Taloushallintopalveluja tarjoava Rantalainen on ostanut Mäntsälässä toimivan TNM-Consulting Ky:n liiketoiminnan. Rantalaiselle kaupassa siirtyy viisi työntekijää ja noin 700 000 euron liikevaihto.

”Kauppa vahvistaa Rantalaisen asemaa Mäntsälässä, jossa toinen Rantalaisen kahdesta kirjanpitäjästä oli juuri jäämässä eläkkeelle, ja tilalle piti löytää uusia asiantuntijoita”, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Taru Niinimäen vuonna 2002 perustamasta TNM-Consultingista tulee Rantalaisen uusi toimisto Mäntsälään, ja Niinimäki siirtyy Rantalaiselle sen vetäjäksi.

Yli 30 vuotta taloushallintoalalla toiminut Niinimäki päätyi pitkän harkinnan jälkeen myymään yrityksensä, koska sille ei ollut omasta takaa jatkajaa.

”Rantalaisen yhteydenotto sattui kannaltani sopivaan tilanteeseen. Neuvotteluiden aikana osoittautui, että Rantalaisen toimintatapa ja arvot ovat lähellä omiani. Pidän esimerkiksi tärkeänä, että tilitoimisto toimii paikallisesti ja asiakkaita palvelevat omat nimetyt yhteyshenkilöt.”

Taloushallintoalalle on tullut viime vuosina paljon uutta sääntelyä, kuten asiakkaan tunnistamiseen, rahanpesuun ja tietosuojaan liittyviä määräyksiä. Tilitoimistoyrittäjän rahkeet eivät tahdo enää yksin riittää vastaamaan kaikkiin vaatimuksiin.

”Liittoutumalla suuremman toimijan kanssa saan apua digitalisaatioon ja hallintoon ja voin keskittyä itse paremmin taloushallinnon tekemiseen ja asiakastyöhön”, Niinimäki sanoo.

 

Lisätietoja: Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Taru Niinimäki, yrittäjä, TNM-Consulting Oy, puh, 0400 624 239 ja taru.niinimaki@tnm.fi

 

Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jonka asiakkaiden käytössä on 850 koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat ja nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille.

Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 62 miljoonaa euroa ja asiakkaina oli noin 15 000 yritystä. Ihmisläheinen palvelu on tarjolla yli 40 paikkakunnalla ja digitaalisesti.  

Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 48 %, Rantalainen Yhtiöt 29 %, Oona Capital 10 % sekä johto ja avainhenkilöt 13 %.