Taloushallintopalveluja tarjoava Rantalainen on ostanut helsinkiläisen Tili-, vero- ja lakiasiaintoimisto Eero Pesonen Oy:n koko osakekannan. Myyjänä kaupassa on holding-yhtiö Blue Chip Ventures & Management Oy, jonka pääosakas on Kenneth From 72 prosentin osuudella ja muut osakkaat Kirsi Kurki ja Jaana Holopainen tasaosuuksin.

Yritysjärjestelyssä Rantalaiselle siirtyy vajaan 1,1 miljoonan euron liikevaihto ja yhdeksän työntekijää.

”Rantalainen saa kaupassa hyvin koulutettuja ja kokeneita taloushallinnon ammattilaisia, jollaisia on vaikea rekrytoida pääkaupunkiseudulla”, sanoo Rantalaisen yrityskaupoista vastaava johtaja Kimmo Martikainen.

Kohta 50 vuotta toimineelle Tili-, vero- ja lakiasiaintoimisto Eero Pesoselle leimallista ovat korkean osaamistason lisäksi erittäin pitkät työsuhteet ja toiminnan monialaisuus, joka on tasoittanut talouden kausi- ja suhdannevaihteluita.

”Toimialalla tapahtuva jatkuva ja alati nopeutuva teknologian kehitys vaatii yhä enemmän aikaa, osaamista ja resursseja, jolloin tämänkokoiset yritykset eivät enää yksin pysty hoitamaan palvelukokonaisuutta”, Kenneth From sanoo.

Hänen mukaansa Rantalainen tuli valituksi kaikista vaihtoehdoista siksi, koska siellä työntekijät saavat jatkaa itsenäisenä ryhmänä ja asiakkaat samojen tuttujen yhteyshenkilöiden kanssa.

Tili-, vero- ja lakiasiaintoimisto Eero Pesosen toimitusjohtaja Kirsi Kurki sanoo, että digitalisaation lisäksi kumppanuus Rantalaisen kanssa tuo synergiaetuja vero- ja yritysneuvonnassa ja konsultointipalveluissa, joita Rantalainen pystyy isompana yrityksenä tarjoamaan. Hän jatkaa muiden myyjien kanssa Rantalaisen palveluksessa.

Lisätietoja:

Kimmo Martikainen, johtaja, yrityskaupat, Rantalainen Group, puh. 040 555 8081 ja kimmo.martikainen@rantalainen.fi

Kenneth From, hallituksen jäsen, pääosakas, Tili-, vero- ja lakiasiaintoimisto Eero Pesonen Oy, puh. 0400 504 740 ja kenneth.from@pesonen.fi