Rantalaisella on vankka kokemus urheiluseurojen ja yhdistysten taloushallinnon toteuttamisesta. Meillä on aito halu auttaa urheiluseuroja toteuttamaan taloushallintoa helposti ja tehokkaasti, kuitenkaan läpinäkyvyyttä ja lainmukaista oikeellisuutta unohtamatta. Taloudellinen tietoisuus lisää mahdollisuuksia nykyhetken analysointiin sekä tulevaisuuden suunnitteluun. Taloudellinen tietoisuus on yhdistykselle voimavara, jota kannattaa lisätä ja hyödyntää.

Rantalaisen urheiluseurojen talousopas

Rantalaisen urheiluseurojen talousoppaan tarkoituksena on antaa lisätietoa ja vinkkejä urheiluseuran taloushallinnon toteuttamiseen. Oppaan tarkoituksena on lisätä urheiluseuran taloudellista tietoisuutta niin kirjanpidon kuin myös palkanlaskennan ja verotuksen näkökulmasta. Lisäksi oppaamme tarkoitus on antaa urheiluseuroille helpompia tapoja taloushallinnon hoitamiseen yhden tilin mallin muodossa.

Opas muodostuu osakokonaisuuksista seuran talous, seuran työnantajavelvoitteet, urheiluseuran varainhankinta sekä yhden tilin malli. Jokainen osakokonaisuus tarjoaa seuratoimijalle taloushallinnon näkökulmasta oleellisimmat tiedot, toimintamallit ja huomiot niiden läpinäkyvään ja lainmukaiseen suorittamiseen. Oppaan vinkit myös toivottavasti herättävät seuratoimijat pohtimaan, miten omaa seuratoimintaa  on mahdollista edelleen kehittää taloushallinnon tietoa hyödyntämällä ja prosesseja kehittämällä.

Suomalainen seuratoiminta

Seuratoiminta on suomalaisen yhteiskunnan merkittävä tukipilari. Elämykset, tavoitteet, tarinat ja yhdessä tekeminen luovat yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus tuntea itsenä arvostetuksi ja hyväksytyksi. Tuhannet työntekijät ja sadoissa tuhansissa laskettavat vapaaehtoiset rakentavat turvallisia ja tasa-arvoisia ympäristöjä harrastaa, kilpailla ja erityisesti nauttia liikunnan sykähdyttävästä voimasta. Hyvä taloushallinto on kaiken edellä mainitun taustalla ja yksi tärkeimmistä toiminnan mahdollistajista.

 

Lataa opas täältä

 

Tutustu urheiluseurojen toimiala-sivuumme