Rantalaisen kuukauden talousvartissa käsitellään ajankohtaisia aihealueita taloushallinnosta. Talousvartti kokoaa yhteen kuukauden aikana tulleita uudistuksia ja kertoo tärkeimmistä muutoksista.

Kesäkuun talousvartin aihealueet:

Osakeyhtiön perustaminen

Osakeyhtiön perustaminen ilman 2500 euron osakepääomaa on mahdollista 1.7.19 alkaen. Lisätietoa aiheesta saat lukemalla asiantuntija-artikkelimme.

1.7. alkaen osakeyhtiöiden edunsaajat tulee ilmoittaa edunsaajarekisteriin

Useimpien yritysten täytyy 1.7.2019 alkaen tehdä kaupparekisteri-ilmoitus omistajistaan (ns. tosiasiallisista edunsaajistaan). Esimerkiksi kaikkien osakeyhtiöiden ja osuuskuntien täytyy tehdä ilmoitus. Lisätietoa löydät Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta.

Maksu myöhässä lähetetyistä tilinpäätösrekisteröinneistä

PRH alkaa perimään 85 euron viivästymismaksua myöhässä lähetetyistä tilinpäätösrekisteröinneistä. PRH perii maksun, jos tilinpäätös saapuu myöhemmin kuin kahdeksan kuukauden kuluessa tilikauden päättymisestä. Lisätietoa löydät Patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta.

Lue lisää artikkelistamme mitä tilinpäätöksen laatimiseen vaaditaan.

Tukea kasvuun ulkopuolisella hallituksen jäsenellä

Blogikirjoituksessamme pohditaan, miksi monilla yrityksillä ei ole hallituksessaan ulkopuolista jäsentä. Lue koko blogikirjoitus sivuiltamme.

Maatalouden taloushallinnon sähköistäminen

Asiantuntijamme blogikirjoituksessa käsitellään syitä, miksi maatalousyrittäjien kannattaisi ottaa sähköinen taloushallinto käytäntöön.

 

Ota yhteyttä