Rantalainen-konserni on ostanut riihimäkeläisen Vihainen Talouspäällikkö Oy:n ja varkautelaisen Tilitoimisto Sirpa Hämäläinen Oy:n liiketoiminnan.  Ostettujen yritysten liikevaihto on yhteensä noin 900 000 euroa.

Kauppa vahvistaa Rantalaisen asemaa Kanta-Hämeessä ja Keski-Savossa. Riihimäellä Rantalaiselle siirtyy kaupassa kymmenen ja Varkaudessa kolme työntekijää.

Koronakriisi ei vaikuttanut Vihaisen Talouspäällikön perustajan Juha-Matti Sivulan myyntipäätökseen, jonka hän teki jo viime vuodenvaihteessa.

Hän sanoo tilitoimistojen selvinneen toistaiseksi hyvin koronakriisistä. Vaikka laskettavien palkkojen määrä on vähentynyt, asiakkaiden raporttien tarve on kasvanut yritysten hakiessa erilaisia tukia.

”Tilitoimistoissakin kavahdetaan silti koronan toista aaltoa, koska osa kriisikeväästä selvinneistä asiakasyrityksistä ei kestä enää uusien koronarajoitusten vaikutuksia”, hän sanoo.

Kysyntää on etenkin liiketoimintansa digitalisoineilla tilitoimistoilla

Liikevaihdolla mitattuna yrityskaupat kasvoivat Suomessa merkittävästi viime vuonna. Rantalainen teki vuonna 2019 parikymmentä yrityskauppaa, joissa sille siirtyi lähes 13 miljoonan euron liikevaihto.

Reaalitalouden ohella koronakriisi hyydytti keväällä myös yrityskauppojen teon. ”Pahimman epävarmuuden hälvetessä kaupantekohalut ovat kuitenkin kesän aikana palanneet, ja nyt uskalletaan taas ostaa ja myydä”, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Hänen mukaansa alan pörssiyhtiöiden menestys on lisännyt kiinnostusta toimialaa kohtaan ja kauppakeskustelut etenevät nykyään nopeammin kuin vielä muutama vuosi sitten.

”Tilitoimiston digitalisaation aste vaikuttaa huomattavasti myyntimahdollisuuksiin. Manuaalisen kirjanpitoon perustuvan liiketoiminnan myynti on paljon nihkeämpää kuin sähköistetyn toiminnan myynti.”

 

Lisätietoja: Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Juha-Matti Sivula, hallituksen puheenjohtaja, Vihainen Talouspäällikkö Oy, puh. 0400 779 393 ja juha-matti.sivula@vt-palvelut.fi