Suomen suurimpiin taloushallintopalveluiden tuottajiin kuuluva Rantalainen laajentaa toimintaansa Keski-Savoon ostamalla Pieksämäellä ja Varkaudessa toimivan Tiliarja Oy:n liiketoiminnan.  Myyjinä ovat yrittäjät Arja Hämäläinen ja Virpi Manninen.  Heidän lisäkseen Tiliarja työllistää kaksi henkilöä, ja sen liikevaihto oli viime vuonna reilut 400 000 euroa.

”Kirjanpidon taso ja sähköinen taloushallinto ovat Tiliarjalla erinomaisessa kuosissa. Sen pohjalle on hyvä rakentaa tilitoimistopalvelut, joilla alueen yritykset saavat bisnekseensä parhaat mahdolliset talous- ja henkilöstöhallinnon työkalut”, sanoo Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Hän sanoo Rantalaisen hakevan kasvua Keski-Savosta etenkin Varkauden talousalueelta, jonne on viime vuosina virinnyt uutta yritystoimintaa muun muassa vientiteollisuuden alihankinnassa.

Tiliarjalla tulevaisuuden vaihtoehtona oli joko laajentua omin voimin tai ryhtyä yhteistyöhön isomman palveluntuottajan kanssa.

”Pienten yksiköiden toiminta on yhä vaikeampaa voimakkaasti muuttuvalla taloushallintoalalla.  Emme ole aina pystyneet vastamaan kaikkiin tarjouspyyntöihin, koska meillä ei ole ollut tekijöitä tai osaamista johonkin tehtävään. Tilitoimistoon ei ole helppo löytää osaavia työntekijöitä”, Hämäläinen kertoo.

Iso tilitoimistokumppani tuo varmuutta sijaisjärjestelyihin sekä laajentaa palvelutarjontaa entisestään.

”Etenkin palkkahallintoon saadaan syvempää asiantuntemusta, kun henkilökunta voi erikoistua eri tehtäviin toisin kuin pienessä yksikössä, jossa kaikki joutuvat tekemään kaikkea”, Manninen sanoo.

Yrittäjät halusivat yrityskaupalla muutosta myös omaan toimenkuvaansa. ”Isommassa yrityksessä sekin on mahdollista, ja jatkamme molemmat Rantalaisella päällikkötehtävissä keskittyen omiin vahvuuksiimme”, Manninen jatkaa.

Hämäläinen on toiminut tilitoimistoyrittäjänä 22 vuotta ja avustanut aiemmin asiakkaita yrityskaupoissa. Hänen mielestään asiassa ei kannata jarrutella turhaan sen jälkeen, kun myyntipäätös on tehty.

”Yrityskauppaneuvottelut ovat erinomainen läpivalaisu yritykselle, vaikka kauppa jäisi lopulta tekemättäkin. Prosessi antaa jo itsessään paljon eväitä liiketoiminnan kehittämiseen”, hän sanoo.

LISÄTIETOJA:

Kimmo Martikainen, Rantalainen-konsernin yrityskaupoista vastaava johtaja, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Arja Hämäläinen, yrittäjä, Tiliarja Oy, puh. 040 593 7200 ja arja.hamalainen@tiliarja.fi

Virpi Manninen, yrittäjä, Tiliarja Oy, puh. 050 370 8902 ja virpi.manninen@tiliarja.fi

Vuodesta 1972 toiminut Rantalainen on yksi Suomen suurimmista talous- ja henkilöstöhallinnon palveluntarjoajista. Sen palveluksessa on 830 työntekijää yli 40 paikkakunnalla Etelä-, Länsi- ja Itä-Suomessa. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 48 miljoonaa euroa. Rantalainen tavoittelee 100 miljoonan euron liikevaihtoa seuraavan viiden vuoden aikana. Kasvua haetaan sekä orgaanisesti että yritysostoin, ja sitä vauhditetaan myös voimakkaalla toiminnan digitalisoinnilla.

 

Ota yhteyttä