Visma Solutionsilla Netvisorin tuotepäällikkönä työskentelevä Sirpa Turunen uskoo, että automatisaation myötä kirjanpidosta tulee yrittäjille luontevampi osa liiketoiminnan suunnittelua ja kehittämistä. Kuuntele Turusen koko puheenvuoro Tulevaisuus on tiedossa -tapahtumassa 19.9.2023!

Rantalaisen maksuton Tulevaisuus on tiedossa -hybriditapahtuma käsittelee uusien teknologioiden vaikutusta taloushallinnon ja yritysten arkeen. Puheenvuorot täydentää Sirpa Turusen esitys, jossa taloushallinnon tulevaisuutta tarkastellaan ohjelmistotoimittajan näkökulmasta.

Visman taloushallinnon sähköisistä tuotteista tunnetuin on Netvisor-pilvipalvelu, jota käyttää yli 30 000 erikokoisia yritystä lähes kaikilta toimialoilta ja yli 600 tilitoimistoa Suomessa. Netvisorin taustalla on pitkä tuotekehitys: ensimmäinen versio palvelusta julkaistiin jo vuonna 2002.

– Tulen puheenvuorossani tarkastelemaan, miltä taloushallinnon ohjelmistojen tulevaisuus näyttää ja miten automaation kehittyminen siihen vaikuttaa, Turunen kertoo.

Vismalla tuotekehitys on pitkään pyrkinyt siihen, että ohjelmiston käyttäjän tarvitsee tehdä yhä vähemmän toimenpiteitä itse. Automaation lisäämisellä pyritään pääsemään tilanteeseen, jossa käyttäjän ei tarvisisi koskea järjestelmään lainkaan. Turunen käyttää termiä no touch, joka tarkoittaa sitä, että käyttäjän tarvitsee vain tarkistaa, että kaikki on kirjanpidossa kuten pitää.

– Automaatio on lyhyesti sanottuna tehtävien poistoa. Tulevaisuuden tavoite on kehittää ohjelmistot no touch –tasolta jopa no look -tasolle, eli että käyttäjän ei tarvitse enää edes katsoa tositteita ja tapahtumia, huomio keskittyy ainoastaan poikkeamiin, joista käyttäjä saa notifikaatiot. Esimerkiksi ostolaskujen käsittely menee kokonaisuudessaan automaation läpi aina laskun saapumisesta maksuun saakka.

Faktahan on se että kirjanpito on yrityksille pakollista ja lakisääteistä, tämän osion me haluamme automatisoida niin pitäkälle kuin se on vain mahdollista, jonka seurauksena taloushallinnon rooli yrityksissä vahvistuu enemmän liiketoiminnan analysointin ja tulevaisuuden suunnitteluun. Taloushallinnon tuottama datan avulla yritykset saavat äärimmäisen tärkeää informaatiota päätöksenteon tueksi.

– Toivoisin, että tulevaisuudessa yrittäjät näkisivät sen arvon, jonka data ja sen hyödyntäminen voivat tuottaa heidän liiketoiminnan tueksi. Kirjanpito on yrittäjiä eikä viranomaisia varten!

 

Ilmoittaudu Tulevaisuus on tiedossa LIVE! -tapahtumaan tästä