Rantalainen järjesti webinaarin, jossa aiheena käsiteltiin yhdistysten verotusta sekä palkan ja palkkion eroja rahallisena korvauksena.

 

Webinaarissa keskiviikkona 14.10. klo 11.00-12.00 käsittelimme yleishyödyllisiä yhteisöjä ja EVL-TVL -verotusta, toiminnan yleishyödyllisyyttä ja sen tulkintaa arvonlisäverotuksen näkökulmasta sekä palkan ja palkkion merkittäviä eroja rahallisena korvauksena. Käsittelimme myös maksetut stipendit ja apurahat palkanlaskennan näkökulmasta.

 

Asiantuntijoina webinaarissa toimivat Rantalaiselta Hannu Heinonsalmi, Senior Tax Manager, Mikko Heiskanen, arvonlisäverotuksen erityisasiantuntija sekä Pia Posa, palkkatiimin palvelupäällikkö.

 

Webinaarissa opit:

  • Yleishyödyllisistä yhteisöistä ja EVL-TVL -verotuksesta
  • Esimerkein läpikäytynä arvonlisäverolliseksi katsottavan toiminnan tunnusmerkkejä sekä siihen liittyvää viimeaikaista oikeuskäytäntöä
  • Yleishyödyllisille yhteisöille tarjotusta mahdollisuudesta hakeutua vapaaehtoisesti arvonlisäverovelvolliseksi
  • Mitä merkittäviä eroja palkan ja palkkion välillä rahallisena korvauksena on

 

Asiantuntija-esittely:

Senior Tax Manager, Hannu Heinonsalmi  toimii yritysjärjestelyiden, yrityskauppojen ja sukupolvenvaihdosten asiantuntijana Rantalaisen asiantuntijapalveluissa. Hannulla on pitkä kokemus verosuunnittelusta. Hannun erityisosaamista ovat yritysjärjestelyt ja yrityskaupat.
Arvonlisäverotuksen asiantuntija, Mikko Heiskanen toimii Rantalaisella arvonlisäverotuksen erityisasiantuntijana. Ennen nykyistä toimenkuvaansa hän on työskennellyt asiantuntijatehtävissä pienemmässä verokonsultointialan yrityksessä sekä Verohallinnolla.

Palvelupäällikkö, Pia Posa toimii palkkatiimissä, jonka erityisosaaminen on seura- ja yhdistysasiakkaiden sekä kansainvälisten asiakkaiden palkanlaskenta. Pialla on useamman vuoden kokemus yhdistysasiakkaiden palkanlaskennan erityispiirteistä.

 

Katso tallenne