Rantalaisen kuukauden talousvartissa käsitellään ajankohtaisia aihealueita taloushallinnosta. Talousvartti kokoaa yhteen kuukauden aikana tulleita uudistuksia ja kertoo tärkeimmistä muutoksista.

Joulukuun talousvartin aihealueet:

Ehdotus korotetuista poistoista vuosille 2020 – 2023 hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi 10.12.2019 lakiehdotuksen korotetuista poistoista. Lakimuutoksen tavoitteena on parantaa yritysten toimintaedellytyksiä ja lisätä yksityisiä investointeja ja sitä kautta tukea talouskasvua ja työllisyyttä. Lue veroasiantuntijamme kirjoitus aiheesta!

Verojen maksujen käyttöä halutaan yksinkertaistaa

Verohallinto haluaa muuttaa hyvin hankalaksi koettua verojen maksu- ja palautusjärjestelmää, jossa eri viitteillä tehdyt maksut kohdistuvat verojen maksuksi eri järjestyksessä. Nyt osa maksuista käytetään vanhentumispäivän mukaisessa järjestyksessä ja osa eräpäivän mukaisessa järejestyksessä. Lisätietoa saat Verohallinnon sivuilta.

Ensi vuoden verokortit ovat nyt saatavilla OmaVerossa

Kaikkien suomalaisten ensi vuoden verokortit ovat nyt saatavissa OmaVerossa. Postissa verokortit ovat perillä tammikuun loppuun mennessä. Lisätietoa saat Verohallinnon sivuilta.

Valmisteverotuksen muutoksia 1.1.2020

Eduskunta on hyväksynyt hallituksen esitykset virvoitusjuomaveron ja tupakkaveron muuttamisesta, pientuotantorajan nostamisesta sekä öljyjätemaksusta luopumisesta. Muutokset tulevat voimaan tammikuun alusta. Tupakkavero muuttuu neljä kertaa seuraavan kahden vuoden aikana. Lue tarkemmat tiedot muutoksista Verohallinnon sivuilta.

EU-kauppatavaraa koskevat pikaparannukset voimaan 1.1.2020

EU:n sisäistä B2B-tavarakauppaa koskevat lyhyen aikavälin parannukset (ns. ”Quick fixes”) ovat tulossa voimaan 1.1.2020 alkaen. Parannusten tavoitteena on yksinkertaistaa ja yhdenmukaistaa käytäntöjä eri EU-maiden välillä useilla osa-alueilla.  Lue veroasiantuntijamme blogikirjoitus aiheesta!

 

Tutustu asiantuntijoidemme blogikirjoituksiin!

Haluatko tietää taloushallinnon ajankohtaisimmista puheenaiheista? RAN-blogiin päivittyy kuukausittain asiantuntijoidemme kirjoituksia tärkeimmistä aiheista.

RAN-blogiin