanvaihtajille mainiosti, kunhan tehtävään sopivasta koulutuksesta saadut perustiedot ovat hallussa ja ajan tasalla. Ohjelma sopii myös kaikenikäisille eikä yläikärajaa hakemiselle ole. Aiemmissa ohjelmissa on ollut mukana henkilöitä reilu 20-vuotiaista aina yli 50-vuotiaisiin.

Voinko hakea useampaan ohjelmaan?

Halutessaan voi hakea useampaakin trainee-tehtävään. Tällöin kannattaa tuoda hakemuksessa ilmi, että on hakenut molempiin ja miksi olisi motivoitunut molempiin rooleihin.

Mitä trainee-haun soveltuvuusarviointivaiheessa tapahtuu?

Rekrytointiprosessissa loppusuoralle päässeet hakijat osallistuvat soveltuvuusarviointiin, johon kuuluu lyhyt kotona tehtävä osuus sekä läpikäyntikeskustelu asiantuntijamme kanssa. Arvioinnin avulla varmistumme, että hakija ja tehtävä Rantalaisella soveltuvat toisilleen. Hyödynnämme tuloksia myös valittujen traineiden esihenkilötyön apuna.

Voinko työskennellä etänä?

Useimmissa rooleissa voi työskennellä ainakin osittain etänä varsinkin alun perehdytysvaiheen jälkeen. Etätyömahdollisuuden laajuus riippuu roolista ja tiimistä, mutta pääsääntöisesti Rantalaisella on mahdollista työskennellä etänä ja toimistolla pitkälti omien toiveiden mukaan.

Mille paikkakunnille traineita otetaan?

Talous- ja palkkahallinnon trainee-tehtäviä on tarjolla ympäri Suomea. Löydät kaikki mahdolliset työskentelypaikkakunnat hakuilmoituksista. Tax Traineen tehtävä on tarjolla ainoastaan PK-seudulla.

Montako trainee-harjoittelijaa otatte?

Tänä vuonna tavoitteenamme on tarjota paikka yhteensä noin 20 traineelle. Verotus yritysjärjestelyt -liiketoimintaan otamme 1–2 traineeta, loput paikat ovat talous- ja palkkahallinnon tehtäviin.

Millainen palkka on trainee-harjoittelijalla?

Noudatamme taloushallintoalan työehtosopimusta, joka määrittää minimipalkan. Lisäksi palkkaan vaikuttavat opintojen laajuus ja vaihe sekä mahdollinen aiempi työkokemus.

Mitä tapahtuu RAN Trainee –tapahtumissa?

RAN Trainee –tapahtumia järjestetään ohjelman aikana noin 5 ja ne kestävät 1–2 päivää. Osa tapahtumista järjestetään livenä ja osa etänä. Tapahtumissa pääset tutustumaan muihin ohjelman osallistujiin ympäri Suomen sekä Rantalaisen liiketoimintaan ja organisaation eri osiin. Lisäksi saat tietoa taloushallintoalasta yleisesti sekä opit Rantalaisen käytäntöjä ja prosesseja. Usein tapahtumiin sisältyy asiasisällön lisäksi myös kevyempää yhdessä tekemistä. Kurkkaa tunnelmia aiempien vuosien tapahtumista @rantalainenoy Instagramista!

Voiko opintoja tai lopputyötä suorittaa vielä ohjelman aikana?

Kuten kaikille työntekijöillemme, tarjoamme joustoa myös trainee-harjoittelijoille. Toivomme, että pystyt työskentelemään trainee-jakson ajan mahdollisimman kokoaikaisesti, sillä siten saat myös itse parhaan hyödyn irti. Mutta tämä katsotaan aina tapauskohtaisesti ja tarjoamme varmasti tarvittavan jouston opintojen loppuun viemiseksi.

 

Lue lisää ja hae RAN Trainee -ohjelmaan