Rantalainen vahvistaa osaamistaan kiinteistö- ja ravintola-alan taloushallinnossa ostamalla kahden helsinkiläisen tilitoimiston, Diafora Oy:n ja FinCount Oy:n liiketoiminnot.

”Kaupoissa Rantalaiselle siirtyy yhteensä noin 2,4 miljoonan euron liikevaihto ja 31 työntekijää, mikä on jo iso yritysjärjestely toimialalla”, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Vuonna 1994 perustettu Diafora on kuulunut Ravintolakolmio-konserniin, joka omistaa useita tunnettuja ravintoloita pääkaupunkiseudulla. Diaforan asiakkaista noin neljä viidesosaa on ravintoloita ja majoitusliikkeitä.

Ravintolakolmio-konsernin toimitusjohtaja ja perheyhtiön osakas Jenni Keskinen sanoo, että tilitoimistosta päätettiin luopua, koska omistajat haluavat keskittyä kokonaan alati kovenevaan ravintolabisnekseen.

”Tämä on siitä mielenkiintoinen yrityskauppa, että jatkamme itse tilitoimistoasiakkaana uudella omistajalla.”

Koronakriisissä tilitoimistojen asiakkaat ovat tarvinneet tavallista enemmän tukea ja neuvontaa. Kiinteistöalaan keskittyneessä FinCountissa käsityötä ovat teettäneet muun muassa koronasta johtuvat kauppakeskusten vuokrajärjestelyt.

Noin 60 prosenttia FinCountin asiakkaista on kiinteistöalan kotimaisia ja ulkomaisia toimijoita, kuten kiinteistökehittäjiä, -managereita ja -sijoittajia sekä rakennuttajia.

FinCountin osakas ja KHT-tilintarkastaja Soila Rantala sanoo, että motiivina yrittäjyydestä luopumiselle oli omistajien halu sopeuttaa työntekoa paremmin muuhun elämään.

”Olimme imarreltuja herättämästämme kiinnostuksesta. Mitään pakkoa ei myymiselle ollut, vaan päätös syntyi neuvottelujen aikana.”

Rantala ja hänen yhtiökaverinsa Jaana Sarameri-Nenonen myivät yrityksensä Rantalaiselle, koska haluavat tehdä työnsä jatkossakin hyvin. Molemmat siirtyvät Rantalaisen palvelukseen.

Myös Diaforan omistajille oli tärkeää, että yrityksen arvot kohtaavat ostajan kanssa.

”Uskon, että Rantalaisella Diaforan henkilökunnan erityisosaaminen pääsee vieläkin paremmin esille kuin osana konserniamme”, Keskinen sanoo.

 

Lisätietoja: Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Soila Rantala, osakas, FinCount Oy, puh. 050 599 4843 ja soila.rantala@fincount.fi

Jenni Keskinen, toimitusjohtaja, Ravintolakolmio Oy, puh. 040 587 5449 ja jenni.keskinen@ravintolakolmio.fi

 

Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jonka asiakkaiden käytössä on 850 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat ja nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille.

Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 62 miljoonaa euroa ja asiakkaina oli noin 15 000 yritystä. Ihmisläheinen palvelu on tarjolla yli 40 paikkakunnalla ja digitaalisesti.  

Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 48 %, Rantalainen Yhtiöt 29 %, Oona Capital 10 % sekä johto ja avainhenkilöt 13 %.