Suomen suurimpiin taloushallintopalvelujen tuottajiin kuuluva Rantalainen on ostanut Suomen Talouspalvelut Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat Juha Seppälä yhtiöineen ja Kaj Westerberg ja lähipiiri yhtiöineen. Yrityskauppa on tähän mennessä suurin Rantalaisen historiassa.

Suomen Talouspalveluiden liikevaihto oli viime vuonna noin yhdeksän miljoonaa euroa ja sillä on 130 työntekijää. Yritys palvelee runsasta 2 600 asiakasta neljällätoista toimipaikalla Etelä-Suomessa ja Pohjanmaan rannikolla.

”Kauppa vahvistaa asemaamme Suomen merkittävimmällä kasvukäytävällä Helsingin ja Tampereen välillä sekä laajentaa toimintaamme Vaasan−Kokkolan seudulle”, sanoo Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Suomen Talouspalvelut jatkaa toimintaansa Rantalaisella itsenäisenä konsernin osana omalla brändillään. Toimitusjohtaja Juha Seppälä jää Rantalaiselle johdon tehtäviin.

Seppälä on tehnyt työuransa erilaisissa liikkeenjohdon tehtävissä. Hänellä on pitkä kokemus yritysten kehittämisestä monilta toimialoilta.

Seppälän mukaan Suomen Talouspalvelut on nyt kasvatettu siihen kokoluokkaan, että seuraava kasvupyrähdys olisi vaatinut huomattavaa lisäpanostusta yrityksen hallintoon.

”Alan suurimpien toimijoiden kiinnostus yritystämme kohtaan sai pohtimaan, jatkammeko itse entistä suuremmin ponnistuksin vai kasvatammeko yritystä osana isompaa kokonaisuutta. Päädyimme kasvattamaan sitä yhdessä Rantalaisen kanssa.”

Seppälän mielestä Rantalaisella on tehokas ja henkilöstön sekä asiakkaat hyvin huomioiva ja paikallistuntemusta arvostava toimintamalli ostettujen liiketoimintojen haltuunottoon.

LISÄTIETOJA:

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Juha Seppälä, toimitusjohtaja, Suomen Talouspalvelut Oy, puh. 040 708 2999 ja juha.seppala@suomentalouspalvelut.fi

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on yksi Suomen suurimmista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoajista. Sen palveluksessa on 830 työntekijää yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 48 miljoonaa euroa. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.

 

Ota yhteyttä