Taloushallintopalveluja tarjoava Rantalainen on ostanut turkulaisen tilitoimiston Heinoja Oy:n koko osakekannan. Myyjinä ovat Maarit Heinoja sekä Jyrki Laaksonen ja Sanna Laaksonen. Heinoja Oy:n hallituksen puheenjohtaja Maarit Heinoja ja toimitusjohtaja Jyrki Laaksonen jatkavat Rantalaisen palveluksessa.

Vuonna 1987 perustetun Heinoja Oy:n liikevaihto on 1,1 miljoonaa euroa ja sillä on kahdeksan työntekijää. Yritys on erikoistunut rakennusliikkeiden ja liikekiinteistöjen taloushallintoon.

”Rantalainen saa kaupassa kiinteistökirjanpitoon ja perustajaurakoinnin kirjanpitoon liittyvää osaamista, jota voimme hyödyntää paitsi Turun seudulla myös laajemmin asiakaskunnassamme Suomessa”, sanoo yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen Rantalaiselta.

Heinoja Oy:n perustaja Maarit Heinoja sanoo, että taloushallintoalan yrityksiä koettelee työvoimapula, nopea tekninen kehitys ja lisääntyvät viranomaisvaatimukset.

”Kokenutta henkilökuntaa on vaikea löytää. Myös työelämään tulevien nuorten kouluttaminen vaatii työnantajalta aiempaa enemmän. Tuntuu, että oppilaitoksissa jätetään nykyään jopa alan perusasioissa liian paljon työantajien kouluttamisen varaan.”

Heinoja sanoo aina lähteneensä siitä, että tilitoimistotoiminta on palvelua, jossa hoidetaan asiakkaan tärkeitä talousasioita ja tuotetaan asiakkaalle lisäarvoa.

”Isoista alan toimijoista Rantalainen toimii paikallisesti huomioiden niin henkilökunnan kuin asiakkaiden erityistarpeet henkilökohtaisella palvelulla.”

Turun talousalueella tilitoimistoilla on vahva paikallisidentiteetti ja oma yhdistys Turun Seudun Tilitoimistot ry, jossa Heinoja on aktiivinen toimija ja koulutusten järjestäjä tilitoimistojen henkilökunnalle. Hänen asiantuntemustaan tullaan hyödyntämään myös Rantalaisella nuorempien asiantuntijoiden mentorina ja kouluttajana.

 

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Maarit Heinoja, hallituksen puheenjohtaja, Heinoja Oy, puh. 0400 520 570 ja maarit.heinoja@heinoja.fi

 

Rantalainen on yksi Suomen suurimmista tilitoimistoista, jonka asiakkaiden käytössä on yli tuhannen koulutetun ammattilaisen osaaminen. Tarjoamme kattavat ja nykyaikaiset taloushallinnon palvelut kaikenkokoisille yrityksille, yhteisöille ja organisaatioille.

Konsernin liikevaihto on noin 80 miljoonaa euroa ja sen asiakkaina on noin 15 000 yritystä. Ihmisläheinen palvelu on tarjolla yli 50 paikkakunnalla ja digitaalisesti.
Konsernin emoyhtiö on Rantalainen Group Oy, jonka omistus jakautuu seuraavasti: Intera Partnersin rahasto 64 %, Oona Capital 15 %, Rantalainen Yhtiöt 7 % sekä johto ja avainhenkilöt 14 %.