Oletko opintojesi loppuvaiheessa, vastavalmistunut tai alanvaihtaja ja kiinnostunut trainee-harjoittelusta? Lue artikkelistamme mitä Rantalaisen palkkahallinnon trainee-ohjelma tarjoaa ja millaista työ palkkahallintoalalla on.

1. Trainee-ohjelma antaa hyvän pohjan uralle

Trainee-ohjelma on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan palkkahallinnon työhön ja saada urapolkua aukeamaan alalla. Ohjelman myötä pääsee hyvin perehtymään alaan ja saa mahdollisuuden kasvaa kohti asiantuntijuutta. Mitkä tahansa urahaaveet ovatkaan alan suhteen, antaa ohjelma hyvän pohjan ja voi myöhemmin lähteä mielenkiinnon mukaan suuntautumaan esimerkiksi HR- tai järjestelmäpuolelle tai jäädä vahvistamaan palkka-asiantuntijan osaamista ja toimia konsultoivana asiantuntijana.

2. Aikaisempaa kokemusta alalta ei tarvita

Palkkahallinto on ala, jonka oppii tekemällä. Kaikenlaisesta asiakaspalvelutaustasta on hyötyä, mutta trainee-ohjelman kautta pääsee tutustumaan alaan ja mentorin avustuksella oppimaan koko ajan lisää. Eli valmis palkanlaskija ei tarvitse olla, vaan hakea voi vaikka kokonaan ilman palkanlaskennan taustaa. Tärkeintä on oikea asenne, innostunut sekä motivoitunut mieli ja kiinnostus alaa kohtaan.

3. Palkkahallinto tarjoaa monipuolisia työtehtäviä

Palkkahallinnon työtehtävät ovat erittäin monipuolisia ja vaihtelevia. Palkanlaskennan työtehtäviin kuuluu muun muassa järjestelmien välisten aineistosiirtojen tekemistä, henkilötietojen ja tarvittaessa verokorttien tarkistamista ja päivitystä, sekä tietysti peruspalkanlaskentaa. Peruspalkanlaskennassa tarkistetaan, että tiedot ovat tulleet liittymällä oikein ja joitain tietoja saatetaan kirjata manuaalisesti. Lisäksi tehdään paljon töitä lomakirjauksiin ja poissaoloihin liittyen, tulkitaan lakia ja työehtosopimuksia ja avustetaan myös henkilöstöhallintoon liittyvissä asioissa. Alalla myös varmasti riittää hyvin töitä tulevaisuudessakin ja monipuolisia osaajia tarvitaan.

4. Palkkahallintoalalla on laajat mahdollisuudet urakehitykseen

Palkkahallinnon parissa on mahdollisuus suuntautua itseään kiinnostavia osa-alueita kohti.  Oman mielenkiinnon mukaan uraa voi lähteä miettimään joko konsultoivan palkka-asiantuntijuuden kautta, järjestelmän pääkäyttäjyyden kautta tai henkilöstöhallinnon kautta eli mahdollisuuksia on monia.

5. Palkkahallinnon työ on joustavaa ja sitä voi tehdä mistä ja milloin haluaa

Palkkahallintoalalla työskentely on hyvin joustavaa ja työtä voi tehdä periaatteessa mistä ja milloin vain. Työ on pääasiassa hyvin itsenäistä ja työajat onkin mahdollista suunnitella omiin aikatauluihin sopivaksi eli työn ja vapaa-ajan yhdistäminen sujuu helposti.

 

Hae RAN Trainee -ohjelmaan