Rantalaisen BI-raportointi tarjoaa vakiona kattavat talouden raporttipaketit, joiden päälle on mahdollista toteuttaa räätälöityjä raporttiratkaisuja asiakkaan tarpeisiin. Tässä artikkelissa esittelemme kolmelle asiakkaallemme toteuttamiamme raportointiratkaisuja ja millaisia käytännön hyötyjä ne ovat tuoneet yritykselle.

Tarvekohtaiset raportit helpottavat talouden seurantaa

Joutsen Finland on suomalainen perheyritys, joka valmistaa ja myy laadukkaita untuvatuotteita, kuten takkeja ja vuodevaatteita. Joutsenella on verkkokauppa sekä useampia myymälöitä eri paikkakunnilla. Joutsenen toiminnassa vastuullisuus on tärkeä arvo.

BI-raportointiin on Joutsen Finlandille tehty kirjanpidon ja myynnin vakioraporttien lisäksi myymälä- sekä tuoteryhmäkohtaisia raportteja talouden seurannan helpottamiseksi.

Raportointi on parantanut merkittävästi näkyvyyttä johdolle ja hallitukselle erityisesti myynnin jakautumisen osalta, mutta myös monilta muilta osin. Erityisesti kiitosta on tullut visuaalisen ilmeen selkeydestä ja havainnollisuudesta. Raportointia on kehitetty meidän erityistarpeet huomioiden ja pienillä viilauksilla hiottu vastaamaan toimivan johdon tarpeita. Kehitysyhteistyö ja tuki on ollut koko ajan mutkatonta ja tarvitut muutokset ja korjaukset on saatu nopeallakin aikataululla voimaan.”  -Joutsen Finlandin talouspäällikkö Annina Oksanen.

Monipuolinen talouden ennustamisen työkalu

Suomen Lentopalloliitto ry vastaa lentopallon, beach volleyn, snow volleyn ja istumalentopallon toiminnasta ja kehittämisestä Suomessa. Lentopalloliiton yhtenä keskeisenä tehtävänä tuottaa vastuullisesti ja tehokkaasti palveluja koko lajiyhteisöllemme. Tähän kuuluu olennaisena osana tuottaa laadukasta ajantasainen tieto päätösten tueksi.

Lentopalloliitto otti käyttöön Rantalaisen tarjoaman BI-raportoinnin työkalun monipuolisemman talousraportoinnin vuoksi. Uuden raportointijärjestelmän myötä on saatu talouden ennusteita varten työkalu, joka mahdollistaa koko yhdistyksen talousseurannan lisäksi myös tapahtumakohtaisten taloussuunnitelmien luonnin ja seurannan.

Käynnistimme syksyllä 2022 kartoituksen talousraportoinnin ja ennen kaikkea ennustamiseen tarvittavien välineiden hankinnasta. Rantalaisen kanssa oli ennestään kokemusta taloushallinnon hoitamisesta. Talousraportointi on kokonaisuus paitsi hyvistä tehokkaista välineistä, mutta ennen kaikkea osaavasta palvelusta niin käyttöönotossa kuin päivittäisessä tekemisessä.” -Suomen Lentopalloliitto ry:n toimitusjohtaja Karri Virtanen.

Kaikki tieto irti myyntidatasta ja budjetista

Ramator on korkealaatuisten teollisuusliittimien toimittaja, jonka pääasiakasryhmiä ovat kone- ja laitevalmistus, energiatuotanto, laiva- ja telakkateollisuus, kemianteollisuus sekä elektroniikkateollisuus. Ramator on asiakkailleen täyden palvelun kumppani, tarjoten tuotteiden toimituksen lisäksi teknisen tuen ja konsultoinnin, pitäen hyvää huolta asiakkaistaan. Ramatorin päätuoteryhmiin kuuluu lisäksi öljysumunpoistojärjestelmät, kosteuden poistavat ilmansuodattimet sekä fluorimuoviputket ja palkeet.

BI-raportointiin Ramatorille on tehty myyntidatasta paljon erilaisia näkymiä muun muassa eri tuoteryhmien seurantaan. Raportointiin on tehty budjettivertailuja, kateraportteja ja muita visuaalisia näkymiä helpottamaan lukujen tarkastelemista. Budjetointia hyödynnetään yhtiön budjetin lisäksi myös myynnin budjetointiin.

”BI-raportointiin käyttämämme ohjelmiston suurin vahvuus on sen kyky tarjota ns. lintuperspektiiviä. Tämä tarkoittaa, että voimme nopeasti ja vaivattomasti saada kattavan yleiskuvan yrityksemme toiminnasta. Olipa kyseessä myynti, ostot tai budjetointi, raportointi antaa meille selkeän ja ajantasaisen näkymän kaikista näistä osa-alueista. Mutta se ei ole pelkästään yleiskatsauksen työkalu. Tarvittaessa se tarjoaa myös tarkkaa ja yksityiskohtaista tietoa. Tämä on erityisen arvokasta, kun tarvitsemme syventyä tiettyihin datakohtiin tai tehdä tarkempia analyysejä. BI-raportoinnin avulla pääsemme käsiksi kaikkiin tarvittaviin tietoihin nopeasti ja vaivattomasti.”

”Raportointi-ohjelma on osoittautunut korvaamattomaksi työkaluksi liiketoimintamme seurannassa ja hallinnassa. Sen avulla olemme saavuttaneet uuden tason tiedonhallinnassa, tehokkuudessa ja päätöksenteon nopeudessa. Suosittelemme lämpimästi BI-raportoinnin kokeilemista kaikille, jotka etsivät tehokasta ja monipuolista työkalua liiketoimintansa tukemiseen.” -Ramatorin toimitusjohtaja Timo Kairama.

Varaa maksuton esittely

Tehdään talouden seurannasta mielekkäämpää ja hyödynnetään dataa liiketoiminnan kehittämiseen!

Tutustu Rantalaisen BI-raportointiin ja varaa maksuton esittely BI-asiantuntijoiltamme.