Taloushallintopalveluita tarjoava Rantalainen on ostanut helsinkiläisen tilitoimiston Oy Tilirex Ab:n.

Yrityskaupassa Rantalaiselle siirtyy noin 1,2 miljoonan euron liikevaihto ja 12 työntekijää.

Myyjinä ovat Tilirexin tasaosuuksin omistavat Piia Hänninen ja Marjo Pekkinen sekä Matti Vainio holdingyhtiönsä MJV Palvelu Oy:n kautta. Myyjät jatkavat Rantalaisella ostetun liiketoiminnan palveluksessa.

Vuonna 1993 perustetun ja pääkaupunkiseudulla toimivan Tilirexin asiakkaina on paljon asiantuntija- ja konsulttiyrityksiä, yhdistyksiä ja säätiöitä sekä sijoitusyhtiöitä.

”Strategisena hankintana Tilirex vahvistaa Rantalaisen johtavaa asemaa yhdistysten ja säätiöiden kirjanpitäjänä”, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Tilirexin osakas, KTM Piia Hänninen kertoo, että myyntipäätös syntyi vasta neuvottelujen aikana, kun osakkaat vakuuttuivat siitä, että Rantalainen on heille sopiva kumppani.

”Meillä olisi ollut yrityskaupan lisäksi muitakin mahdollisuuksia hoitaa yhden eläköitymistä suunnittelevan osakkaan exit. Tartuimme kuitenkin mahdollisuuteen keskittyä asiakastyöhön ja vähentää hallinnollista taakkaa liittoutumalla suuremman alan toimijan kanssa.”

Hänninen uskoo, että heidän kiitetyn palveluasenteensa ylläpito ja hyvä huolenpitonsa henkilöstöstä onnistuu parhaiten Rantalaisen kanssa.

”Kaikista ostajakandidaateista Rantalaisella oli meitä lähin palvelufilosofia eli suora ja läheinen yhteys asiakkaisiin. Sitäkin tärkeämpi on Rantalaisen luottamus henkilöstöön, mikä tulee esille monessa asiassa aina tiimityön järjestelyistä etätyökäytäntöihin.”

 

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Piia Hänninen, osakas, Oy Tilirex Ab, puh. 040 506 8403 ja piia.hanninen@tilirex.fi