Monesti konsernikirjanpitoa tehdään vielä Excelillä, mikä tarkoittaa, että lähdejärjestelmistä haetaan manuaalisesti erillisyhtiöiden tuloslaskelmat ja taseet, ja sitten tietoja muokkaillaan sekä eliminointeja ja muita konsernivientejä lähdetään kirjaamaan manuaalisesti. Asiakkaalle toimitetaan konsernilakana kiireessä määräaikaan mennessä ja sama prosessi toistetaan uudestaan seuraavan raportoinnin aikana.

BI-raportoinnin konsernitoiminnon avulla automatisoidaan erillisyhtiöiden lukujen siirtyminen suoraan konsernin raporteille. Samalla vähennetään manuaalista työtä ja virheiden mahdollisuutta sekä säästetään aikaa konsernin lukujen analysointiin.

Yhdistely toimii riippumatta lähdejärjestelmistä ja tilikartoista. Erilaiset tilikartat yhdistellään tiliohjausten avulla, jolloin konserniraporteilla tilit näkyvät aina halutussa tiliryhmässä. Mahdolliset valuuttakurssitukset saadaan valuuttatyökalun avulla automaattiseksi ja automaattieliminoinneilla helpotetaan työmäärää entisestään. Konsernitositteiden kirjaaminen onnistuu myös suoraan raportointiohjelmassa.

Automatisoimalla konserniraportointia, konsernin luvut ovat aina ajantasaisesti käyttäjien saatavilla, eivätkä enää vasta silloin, kun se Excel-lakana kilahtaa sähköpostiin määräaikaan mennessä. Automaattiset eliminoinnit päivittyvät ajastetusti, jolloin konsernin talouslukuihin pääsee kiinni reaaliajassa ja koko konsernia koskevat päätökset pystytään tekemään oikea-aikaisesti. Lisäksi konsernin tilanteesta saadaan erilaisia raportteja, tunnuslukuja ja visuaalisia näkymiä sen perinteisen Excel-lakanan sijaan.

Tehostetaan prosesseja ja tehdään tulevaisuuden päätökset tiedon avulla.

Lue lisää Rantalainen BI-raportoinnista

 

Tilaa maksuttomat demotunnukset

Tarjoamme maksuttomat demotunnukset Rantalainen BI-raportointipalveluun 60 vuorokauden testikäytön ajaksi. Tunnusten avulla pääset tutustumaan palveluun ja eri raporttien sisältöön.

Tilaa demotunnukset

Varaa maksuton etäesittely

Tarjoamme kaikille Rantalainen BI-raportointipalvelusta kiinnostuneille maksuttoman etäesittelyn. Alla olevan linkin kautta pääset varaamaan ajan Rantalaisen asiantuntijalle.

Varaa etäesittely